forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 26, 2026 9:56 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 269 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Iarna 2008-2009
MesajScris: Mie Noi 19, 2008 5:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Topicul "Iarna 2008-2009" creat :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 20, 2008 1:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Modelul GFS initializat cu datele de la 18 UTC arata iarasi o situatie limita pt. ziua de sambata.,Se pare ca cei care locuiesc intr-o zona deluroasa sau montana vor avea zapada din belsug , dar in schimb cei care stau intr-o zona de campie sau podis vor avea parte de ploaie care se va transforma in ninsoare odata cu caderea serii ( pt. jumatatea vestica a tarii ). Acum posibil sa se mai modifice prognoza , cel putin pana la rularea de vineri dimineata.Un aspect cheie il constituie timpul : daca frontul rece va ajunge mai repede , posibil ca in jumatatea vestica pp sa fie solide ; daca frontul va ajunge dupa cum este prognozat , atunci ramane scenariul care l-am spus prima data.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 20, 2008 4:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dezamagirea mea de azi este ca varianta de ieri 00 a ECMWF se confirma, in sensul ca dupa racirea din weekend vremea e probabil sa se incalzeasca in toata tara, cu temperaturi care ar putea depasi 10 grade in sud-est de marti

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 20, 2008 4:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

si chiar va ramane calda..sper sa se reconfirme variantele de ieri si de marti...cu racirea..k altfel..vom avea 2 zile de iarna..dupa care iar ploi..si cald..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 20, 2008 6:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cald bine azi...10-15c in toata tara, mai putin in maramuresul istoric unde a cam plouat...
incalzirea asta e un semn ca vine masa de aer rece peste 36 de ore...
cu regret, eu mizez pe lapovite si ploi...doar la munte si in maramures + N moldovei va fi depunere de strat de zapada... :?
eu nu vad o incalzire semnificativa in urmatoarele 7 zile...poate dupa aceea sa fie asa ceva ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 12:33 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

de prognozat..is prognozate ninsori..cam peste tot..dar fac pariu k pe mine iar ma salta..tot timpu la inceput de iarna..muresu e ocolit..abia apoi vine..si cand vine...de obicei si sta..totusi..sper sa se depuna strat si la mine.:P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 9:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deja frontul cald a sosit in vestul tarii cu o temperatura destul de ridicata. Acum sunt nu mai putin de 9 grade la Timisoara si e innorat (benzi de nimbo stratus). Se pare ca cea mai mare parte din precipitatiile care urmeaza o sa cada azi sub forma de ploaie. Abia maine dupa-masa e posibil ca temperatura sa scada sub zero grade, dar atunci si precipitatiile se vor cam opri.
Deocamdata cea mai posibila ninsoare ceva mai serioasa (cu sanse mari sa se depuna strat) va fi in noaptea de luni spre marti, dar si duminica va fi posibil sa fulguiasca aici.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 10:40 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Atentionare meteo de la ANM, din pacate pentru mine, Oltul nu e printre judetele atentionate:
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 10:45 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Strat de zapada nu cred ca va fi nici in Transilvania, exceptie facand estul Transilvaniei, si Maramuresul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 3:23 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eu cred k va ninge..destul de insemnat in transilvania..si dak nu maine in prima parte a zilei..duminica se va depune strat 100% cam peste tot..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 5:27 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Auzi ca deja a nins pe ici pe colo...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 24, 2008 2:10 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce zic modelele despre ce urmeaza de maine incolo?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 24, 2008 3:51 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

azi dim au fost rotunjit -25 de grade la int.buzaului..stie cineva cu exactitate cate au fost???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 24, 2008 4:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

sorifin scrie:
azi dim au fost rotunjit -25 de grade la int.buzaului..stie cineva cu exactitate cate au fost???

Am vazut si eu valoarea asta afisata pe site-ul ANM la ora 10, pentru ora 9, erau -24,5. Cred ca daca "intarzia" putin aerul cald asistam la ceva recorduri de temperaturi minime pt noiembrie. Si la mine au fost -10, ger a fost in tot sudul si estul Transilvaniei.

Sus

Subiectul mesajului: debut cald de decembrie
MesajScris: Joi Noi 27, 2008 12:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cu un grad mare de incredere, modelele prognozeaza un inceput deosebit de cald al iernii calendaristice. Circulatia persistent sudica deasupra Europei de est va aduce mase de aer continental tropical de origine sahariana, cu temperaturi cochetand aparent cu valoarea de 10 grade la 850 hPa, ceea ce desigur va dobori unele recorduri de zi in zonele unde nu se va forma ceata. Ca de obicei in asemenea situatii, ceata densa este un scenariu probabil in zonele de campie si depresiuni, in schimb in zonele deluroase si montane aspectul vremii va fi de-a dreptul primavaratic... iarna se amana cel putin pana in a doua decada a lui decembrie
In acelasi timp, Europa de vest va continua sa fie afectata de ninsori si temperaturi mai scazute decat normal. Indeosebi marea Britanie este vizata de fenomene mai severe. Situatia sinoptica este asemanatoare cu cea din decembrie 2000, care a prefigurat una din cele mai blande ierni ale epocii moderne in Romania; sa speram ca analogia se va opri aici si ca vremea va reveni la normal dupa 10 decembrie

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 269 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]