forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 07, 2026 12:46 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

a nins binisor in tot sudul tarii azi...dar a nins la temperaturi pozitive sau usor pozitive...asadar o zapada foarte grea, apoasa si moale...depunerea destul de consistenta la sol s-a facut in principal din 2 motive care au fost favorabile:
a-solul era deja acoperit cu strat de zapada in majoritatea locurilor (s-a acumulat direct strat nou)
b-rata de precipitare > rata de topire (cantitatile au fost destul de apreciabile, mai ales pe litoral)
dar...efemer e tot albul acesta... :mrgreen:

pespectivele de iarna par a fi sumbre de tot...mai ales in week-end se pare ca va fi primavara adevarata (Tmax>10c) :!:

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:26 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

io nu stiu de unde tot scoate lumea povestea asta cu primavara din februarie...nu exista ..decat rareori...februarie e a 2-a luna de iarna ca tarie..dupa ianuarie...si in multi ani e chiar mai tare decat ianuarie..nu stiu cum ar putea sa vina primavara in februarie...eventual vreme mai blanda...da..dar asta poate sa vina si in decembrie..si in ianuarie...si nu e nici o primavara...

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu nu... e ca o amagire caldutza...un fel de preambul la ce va fi din martie incolo...
dar deja (de miercuri) trecem pe temperaturi pozitive non stop in mare parte din tara

era vorba ca in februarie izbucnirile primaverii sunt mult mai dese decat in ianuarie, ceea ce e evident... :!:

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:33 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

e foarte probabil...oricum temperaturile sunt pozitive de vreo saptamana in buna parte din tara...probabil ca si stratul in multe parti se va topi pana sambata-duminica...dar iarna nu s-a dus..stratul s-a mai dus si in ianuarie..si s-a refacut...daca prin 25 februarie..se reface iar??...s-a mai intamplat...si a rezistat aproape toata luna martie...:D..io nu zic de deja in martie..vine primavara...dar sansele sunt mai mari pt a continua iarna..pana spre jumatatea lunii..mai ales in acest an...
p.s. din punct de vedere psihologic mda...are un efect poate..creeaza impresia ca iarna nu mai e asa tare...etc..dar e doar impresia..statistica vine in defavoarea acestei impresii...:D..dar e bine pt iubitorii de caldura..

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eu ziceam doar de weekend-ul asta ca va fi primavaratic...si ploios...ce e mai incolo niciunul nu stie precis...cert e ca fulgi de zapada vom mai vedea...printre ghiocei :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:39 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

asta e clar...:D

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Intuitia mea imi spune ca iarna s-a terminat in sud, dar in nord vom mai vedea ninsori. Oricum per ansamblu sunt multumit de procentajul de realizare pe care le-au avut estimarile mele pt iarna asta :P

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gata domle...esti bun...nu, cel mai bun...te angajam la ANM...la prognoze...sa vezi si tu cum e de cealalta parte a baricadei :lol: :lol: :P

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:47 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Prognozele imi ies mai bine cand nu sunt sub presiune :mrgreen: cum probabil as fi la ANM

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:48 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Putere nu prea mai are. Ar fi nevoie de cateva grade cu minus pe timpul zilei pentru ca radiatia solara sa fie contracarata. Degeaba ninge la -1C, sau ar trebui sa ninga puternic.

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:53 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

la -1 e ok, dar acum a nins la 0-1-2 grade, ceea ce intradevar nu mai e bine

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 4:55 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

andrei...daca ne uitam pe iarna 2009-2010..vei vedea ca marea majoritate a noastra se asteptau la o iarna serioasa...cu zapada si ger...eu..catalyn.gogulica.iceage facea o stastistica foarte buna din care reiesea asta...singurii care erau super pesimisti...au fost crazyfrog..si bineinteles..doodoo..care nu credea in repetarea zapezilor de altadata...si uite ca s-au repetat....

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 5:04 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu am fost printre cei care au zis ca va fi o iarna bogata in fenomene meteo, si a fost. Deja avem 2 luni de iarna, cu mici perioade de incalzire; 2 luni de iarna e normal pt Romania, mai mult ar fi iesit din comun.

P.S: "zapezile de altadata" e prea mult spus. Nu se compara iarna asta cu cele mai dure din ultimii 100 de ani, dar e acolo undeva in top 20 sa zic. Adica o iarna ca asta se intalneste cam o data la 5 ani.

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 5:11 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ok..dak tu asa zici...asa e....mai uite-te in topicul iarna 2009-2010..si vezi..cine ce a zis...si roagal pe iceage...sa-ti faca o statistica...sa vezi cam o data la care 5 ani...are moldova o asa iarna..si sudul atatea viscole..in fiecare din cele 3 luni de iarna..daca 1 data la 5...atunci de ce se plange lumea de lipsa de zapada..??..in fine...e cum zici tu...

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 5:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ai tendinta sa exagerezi si esti partinitor;) Aproape de fiecare data. Carevas'ca nu esti deloc obiectiv.. :roll: Fie aici, fie cu -40 de grade etc etc...

sorifin scrie:
cam o data la care 5 ani...are moldova o asa iarna..si sudul atatea viscole..in fiecare din cele 3 luni de iarna..daca 1 data la 5..

imi place sa cred totusi ca memoria ta are o bataie mai lunga...
in mod normal nu-mi racesc gura cand lucrurile sunt evidente, dar o sa fac o exceptie: ia la verificat iernile din ultimele 3 decenii si zi-mi ce gasesti...poate reusesti sa fii obiectiv de data asta...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]