forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 8:09 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Mie Feb 09, 2011 9:44 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
cred ca gresesti...in rapoartele orare s-au atins -1.5 grade,iar in raportul de la 18UTC exact aia apare maxima zilei -1.5

as putea sa jur ca am vazut -0,1 in 18z :!: acum intr-adevar apare -1,5...

Sus

MesajScris: Mie Feb 09, 2011 9:51 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

stratul rezista eroic in sud, vorba lui doodoo, dar au fost totusi 30-40 cm cu echivalent in apa mare si compactat/tasat bine de vant...plus ca solul e foarte inghetat, ca de altfel si in Ardeal...cred ca la Braila nu se va topi stratul inainte de racire...

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Feb 09, 2011 11:33 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

s-a remediat greseala si datele apar din nou doar pana la ora 20:00...s-ar putea totusi ca cel/cea care a permis scurgerea datelor din circuitul intern sa fi scapat doar cu un avertisment. :lol:
dar ca sa nu fiu chiar rau, pot sa zic si motivul adevarat pentru care temperaturile nu apar decat pana seara: multe statii au program de gravide, doar de zi, si oamenii care intra pe site s-ar fi intrebat de ce nu apar date de la asa multe statii...

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 1:04 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ca prin minune si-a revenit statia sibiu.Acuma arata logic si ok,in randul lumii sa zic asa.Diferente de pana in 0.5 grade intre minimele si maximele si de ieri si de azi fata de masuratorile orare.Au disparut conditiile locale unice in tara...

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 7:46 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

vor reveni, stai foarte linistit :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 12:45 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

sorifin scrie:
ca prin minune si-a revenit statia sibiu.Acuma arata logic si ok,in randul lumii sa zic asa.Diferente de pana in 0.5 grade intre minimele si maximele si de ieri si de azi fata de masuratorile orare.Au disparut conditiile locale unice in tara...

Vor reveni, pentru ca asa e normal, mai ales cand va fi strat de zapada. Am vazut si la Tg Mures diferente de 2 grade, la "gerul cel mare", sau atunci nu au fost date oficiale? Si cum ai ajuns la conluzia ca sunt conditii unice in tara, poate din cele 23 de statii, nu stim in rest cum e. Sa nu te superi Sorine, dar ma surprinde gandirea ta. Eu iti inteleg patriotismul local, dar nu iti inteleg invidia. Cand e zapada mai mare sau ger in alta parte, trebuie sa accepti asta, nu sa dai vina pe masuratori ca sunt incorecte ...., poate doar nereprezentative din anumite puncte de vedere, cu care sunt si eu de acord. Si chiar daca mai sunt diferente fata de situatia din teren se mai intampla si invers. Nu cred ca la Tg Mures nu s-a intamplat sa se raporteze strat de 2-3 cm pe platforma si in oras sa fie petice.

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 1:03 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

daca am lasat sa se inteleaga ca e vorba de "patriotism local" sau invidie...atunci imi pare rau,poate am formulat unele fraze incorect.Chiar nu ma refeream la asa ceva,si dovada e faptul ca acum la cluj au fost 20-21cm in timp ce la noi 7-8cm,si n-am contestat asta,si nici nu i-am invidiat,pt ca in decembrie a fost invers,se intampla de atatea chestia asta,cand avem noi cand au ei stratul mai mare,e normal sa fie asa,nici n-am pomenit de asa ceva.De ce ti se pare ca nu contest cm prezenti la cluj...sau minimele si maximele de acolo?..,sau de la ciuc,deva,alba etc,pur si simplu mi-au sarit in ochi de atatea zile niste cifre de la sibiu,si nu e prima data,si mi-am exprimat o parere cum ca nu mi s-ar parea foarte in regula,la fel am spus si cand a fost vb de bucuresti cu statiile filaret sau baneasa,nu e prima data cand imi exprim o astfel de parere.Si pt asta am cerut si alte pareri mai avizate sa zic asa,si le-am postat in starea vremii in tg mures.Deci,nu ma supar,dar nu e vb de asa ceva

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 1:08 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Mie mi-ai lasat impresia asta! Scuze daca nu e asa. Te invit odata la Sibiu in zona statiei, sa vezi zona.

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 1:25 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

chiar asta am de gand sa fac duminica....o sa trag o fuga si pana la balea lac,si in drum te sun,lasa-mi nr de tel si merem pana la statie.Cunosti pe cineva de acolo??

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 2:09 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Duminica nu pot sa vin pentru ca imi tin ziua, dar spre sfarsitul saptamanii viitoare am putea merge la statie si la Centrul Regional. Nu cunosc pe nimeni de acolo, dar cred ca ne-ar da cateva informatii.

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 2:44 pm 
din câte ştiu staţia meteo din Sibiu e pe drumul european ce vine de la Sebeş, în zona aeroportului, e şi un magazin Metro în zonă,
prea multe nu sunt de văzut dar asta cred că deja ştiţi şi voi, probabil nelipsita Vaisala sau Logotronik-ul austriac, un aparat de detecţie al norilor, vizibilităţii şi al intensităţii precipitaţiilor şi probabil nelipsitele adăposturi clasice, plus anemometrele-giruete antice,
la Oradea, cel puţin sunt destul de amabili, îţi arată platforma dar prea multe date nu-ţi oferă, doar aşa consultativ,
practic nu mă mai prea interesează ce ar putea să-mi ofere din punct de vedere informativ, cu excepţia datelor statistice lunare, însă cum alea sunt pe bani, prefer să le obţin prin calcule proprii din surse gratuite,
dacă e vorba de centru regional, gen Constanţa de exemplu, accesul e limitat, cu aprobări de la domnul director ş.a.m.d

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 3:57 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

baia mare e prima statie care raporteaza pp.La 2 grade ninsoare slaba...:D

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 4:33 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
acum la cluj au fost 20-21cm in timp ce la noi 7-8cm,si n-am contestat asta,si nici nu i-am invidiat,pt ca in decembrie a fost invers

pastrand proportiile, acum noi am avut strat mult mai mare decat ati avut voi fata de noi in decembrie, 13 cm vs 7 cm prima data si 15 cm vs 10 cm a doua oara; acum noi 21 cm (chiar 25 la mine) vs 10 cm :)

eugenraduoradea scrie:
dacă e vorba de centru regional, gen Constanţa de exemplu, accesul e limitat, cu aprobări de la domnul director ş.a.m.d

accesul este liber, eu pot sa sun la interfon si intru lejer :) accesul la date insa este foarte limitat, ca peste tot dealtfel...eu pentru niste date pt lucrarea de licenta trebuia sa cer aprobare de la dom' director...

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 4:34 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ora 15: 9° la Sebes, vant 7m/s; 1° la Alba-Iulia, vant 1m/s.

Sus

MesajScris: Vin Feb 11, 2011 7:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nori Ac lenticularis superbi pe Muntele Mic. Am facut si un timelapse de o ora, a meritat sa pierd timpul. La fata locului cred ca ar fi fost magic...

Imagine

P.S. am salvat in format .avi, cat de tare, are 21 secunde si peste 500 mb :lol: abia se incarca pe youtube

http://www.vplay.ro/watch/ke59jfki/

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]