32,9 grade au fost azi, iar maine si poimaine sunt ceva sanse sa se atinga pragul de 35, al "caniculei".
Neaceasca85 scrie:
Placerea simtita de Andrei se poate explica si prin endorfinele care se emit cand faci sport/efort fizic
De fapt placerea este mai mult dupa efort, placerea care survine in timpul efortului se intampla dupa aproximativ doua ore de efort, depinde si de intensitatea lui. La mine nu a fost cazul ieri, pentru ca nu am alergat mult. Mai nou, se pare ca principalele responsabile cu starea de bine dupa efort nu sunt endorfinele ci niste substante numite
anandamide. Creierul elibereaza substantele respective dupa o perioada indelungata de efort tot ca un mijloc de aparare al organismului. Acelasi lucru valabil si in cazul mult mai cunoscutei
adrenaline.
Pana la urma daca imi place la nebunie la stau in sauna umeda la 90 C nu vad cum mi-ar displace 35 C.
Neaceasca85 scrie:
Nu exista legatura directa intre obezitate si intoleranta la caldura- Mircea Badea nu suporta caldura, e disperat dupa AC ( ca mine de altfel

) si in nici un caz nu e gras.

Ideea e ca la persoanele cu un strat adipos mai mare, respectivul strat actioneaza ca o patura "care tine de cald". Apoi, avand multa grasime tendinta e sa folosesti mai multa energie pentru procesele metabolice + activitatile zilnice, si atunci cand e cald asta duce rapid la supraincalzire. Tocmai de aia un gras de 100 kg care tine dieta slabeste la inceput mai repede, apoi mult mai greu, cu acelasi intake caloric. Si ar mai fi un argument care imi vine in minte, anume faptul ca "grasii" se subintelege ca au o conditie fizica mai proasta, si chiar un simplu mers pe strada le poate ridica bataile inimii destul de mult, ceea ce nu vrei sa se intample la 35 C...
Sunt si exceptii, pe care as putea sa le discut (de exemplu Mircea Badea al tau), sunt si variatiile individuale, dar cred ca e suficient ce am zis.