forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 4:57 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Decembrie 2010
MesajScris: Joi Ian 06, 2011 9:53 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Bine, asa si Clujul a avut foarte multe averse care au ocolit pe la NV...dar conteaza ce a masurat statia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 06, 2011 10:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Orasele mari ar trebui sa aibe mai multe puncte de masurat cantitatile de pp cazute. Dpdpv al temperaturii statia e bine sa fie la marginea orasului, dpdv al pp ar trebui sa fie cat mai central amplasata, sau nu departe de centru. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Ian 06, 2011 10:32 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

nu vb neaparat de ploi care au ocolit pe la n-v sau est...etc,asa au fost destule si aici,chiar una stationara daca va aduceti aminte in iulie la 10km est de mures,a provocat inundatii mari la intrare in oras a inundat realul etc,au cazut aproximativ 40mm iar la statie doar 5mm.Vorbesc strict de ploi care s-au oprit la 200m de statie,fara nici o exagerare.Vorbesc foarte serios.Poate ca au mai fost situatii asemanatoare,insa in ultimii ani eu nu imi amintesc de astfel de cazuri.De la statia apm din centru care functioneaza din 2006,mi-au parvenit ceva date de pp,nici intrun an nu au fost diferente mai mari de 20mm intre ei si statia anm.In 2010 diferenta dintre cele 2 este de 45mm.Distanta este de 3km de la una la alta.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Ian 07, 2011 12:52 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Dpdpv

:?: Tu si gogulica scrieti cel mai corect pe forum, si cand vad o balba nu pot sa ma abtin. :lol: Cand face Andreea Esca cea mai mica balba, imediat apare la Cronica Carcotasilor. :mrgreen:

sorifin scrie:
ploi care s-au oprit la 200m de statie

Sorine, eu te apreciez, dar cam exagerezi. 200 m e cam putin chiar si o data, d-apai de mai multe ori...
Pur si simplu ai o parere cumva exacerbata in legatura cu fenomenele care se petrec in orasul tau. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 07, 2011 3:44 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Scriam in graba de la magazin ca se apropia ora inchiderii si mai vroiam sa fac si altceva, cum ar fi de exemplu sa urmaresc imagini de pe camerele de supraveghere :lol: (au venit pe 27 decembrie cu alt DVR dupa ce mi se stricase pe 3 decembrie si am avut intre timp unul provizoriu care nu scotea pe 2 monitoare si din cauza asta nu puteam playa inregistrari).

Dpdv am vazut scris la multi, e ceva similar cu etc in loc de et caetera sau chiar pp in loc de precipitatii. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Re:
MesajScris: Vin Ian 07, 2011 8:15 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
Neaceasca85 scrie:
Dpdpv

:?: Tu si gogulica scrieti cel mai corect pe forum, si cand vad o balba nu pot sa ma abtin. :lol: Cand face Andreea Esca cea mai mica balba, imediat apare la Cronica Carcotasilor. :mrgreen:

sorifin scrie:
ploi care s-au oprit la 200m de statie

Sorine, eu te apreciez, dar cam exagerezi. 200 m e cam putin chiar si o data, d-apai de mai multe ori...
Pur si simplu ai o parere cumva exacerbata in legatura cu fenomenele care se petrec in orasul tau. :P

Ti se pare tie...dar am mai discutat asta...in fine.Sediul firmei la care lucrez e la 200m de statie.La firma ploua torential si erau balti,iar la statie doar s-a umezit asfaltul.Asta de 2 ori s-a intamplat.De alte 2 ori ploaia a ocolit statia la distanta de 1-2km....am scris despre ele chiar in momentul producerii lor.Nici macar cei de la statie nu-si puteau explica foarte clar.Adica era asa de aproape ca ei vedeau in clar perdeaua de apa care cadea la distanta mai mica de 500m...hai pt tine.Dar iti spun distanta dintre unde lucrez eu si statie e de 200m...poti verifica daca vii odata in vizita la mures..:D

Sus

MesajScris: Vin Ian 07, 2011 3:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu cred ca si daca ploile respective care s-au speriat si s-au oprit la 200 m ar fi cazut chiar la statie, tot Clujul ar fi fost cu mult inainte la pp.

