doodoo scrie:
nu sunt de acord cu teoria lui sorifin

rateaza o ploaie doua trei statia meteo, dar nici chiar asa sa le rateze pe toate, iar la 200-500m sa fie prapadul

nu exista asa ceva...statistica matematica nu accepta asemenea scenariu...

nu m-a suparat doodoo deloc...

.O sa explic.Statia nu le-a ratat pe toate,a ratat exact 2 din care au cazut multi mm in oras si alte 2 in care a plouat si la statie dar mai mult in oras.In rest au fost destul de uniform distribuite.Se intampla de regula intrun an astfel de fenomene,insa se intampla si inversul,adica sa ploaie in zona de sud unde e si statia si in restul orasului doar sa picure,dar anu asta nu s-a intamplat asa si atunci statia a ramas pe minus.Legat de cei 200m.In primu rand am vazut ploaie torentiala si balti iar brusc parca cineva ar fi trasat o linie cu rigla, nimic doar stropi pt praf.Asta s-a intamplat in 2 randuri si am fost martor la fel ca meteorologii de la statie.Asta nu inseamna ca aici au fost 20mm si la 200m 0mm.Normal ca a scazut cat de cat cantitatea.Dar pt balti e suficient 3-4mm in 2-3 minute.Si asta s-a si intamplat.Si sunt total de acord cu ideea ca clujul era tot in fata chiar daca acele ploi ajungeau si la statie.Diferenta ar fi fost nu de 77mm ci la vreo 30-40mm,dar tot ar fi fost.oricum nu e un concurs..

,intrun an ploua mai mult aici in alt an la voi..etcDar nu inteleg mirarea asta cu ploile acelea...

,am spus pe la larg despre ele in momentul producerii atunci in iulie.Si eu si catalyn...si de astea cu statia si de aia care a stationat la 10km de oras si a produs inundatii..exista si imaginile radar,cred ca le mai are catalyn.