forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 07, 2026 5:32 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 10:25 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cum sa nu aiba rost? 8O
Din '95 tot astept un viscol barbar in martie. Oare sa fie anul acesta? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 10:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

acum ar trebui niste ploi sanatoase care sa curete tot jegul adunat in orase, nu zapada...ar fi aiurea asa ceva...a fost nea destula oricum :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 10:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Niciodata nu e destula. :oops:
Oircum, eu sper intr-un viscol violent, pentru joi noaptea. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 4:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ceva-ceva se infiripa la orizont, chiar si daca vor fi ninsori blegi si apoase, tot ar fi satisfacator.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 4:52 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Impreuna cu un vant puternic ar fi exact ca pe 10 februarie, ca doar ninsori apoase si mazarici am avut atunci, dar vantul a facut toti banii. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 6:36 pm 
Neconectat
Admin
Admin

doodoo scrie:
acum ar trebui niste ploi sanatoase care sa curete tot jegul adunat in orase, nu zapada...ar fi aiurea asa ceva...a fost nea destula oricum :mrgreen:

Asta e doar parerea ta ( pe care o respect ) , insa noi iubitorii de senzational meteo ne dorim exact contrariul :wink: .

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 6:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

pai nefiind nimic senzational sa ninga in primele 2 saptamani din martie (asa ca ne putem abtine usor) si toata lumea fiind deja satula de iarna e cam clar de ce primavara e pe buzele tuturor si nu iarna :mrgreen: :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 7:05 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Martie fiind o luna de tranzitie plictisitoare in care furtuni sanatoase nu sunt posibile, un viscol tarziu e tot ce poate fi mai bun, exact ca si in lunile de iarna. Decat toamna monotona mai bine rabufniri ale iernii, care oricum sunt mult mai dulci decat iarna adevarata, zapezi grecesti/turcesti fara ger. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 7:09 pm 
Neconectat
Admin
Admin

doodoo nu vorbi chiar in numele tuturor ......
Chiar am lansat un chestionar pe aceasta tema . Sunt curios sa vad cata lume s-a staturat de iarna :mrgreen: .

In cazul meu , termenii de toamna si primavara sunt de neconceput . Nu suport aceste anotimpuri . Eu mi-as dori ca din noiembrie pana in martie sa fie doar ger si viscole , iar apoi din aprilie pana in octombrie numai canicula si mezocicloane ! Stiu ca este imposibil , insa eu asta imi doresc :roll: .

Desi nu m-ar mai impresiona un strat simplu de zapada , nu pot spune ca m-am plictisit de iarna . O aversa intensa de ninsoare sau un viscol sunt mereu binevenite ! Nici o ninsoare / inghet in aprilie cand pomii sunt infloriti nu m-ar deranja absolut deloc :mrgreen: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 7:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Macar in aprilie caldura incepe sa-si faca treaba. Insa in martie tot frig este, deci o luna de iarna in toata regula. :mrgreen: Incep sa merg pe mana lui Andrei87 si vad ca si a lui Catalyn, vara din aprilie pana in noiembrie si iarna in celelalte luni. :mrgreen: Decat tranzitii boring, mai bine extreme. Si schimbarile spectaculoase de regim termic sunt faine, au fost misto caldura din martie 2004 sau canicula din mai 2003.

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 7:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De iarna inca nu m-am plictisit nici eu! Adica nu m-am saturat de zapada. Dar mai sigur o sa dau cateva ture pe la munte sa-mi mai incarc bateriile decat sa astept sa ajunga viscolul la mine. :)

CaTaLyN scrie:
Nici o ninsoare / inghet in aprilie cand pomii sunt infloriti nu m-ar deranja absolut deloc :mrgreen: .

Sa nu exageram... eu as mai manca si niste cirese anul asta! :lol:

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 8:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu sunt de parere, cum am spus si in februarie, ca iarna poate sa degenereze in martie. Cred ca anul acesta avem sanse, poate mai mari ca oricand, sa primim un viscol pana spre mijlocul lunii, cand sansele dispar cu desavarsire. Daca nu e joi, tot trebuie sa fie pana la finalul saptamanii viitoare. O dorsala tropicala in Grecia, un blocaj in Atlantic, o masa de aer foarte rece care coboara din Rusia, toate sunt elementele necesare acestui fenomen, si cand le vad prezente pe hartile sinoptice in acelasi timp, salta inima in mine. :mrgreen:
Parerea mea este ca ciclonul de joi-vineri, chiar si cu 24 de ore inainte, poate sa se intoarca complet situatia spre viscol, din cea cu ploaie cum este acum. Opr GFS a tot pus in ultimele rulari, precipitatii pe sudul tarii cu mult sub media ansamblului. Totodata sunt membrii care sustin ideea de viscol furibund si nu de ploaie si daca ciclonul va prinde o traiectorie doar un pic mai sudica, are toate sansele sa ne faca o surpriza placuta. :P

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 9:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Eu mi-as dori ca din noiembrie pana in martie sa fie doar ger si viscole , iar apoi din aprilie pana in octombrie numai canicula si mezocicloane ! Stiu ca este imposibil , insa eu asta imi doresc

asta suna chiar copilaresc si apocaliptic :lol: :lol: :lol: de fapt daca ar fi asa, ai fi surmenat sau chiar devastat :wink:

probabil din cauza ca eu sunt nascut toamna zic eu ce zic...anotimpul meu favorit e primavara ...apoi iarna, toamna si la urma e vara... :!:

Sus

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 9:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ciclonul asta ori aduce vara direct din Africa ori ne da un snow hurricane. :lol:

Fişiere ataşate:
ECM0-168.GIF
ECM0-168.GIF [ 54.35 KiB | Vizualizat de 381 ori ]
Recm1681.gif
Recm1681.gif [ 63.42 KiB | Vizualizat de 385 ori ]

Ultima oară modificat de gogulica pe Lun Mar 01, 2010 10:02 pm, modificat 1 dată în total.
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 9:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bune ambele variante. :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]