forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 07, 2026 6:57 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Mie Apr 21, 2010 1:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Continuarea eruptiei/ilor islandeze va transforma Europa intr-un adevarat laborator meteorologic: injectia de aerosoli solizi si SO2 (rapid transformabil in aerosoli lichizi de acid sulfuric) + CO2: dimming vs efect de sera... persistenta aerosolilor in zona vortexului scandinav poate intarzia si mai mult incalzirea in zona respectiva, cu efecte posibile imediate asupra verii europene

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 1:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu cred ca va fi cazul...eruptiile par sa se fi oprit. Mai trage doar un partz din cand in cand. :lol: http://www.sat24.com/Eyjafjallajokull-volcano.aspx
Asta daca nu cumva se aduna magma si energia sub Katla...

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 2:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vulcanul asta s-a manifestat mereu prin eruptii repetate pe un interval lung (1-2 ani), urmate de vreo 200 de ani pauza; si intotdeauna in istoria inregistrata a fost urmat de eruptia lui Katla. Activarea Islandeza, minimul solar prelungit si maximul anemic, previziunile privind sansele de repetare a unui minim solar de tip Maunder, toate acestea imi aduc aminte de conditiile din timpul Micii Ere Glaciare... very interesting times ahead :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 21, 2010 3:22 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Very shitty times ahead. :evil: :roll:

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 4:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cum asa? Si cu CO2-ul ce facem domne? INCALZIREA GLOBALA, INCALZIREA GLOBALA, UNDE E? :wink:

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 5:32 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

gogulica scrie:
Cum asa? Si cu CO2-ul ce facem domne? INCALZIREA GLOBALA, INCALZIREA GLOBALA, UNDE E? :wink:

Nu vad legatura...odata ce s-ar reduce radiatia solara, Co2-ul ar deveni neglijabil. Micile ere glaciare s-au datorat activitatii vulcanice ( cenusa si So2-ul au blocat radiatia solara) si scaderii activitatii solare.

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 6:48 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

gogulica, e timpul sa-ti schimbi avatarul :P

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 21, 2010 6:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

A reinviat gogulica dupa o absenta de cateva saptamani probabil din cauza ca asteapta sa treaca aceasta luna infectoida care este aprilie. :D Iar acum Ardei ii propune sa-si schimbe avatarul din viscol in 02.06.2009 vazuta pe Sat24. :)

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 6:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

"din cazua"? ntz, ntz, de la tine nu ma asteptam :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Apr 21, 2010 7:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

steaua scrie:
gogulica scrie:

Nu vad legatura...odata ce s-ar reduce radiatia solara, Co2-ul ar deveni neglijabil. Micile ere glaciare s-au datorat activitatii vulcanice ( cenusa si So2-ul au blocat radiatia solara) si scaderii activitatii solare.

Eram glumet, evident. ;)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Apr 21, 2010 7:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
A reinviat gogulica dupa o absenta de cateva saptamani probabil din cauza ca asteapta sa treaca aceasta luna infectoida care este aprilie. :D Iar acum Ardei ii propune sa-si schimbe avatarul din viscol in 02.06.2009 vazuta pe Sat24. :)

Astept sa "apara" un avatar demn de vara asta. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 22, 2010 1:14 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Andrei87 scrie:
"din cazua"? ntz, ntz, de la tine nu ma asteptam :mrgreen:

Am zis ca eu editez dupa postare, asa ca da refresh mai des. :lol: Daca te uiti acum vei vedea ca scrie corect "cauza" si nu apare nici o mentiune de modificare sub el, deci tu ai scris fara sa dai refresh si eu am corectat inaintea postarii tale. :)

Gogulica, buna gluma dar nu prea mai rad acum cu d-nul vulcan si ce ar putea sa faca el si/sau altii. Si iceage spune ca activitatea solara este inca redusa, pai dar am avut furtuna geomagnetica saptamana trecuta/acum 2 saptamani, credeam ca incep semnele noului maxim solar ce va fi atins in 2012.

Sus

MesajScris: Joi Apr 22, 2010 2:05 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A aparut si prognoza Ecmwf pt 1 mai :)

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Joi Apr 22, 2010 9:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:

Gogulica, buna gluma dar nu prea mai rad acum cu d-nul vulcan si ce ar putea sa faca el si/sau altii. Si iceage spune ca activitatea solara este inca redusa, pai dar am avut furtuna geomagnetica saptamana trecuta/acum 2 saptamani, credeam ca incep semnele noului maxim solar ce va fi atins in 2012.

Stai linistit, nu se va intampla nimic. Vulcanii de la latitudini temperate, au sanse minuscule sa modifice clima Globului, in asa fel incat sa conteze. Chiar si Tambora din 1815, care a adus zapada in iunie in SUA si perioade furtunoase si reci in vestul Europei si care au distrus recolte pe spatii intinse, pe noi nu ne-a afectat aproape deloc. De fapt se estimeaza ca in acea perioada estul Europei era peste media multianuala cu putin. :mrgreen: Si acela a fost in Indonezia, nu in Islanda.
Evident ca la scara Globala, un eveniment similar ar afecta economia tuturor tarilor si de aici o serie de evenimente nedorite, dar eu cred ca am putea trece peste ele. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 22, 2010 10:22 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Carcotasii au dat aseara o nativa islandeza cantand despre acel vulcan si numele este 100% imposibil de pronuntat, mama ce limba de cal au islandezii astia. :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]