Sus

MesajScris: Vin Ian 07, 2011 4:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu sunt de acord cu teoria lui sorifin :!: rateaza o ploaie doua trei statia meteo, dar nici chiar asa sa le rateze pe toate, iar la 200-500m sa fie prapadul 8O nu exista asa ceva...statistica matematica nu accepta asemenea scenariu... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Ian 07, 2011 6:57 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo, acum chiar cred ca l-ai suparat :mrgreen: :lol:

Sus

MesajScris: Vin Ian 07, 2011 7:23 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo scrie:
nu sunt de acord cu teoria lui sorifin :!: rateaza o ploaie doua trei statia meteo, dar nici chiar asa sa le rateze pe toate, iar la 200-500m sa fie prapadul 8O nu exista asa ceva...statistica matematica nu accepta asemenea scenariu... :mrgreen:

nu m-a suparat doodoo deloc...:D.O sa explic.Statia nu le-a ratat pe toate,a ratat exact 2 din care au cazut multi mm in oras si alte 2 in care a plouat si la statie dar mai mult in oras.In rest au fost destul de uniform distribuite.Se intampla de regula intrun an astfel de fenomene,insa se intampla si inversul,adica sa ploaie in zona de sud unde e si statia si in restul orasului doar sa picure,dar anu asta nu s-a intamplat asa si atunci statia a ramas pe minus.Legat de cei 200m.In primu rand am vazut ploaie torentiala si balti iar brusc parca cineva ar fi trasat o linie cu rigla, nimic doar stropi pt praf.Asta s-a intamplat in 2 randuri si am fost martor la fel ca meteorologii de la statie.Asta nu inseamna ca aici au fost 20mm si la 200m 0mm.Normal ca a scazut cat de cat cantitatea.Dar pt balti e suficient 3-4mm in 2-3 minute.Si asta s-a si intamplat.Si sunt total de acord cu ideea ca clujul era tot in fata chiar daca acele ploi ajungeau si la statie.Diferenta ar fi fost nu de 77mm ci la vreo 30-40mm,dar tot ar fi fost.oricum nu e un concurs..:D,intrun an ploua mai mult aici in alt an la voi..etcDar nu inteleg mirarea asta cu ploile acelea...:D,am spus pe la larg despre ele in momentul producerii atunci in iulie.Si eu si catalyn...si de astea cu statia si de aia care a stationat la 10km de oras si a produs inundatii..exista si imaginile radar,cred ca le mai are catalyn.

Sus

MesajScris: Vin Ian 07, 2011 8:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
In primu rand am vazut ploaie torentiala si balti iar brusc parca cineva ar fi trasat o linie cu rigla

asta inseamna un singur lucru: apesi prea tare pedala de acceleratie :P

dar ce zici de ploaia din iulie din Constanta, care in sudul orasului a lasat peste 100 mm iar la statie "trace"?

Sus

MesajScris: Vin Ian 07, 2011 10:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

:))))...asta e buna cu acceleratia..:D,nu ca nu imi place uneori s-o calc,dar o fac pt binele masinii,curat turbo de depuneri..:))).La mures nu am vazut niciodata astfel de diferente,dar din cate stiu eu intre sudul constantei si statie sunt vreo 10-12km...sau ma insel??.Si atunci la apm centru-mures au cazut aproape 20mm iar la statie 0.4mm,distanta fiind de 3km...nu stiu,in meteo niciodata sa nu zici niciodata asta am invatato in timp si trecand prin multe experiente.Parerea mea e ca se poate,desi ca eveniment e repetabil probabil 1 data la 100 de ani....

Sus

MesajScris: Sâm Ian 08, 2011 12:53 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Distanta intre statie si locul unde s-au masurat peste 100 mm (Bratianu) e de vreo 5 km

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2 [ DST ]