doodoo scrie:
sorifin scrie:
In acelasi timp sunt la fel de socat de cum anm ne prezinta in continuare stratul ca fiind prezent izolat in zonele inalte de munte.Este o bataie de joc,mai bine n-ar mai scrie nimic si n-ar mai fi motiv de discutie.Dar sa continui sa minti in halul asta...e la fel de socant precum zapada de la Predeal...
ce ai scris aici mai sus e
total fals si gratuit...iar te-ai lansat in derapaje necontrolate
te rog sa citesti diagnoza de azi 15 aprilie

aceleasi zone sunt si azi acoperite de zapada,la fel ca marti,miercuri sau joi,doar ca stratul de zapada a crescut serios,iar in momentul cand s-au blocat drumurile nationale,ce sa mai zica si ei,cu inundatii in Moldova si cu ninsori deosebite cantitativ in zona de munte si pt o luna de iarna,ce sa mai spunem de mijloc de aprilie cand lumea si-a schimbat cauciucuri si si-a luat gandul de la iarna.Informare meteo,o ipocrizie marca anm nemaintalnita niciunde in lume si falsificari de diagnoze,pana in momentul cand urmarile sunt evidente pt toata lumea,insa totusi se mentine ipocrizia cu stratul de zapada in zona inalta de munte.Inseamna ca Predeal,Bucin,Oituz,Comandau etc sunt in zona inalta de munte.Balea unde e??Sau zonele joase de munte care sunt?cumva intr-e 800 si 850m??.Harta pp spune multe,in 3 zile multe zone au depasit 50mm de pp,iar zonele montane s-au apropiat de 100mm(buna parte din ele sub forma solida),unele zone gen Balea au depasit 100mm,iar noi primim informare,asta la mijloc de aprilie.Dupa o asemenea situatie in alte tari s-ar lasa cu demisii,mai ales ca nu e prima abatere grava a celor de la prognoza/avertizari.Au fost situatii si mai grave si n-a raspuns nimeni,ba din contra,s-au falsificat datele ca sa ramana toata lumea la o paine calda nemeritata.Rusinos ce se intampla acolo.....si asa periodic n-o sa ma abtin sa nu zic nimic.N-o fac des,insa cand sunt asemenea, sa-l citez pe doodoo "derapaje necontrolate" ma simt nevoit sa spun ceva.Au spus-o si alti colegi de pe forum mai oficial,si stiti ce s-a intamplat.
In 1997 a fost intradevar ceva exceptional.Nu ca acuma nu ar fi,dar atunci am avut de exemplu la Tg-Mures,a 2-a luna aprilie din istorie ca abatere negativa.In 16 aprilie strat de zapada de 20cm si maxima de 1 grad.Apoi in 23 aprilie strat de zapada de 5-6cm.Daca acum am primit informare,probabil ca atunci am fi primit un amarat de cod galben.
Stratul de zapada atinge un maxim in zona de munte pana la 1500m in jurul datei de 20-25 martie,iar in zona inalta de munte,adica eu inteleg prin acest termen zona de la >1700m,undeva in jurul datei de 10 aprilie.Acum totusi sunt exemple care si-au atins punctul de maxim al iernii,dupa ce stratul ori s-a dus de tot,ori dupa ce a scazut drastic si nimeni nu se mai astepta la asta.N-a spus nimeni ca e anormal,ba e normal si in luna mai sa mai ninga la munte,insa o situatie de acest gen,cu asemenea cantitati la 15 aprilie e destul de rara si se poate verifica prin statistici.