forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 07, 2026 10:55 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Dum Aug 01, 2010 5:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asta ar fi culmea, sa ma cenzurez eu pentru asa ceva. :lol:

Sus

MesajScris: Dum Aug 01, 2010 9:11 pm 
Radarul a auvut dreptate am vazut la Realitatea 2 cartiere inundate in Miercurea Ciuc.

:!: La Ramnicu Valcea deja 22 l/mp intr-o ora
AAXX 01171 15346 21597 53202 10209 20188 39852 40128 50006 71798 84960
333 60225 91005 91117 95090
si bineinteles nicio avertizare nowcasting!!!!!!!

PrintScreen la ora 21.10: (sa vad se supara cineva ca subminez imaginea sfintilor si nevinovatilor?)

Fişiere ataşate:
a.jpg
a.jpg [ 34.14 KiB | Vizualizat de 598 ori ]

Ultima oară modificat de zoltan67 pe Dum Aug 01, 2010 9:58 pm, modificat 1 dată în total.
Sus

MesajScris: Dum Aug 01, 2010 9:24 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Desigur ca radarele au avut dreptate . Iar la statia Miercurea Ciuc doar 5 mm . Astea sunt precipitatiile convective .....
Si la Targu-Mures au cazut circa 40 mm in Tudor si putin / spre nimic in zona statiei .

Sus

MesajScris: Dum Aug 01, 2010 9:35 pm 
CaTaLyN scrie:
Desigur ca radarele au avut dreptate . Iar la statia Miercurea Ciuc doar 5 mm . Astea sunt precipitatiile convective .....
Si la Targu-Mures au cazut circa 40 mm in Tudor si putin / spre nimic in zona statiei .

Si Ramnicu Valcea nu merita avertizata?
Se transmit deja la posturile TV imagini din oras

Sus

MesajScris: Dum Aug 01, 2010 10:11 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

ANM-ul investea mai bine in statii mici si dese decat in mari, rare si costisitoare. Bag seama ca din ce in ce mai des apar probleme legate de faptul ca au statii ici-colo.
O retea dezvoltata de statii personale ar bate ANM-ul din pdv al "diagnozelor", macar ;)

Sus

MesajScris: Dum Aug 01, 2010 10:12 pm 
Neconectat
Admin
Admin

zoltan67 scrie:
CaTaLyN scrie:

Si Ramnicu Valcea nu merita avertizata?
Se transmit deja la posturile TV imagini din oras

Am zis eu ca nu trebuia :? ? Se impunea cod galben nowcasting , atat pentru Valcea cat si pentru Targu-Mures . Cine stie poate s-au emis dar nu au fost publicate :lol: .

Sus

MesajScris: Dum Aug 01, 2010 10:44 pm 
vimp scrie:
ANM-ul investea mai bine in statii mici si dese decat in mari, rare si costisitoare. Bag seama ca din ce in ce mai des apar probleme legate de faptul ca au statii ici-colo.
O retea dezvoltata de statii personale ar bate ANM-ul din pdv al "diagnozelor", macar ;)

Bravo wimp, sau macar ceva "mixt" Azi deja pe http://www.meteoromania.ro nu se mai afisau avertizarile nowcating, a tinut o saptamana. Se dezintegreaza totul, poate deja unii acolo cautau avertizarile si au disparut fara nicio explicatie si nici sa dea locatia noua. Eu sunt bugetar de 15 ani, ceva asemanator am vazut odata: cand subordonatii au refuzat sa mai recunoasca autoritatea sefilor provocand intentionat haos (in acel caz acel haos era inceputul sfarsitului urmat de inlocuirea conducerii dupa care totul a revenit la normal) Aici poate e invers: conducerea provoaca dezordinea. Sincer nu mai inteleg nimic dar bine nu e.

CaTaLyN, atunci sa nu mai afiseze deloc si gata. Nu poti sa afisezi numai o parte. Cand vezi 3 afisate si a patra nu, se interpreteaza ca nu mai sunt fenomene periculoase in aceea zi si stai linistit. Daca iti pui alarma care a sunat de 3 ori cand venea hotul dormi linistit stiind ca te avertizeaza in continuare. Si alarma se hotareste ca a parta oara nu mai suna ca nu are chef si te trezesti cu o bata in cap.

:P Asa in gluma dam impresia ca pe mine ma platesc mogulii iar pe tine ANM :lol:

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 12:56 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

CaTaLyN scrie:

Da, dar in cazul Miercurei-Ciuc se observa foarte clar ca tot orasul este sub rosu pe radar. Este acolo si o mica supraestimare avand in vedere ca radarul de la Bucuresti nu functioneaza, dar chiar si-asa...
Sau ar mai fi posibilitatea ca statia sa fie la vreo 10 km de oras, ca in cazul Sibiului.
Animatie radar:

Imagine

Voi fara sa stiti cat s-a acumulat in M Ciuc, cat ati fi zis ca s-a acumulat dupa ce ati vazut radarul?

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 1:14 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Zoli, 15% din avertizarile nowcasting le poti vedea instaland programul asta: avemeteo_setup.msi - 0.32MB
Dar nu stiu pentru cat timp...

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 2:12 am 
Neconectat
Admin
Admin

Andrei87 scrie:
CaTaLyN scrie:

Da, dar in cazul Miercurei-Ciuc se observa foarte clar ca tot orasul este sub rosu pe radar. Este acolo si o mica supraestimare avand in vedere ca radarul de la Bucuresti nu functioneaza, dar chiar si-asa...
Sau ar mai fi posibilitatea ca statia sa fie la vreo 10 km de oras, ca in cazul Sibiului.
Animatie radar:

Imagine

Voi fara sa stiti cat s-a acumulat in M Ciuc, cat ati fi zis ca s-a acumulat dupa ce ati vazut radarul?

