forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 31, 2026 1:55 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: "Fierbe" Marea Neagra
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 1:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Apa a ajuns la temperaturi record de 30 de grade Celsius
Meteorologii de la Centrul Regional Dobrogea au declarat că este o premieră, deoarece apa mării nu a mai atins niciodată valori atât de ridicate.
„Sunt trei zile consecutiv de cât apa mării are valori de 29 - 30 de grade Celsius la toate stațiile de pe litoral“, a declarat meteorologul Vasile Torică.

Sursa si text integral pe: http://www.adevarul.ro/locale/constanta ... 68679.html

Sus

Subiectul mesajului: Re: "Fierbe" Marea Neagra
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 2:48 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Si eu am prins apa super calda, la Mamaia. De cand imi aduc eu aminte de mare nu stiu sa fi fost vreodata asa de calda apa marii.

Sus

MesajScris: Mie Aug 11, 2010 2:59 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu cred ca mai degraba valul de caldura din ukraina, rusia, georgia si turcia, a dus la incalzirea marii negre. Marea mediterana are in aceasta perioada temperaturi de 27-28 de grade si nu cred ca ar fi putut influenta atat de puternic incalzirea marii negre.

Sus

MesajScris: Mie Aug 11, 2010 4:38 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Si eu sint la mare Mamaia , te coci afara , cind intri in apa nu simti nici o diferenta

Sus

MesajScris: Mie Aug 11, 2010 7:13 pm 
Aveţi grijă cu statul în apă sau pe plajă la orele de intensitate maximă solară, radiaţiile UV nu vă iartă chiar dacă vi se pare că sunt un moft...
Cât despre apă era normal să se încălzească dacă de aproape o lună în ţările limitrofe mării temperatura medie zilnică are 30 de grade.
Neobişnuită este doar durata foarte mare de temperaturi înalte în zonă.
Cine ştie ce ne vor aduce anii viitori... însă dacă nu vine sfârşitul mult trâmbiţat la nivel de observaţii meteorologice cu siguranţă nu ne vom plictisi, avem material de lucru la discreţie... :D

Sus

MesajScris: Joi Aug 12, 2010 12:09 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Pai nici nu pot sa stau mai mult de 11 dimineata si de la 16-17 seara ca arde soarele rau de tot , m-am bronzat prin umbrela

Sus

MesajScris: Joi Aug 12, 2010 6:44 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

babi scrie:
Eu cred ca mai degraba valul de caldura din ukraina, rusia, georgia si turcia, a dus la incalzirea marii negre. Marea mediterana are in aceasta perioada temperaturi de 27-28 de grade si nu cred ca ar fi putut influenta atat de puternic incalzirea marii negre.

Si eu cred la fel. Fluxul constant de aer fierbinte dinspre nord, nord est, a incins marea pana la nivelul actual.

Sus

MesajScris: Mie Sep 01, 2010 2:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

si 31 de grade s-au atins in apa, un record incontestabil...

Sus

MesajScris: Dum Sep 05, 2010 10:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sper sa-si pastreze caldura pentru la iarna, cand ar fi de mare ajutor cicloanelor retrograde. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Sep 05, 2010 12:10 pm 
dacă se va instala un anticiclon de aer mai polar prin zonă se va răci, cât ai zice peşte :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 05, 2010 2:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

O mare foarte calda ar putea/fi putut da in conditii propice furtuni sau viscole majore. Pana una alta la Constanta a fost unul din cele mai slabe sezoane de furtuni. Si oricum cicloanele retrograde de pe MN nu prea afecteaza Slatina. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Sep 05, 2010 3:18 pm 
şi chiar dacă ai avea parte de fenomene majore, extreme, cu ce le urmăreşti ?!
eventual cu privirea, cu un binoclu sau cu o cameră de luat vederi, în rest, remarci, scrii, postezi poze dacă ai şi cam atât... eventual te rogi, dacă eşti credincios, să nu cadă vreun copac pe maşina din parcare sau să nu smulgă vântul acoperişul blocului şi să-ţi facă varză geamurile... :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 05, 2010 4:24 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nici una dintre astea nu este posibila la mine la curte. :D Gandeste-te ca pe 5 august 2006 in oras au fost smulse 30 de acoperisuri si 50 de copaci iar la mine nimic grav, nici macar o tigla smulsa. Copacii sunt batrani iar acoperisurile sunt prost construite, fara autorizatii, cei care se ocupa de ele au partea lor de vina.

Eu le urmaresc doar cu privirea/auzul, remarc si scriu aici mai nou, nu-mi place deloc sa le filmez, nici nu-mi trebuie, imi ajung amintirile, am imagini in minte cu furtuni din copilarie total nealterate. :lol: Nu pot si nu vreau sa filmez fiindca am alte preocupari pe timpul furtunilor, cum ar fi ce se intampla cu semnalele transmise via satelit, ce se intampla cu alimentarea cu energie electrica la mine sau in alte zone, etc, stau cu un ochi pe TV si altul pe geam. Voi filma eventual urmarile unui eveniment mai deosebit, cum ar fi un covor de grindina, acoperisuri sau copaci smulsi, etc.

Dar am si limite sa stii, spre exemplu nu-mi doresc tornade, cel mult funnel cloud fara touchdown, si nici grindina prea mare. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Sep 05, 2010 7:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
dacă se va instala un anticiclon de aer mai polar prin zonă se va răci, cât ai zice peşte :D

Parerea mea este ca la cata caldura a acumulat in aceasta vara, Marea Neagra va intra in iarna cu o anomalie pozitiva, oricum. Asta doar daca toamna nu va fi excesiv de rece. Acum evident ca mai exista si curentii marini care pot aduce apa ba mai calda, ba mai rece in zona care ne influenteaza pe noi, deci nu tine totul de anticicloane, insolatie si temperatura aerului de deasupra marii.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mar Sep 07, 2010 3:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
O mare foarte calda ar putea/fi putut da in conditii propice furtuni sau viscole majore. Pana una alta la Constanta a fost unul din cele mai slabe sezoane de furtuni. Si oricum cicloanele retrograde de pe MN nu prea afecteaza Slatina. :mrgreen:

Nu ar fi de aceeasi parere si cei din sudul orasului, care in iulie a avut >100 mm din furtuna aceea

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]