forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 6:18 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 385 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Iarna 2010-2011
MesajScris: Joi Noi 11, 2010 6:36 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Ion Sandu e penibil...20 e ok se mai poate in noiembrie..insa ieri au fost 27-28,temperaturile medii sunt cu 10-14 grade peste normele perioadei,ok nu se va termina luna cu asa abateri insa vor fi zone unde abaterile vor fi de 7-8 grade in sus,si cateva zile cu -35 de grade inseamna enorm pt romania,doar iernile record din 42,63 si 85 au avut asa ceva.Dupa 1985 intro singura zi au fost sub -35,in 2005.Deci...daca asa vb seful institutului ce asteptari sa mai avem??..noroc ca desi e sef..sunt altii mai...ok decat el, sa raman decent....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 11, 2010 7:11 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am ramas putin socat cand Sandu vorbea ieri foarte degajat ca foarte normal sa avem -35 in ianuarie, fara a preciza ca numai in depresiuni e posibil asa ceva. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 8:38 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu il inteleg perfect pe nenea Sandu de la anm (mai e unul la frf) Pai daca nu va fi minus 35, nu il va certa nimeni, toti vor fi multumiti ca va fi mai cald ! Problema ar fi daca am avea minus 40 !! Asa trebuia sa faca mereu prognozele si era bine, nu caraia nimeni. Eu unul spuneam..."eu nu spun ca nu vor putea fi si minus 40!!" Si se scotea din orice discutie. Sau..."eu nu spun ca nu vor putea fi doi metri de zapada..." si, intelegea fiecare ce voia. Parca asa a facut prognoza, bine de tot sfatuit.... Orice fraza incepea cu "eu nu spun ca..."

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 8:41 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Dar, puteti constientiza ca, o prognoza bine facuta, poate aduce bune contracte de deszapezire. Daca va ninge sau nu, mai conteaza??

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 8:45 pm 
Cu aceasta "tactica" reuseste din pacate sa prosteasca pe cei care ar trebui sa scormoneasca un pic ANM. Daca se adevereste cumva prognoza: "vedeti ce tari suntem", mai vrem bani pentru stiu eu ce de la buget (dar nu pentru anemometre si conditii decente pentru personalul de la statiile sinoptice). Daca nu iese: "cei din Londra au facut prognoza noi nu avem nicio vina".
La fel vara "informare meteorologica fara cod": vine furtuna, noi v-am zis, nu vine, nu am dat cod galben ca nu avea rost.
Prognoza pe noiembrie oricum e compromisa, nu stiu de fac cei din "- Grup Climatologie Operationala - Elena SOARE" la ce caini taie frunze? (in mare masura din banii contribuabililor)

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 9:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

noiembrie e o luna "apocaliptic" de calda si prognozarea unor asemenea anomalii era practic imposibila cu un sezon inainte; in general prognozele pe termen lung prin natura lor se incadreaza in zona vecina mediei

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 9:22 pm 
iceage scrie:
noiembrie e o luna "apocaliptic" de calda si prognozarea unor asemenea anomalii era practic imposibila cu un sezon inainte; in general prognozele pe termen lung prin natura lor se incadreaza in zona vecina mediei

Sunt de acord, dar un director general cum poate spune dupa ce prima parte a lunii a fost asa de calda ca luna respectiva va fi normala sau sub medie? O prognoza publicata pe 10 NOIEMBRIE tot pentru luna NOIEMBRIE nu e pe termen lung cu un sezon inainte. Fapta e consumata aproape pe jumatate. Se putea corecta avand in vedere abaterile pozitive iesite din comun din prima decada. Dar nu acum a picat din cer si sa mai intrebe pe acolo subalternii cate grade sunt afara daca nu simte pe pielea lui ca e prea cald.

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 10:10 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Bine ca au aminat astia legea cu cauciucurile pina la anu , dar sper (nu stiu am eu o presimtire) ca totusi vom avea iarna in sud , si zapada .