Statia este in partea de vest a orasului la iesirea inspre Odorhei / Targu-Mures . Acolo nu era asa de proeminent rosul , dar totusi 5 mm e cam putin . Eu cred ca reflectivitatile inalte au fost datorate si grindinii din altitudine . Dupa cat de robust arata CAPE intre 400-600 hPa pe sondaje + initierea orografica , cu siguranta a fost grindina marunta si deasa in altitudine , aceasta topindu-se pana la sol . Undele radar de la Bobohalma trec aprox. la 4.5 km in acea zona . Si scaderea ceva mai abrupta a punctului de roua ma face sa ma gandesc ca a fost un downdraft provenit partial din grindina . Dar , oricum ratele precipitatiilor au fost cu mult mai ridicate decat 5-10 mm/h . Dupa cate am inteles in 2 cartiere s-au produs inundatii ..... Sa nu fi plouat tare doar in zona statiei ? Ciudat . Dupa cum arata furtuna de la Targu-Mures pe radar , as putea zice ca n-ar fi vorba de nici o supraestimare . Cartierul Tudor a fost partial inundat . Voi posta maine filmuletele pe YouTube . Eu as fi zis 30 mm pentru Miercurea Ciuc .

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 2:18 am 
Neconectat
Admin
Admin

zoltan67 scrie:
:P Asa in gluma dam impresia ca pe mine ma platesc mogulii iar pe tine ANM :lol:

Ce a ajuns forumul ..... sa fie administrat de un agent ANM . Mai trebuie corupt vimp si totul va fi OK :mrgreen: .

PS : Scuze de offtopic . Mie imi arde de gluma dar uit ca zona de spam a forumului nu este aici :lol: .

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 8:04 am 
Andrei87 scrie:
Zoli, 15% din avertizarile nowcasting le poti vedea instaland programul asta: avemeteo_setup.msi - 0.32MB
Dar nu stiu pentru cat timp...

:) Ms, am instalat acel program de cateva zile. Eu as zice ca nu pentru mult timp. E clar, au observat ca sunt "monitorizati" de noi, le-am mai scris si cate o "scrisorica", acum in loc sa-si vada de treburi cei doi sefi, adevarati barbati curajosi (celalalt(a) era in concediu in Costa Rica dupa cum declara) nu stiu ce sa mai faca sa ascunda adevarul si ce sa mai taie din datele publice.

P.S. Nu am fumat niciodata, si nu stiu cat de greu e sa te lasi, dar o sa incerc ceva asemenator: sa nu mai postez nimic pe forum. Observ ca asa cum stau acum lucrurile cu profesionistii e firesc si normal, si trebuie sa ne placa si sa acceptam tot si nu mai vreau sa stric imaginea idilica. (Daca nu mai rezist ma duc in Oltenia unde sunt 343 de grade dupa cum arata harta cu diagnoza)
Dar de citit tot o sa citesc ce scrieti. :P O sa revin daca vin vremuri mai bune.

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 8:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

e foarte posibil sa nu fi plouat decat 10mm la m.ciuc...mi se pare perfect posibil :!:
uite de exemplu aseara intre orele 22.30-23.30 in cluj nu a plouat nimic nimic, in timp ce in feleacu au fost 46mm 8O 8O 8O
asa e cu aversele astea, spatialitatea lor ciudata duce pe multi la tot felul de idei, nu ? :lol:
e exclus ca la statiile meteo sa se faca erori de masurare a precipitatiilor...exclus... :!:

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 12:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Doar 5 mm la Ciuc, ceilalti 5 mm au cazut cateva zeci de minute mai incolo dintr-o alta aversa. Am si imagini radar daca vreti.
Cat despre Cluj, am vazut destul de clar pe arhiva radarului unguresc ca precipitatiile au cazut exclusiv pe partea de est/sud-est, nu au acaparat tot orasul ca in cazul Ciucului. Singura explicatie plauzibila e ca radarul nu e asa bine calibrat cu harta, ceea ce zisesem eu si mai demult. Adica precipitatiile sunt mutate cam 5 km mai la vest (sau sud-vest) fata de realitate. Asa a fost si in cazul Bacaului, 110 mm, dar strict pe oras nu am vazut decat verde, poate si un pic de galben, celelalte culori mai aprinse erau chiar la ~5 km mai la vest. Iar statia de la Bacau e undeva pe langa aeroport (in sudul orasului), dupa ce m-am uitat pe coordonate.
Si steaua zicea de curand pe aici ceva asemanator.

Sus

MesajScris: Lun Aug 02, 2010 2:16 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

nu stiu inca mm de la statia din mures.Ieri am fost plecat prin muntii patriei si am ajuns tarziu acasa.Dupa datele apm,la statia din centrul orasului au fost 28mm,la cea de langa anm au fost 3mm si la cea de la mine din cartier 18mm.Nu m-ar mira deloc daca ploaia ar fi ratat din nou statia.Asa s-a intamplat in iulie cu 3 ploi,altfel,suma la statie era de peste 100mm,cat a plouat de fapt prin oras.E posibil sa fi fost 30-40mm in estul orasului,acolo se afla realul care a fost inundat complet aseara.De la statia apm din centru pana la statia apm de langa anm sunt doar 2.5km.Una a avut 28mm cealalta 3mm.Ma voi duce azi pana la statia oificiala sa aflu exact cantitatea.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]