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 11:05 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Eu am presimtirea, totusi, ca vom avea iarna in nord....si zapada! :D

Ultima oară modificat de Dany pe Joi Noi 11, 2010 11:17 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 11:17 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Cat priveste prognoza pe termen lung - cred ca fiecare din noi am proceda la fel.Nu cred ca ne-am hazarda cu o prognoza gen....o sa fie mult mai cald sau o sa fie mult mai rece decat normal - tocmai pentru simplu fapt ca e o prgnoza publica iar vremea ne joaca, de cele mai multe ori, feste.Nu joaca dupa cum ii cantam noi ci invers.De spui ca o sa fie o iarna normala nu-ti va cere nimeni socoteala daca o sa fie mai rece sau mai calda.Daca, insa, prognozezi o iarna rece - iar aceste prognoze se dovedesc a nu se implini ci - sa presupunem - va fi o iarna blanda...e normal ca toti o sa-ti sara in cap.Asa ca rezerva directorului anm in a face o prognoza "picanta"...o consider normala, in situatia data.Daca se fac greseli in prognoza pe timp scurt - atunci, cu siguranta, exista o problema in ceea ce priveste profesionalismul anm-ului.

Sus

MesajScris: Joi Noi 11, 2010 11:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Total de acord cu tine.

Sus

MesajScris: Vin Noi 12, 2010 12:04 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si eu, dar doar cu asta:

Dany scrie:
Daca se fac greseli in prognoza pe timp scurt - atunci, cu siguranta, exista o problema in ceea ce priveste profesionalismul anm-ului.

Sus

MesajScris: Vin Noi 12, 2010 8:43 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Pai cum sa am incredere in prognoza anemel cand pentru noiembrie mai faci prognoza aiurea, desi esti la jumatatea lunii in plina canicula (canicula pt. luna asta) Cum sa il mai cred pe anemel ??? Chiar daca va iesi exact cum a zis pentru restul iernii, nu mai pot decat sa fiu sigur ca a fost noroc chior. Eu unul raman la ideea ca suntem in perioada incheierii unor contracte la deszapeziri. Sunt convins ca nu poate nimeni prevedea ce va fi in ianuarie, desi stim cu totii cum prognozele peste 15 zile sunt S.F.-uri pure. De februarie...ce sa mai vorbim...
Acum serios vorbind pe ce baza s-ar putea calcula de acum cum va fi in februarie ? Hai sa fim putin realisti va rog. Una e sa imi dau eu cu presupusul, alta e un studiu stiintific...

Sus

MesajScris: Vin Noi 12, 2010 9:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sprintenul scrie:
Eu unul raman la ideea ca suntem in perioada incheierii unor contracte la deszapeziri.

nu cred asa ceva...contractele de deszapeziri ori se fac ori nu se fac :mrgreen: nu se uita ei la ce zice sandu sau bastardi sau altii din bransa...vax albina :idea:
costurile din contracte nu sunt legate de cate grade sau cm de zapada sunt in prognoza (pentru simplul fapt ca cine are cap nu se ia in serios dupa asemenea povesti) :!:
credeti ca risca cineva sa nu faca asemenea contracte ? no way :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 12, 2010 12:25 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Contracte de deszapezire s-au facut la fel de banoase si pline de comisioane si pentru iarna 2006-2007. :D Sigur ei nu stau dupa bazaconii ca noi, de cum va fi vremea lui peste.

Oare anemel ce prognoza a avut pentru iarna aia? Cred ca "o iarna normala, desi nu sunt excluse extremele" :lol: Prognozele pe termen lung- 100% tampenii de prostit prostii, m-au prostit si pe mine cat am fost copil. :P Dar asta cu a prognoza in continuare noiembrie rece la jumatatea lui cand deja vezi ce caldura este este prosteala si bataie de joc pe fata. :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 385 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]