forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 6:27 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 25, 2008 6:54 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Foarte multi cred ca un documentar este o lucrare stiintifica. Este mai mult, o lucrare subiectiva asupra unui subiect... e greu sa faci dintr-un documentar o lucrare stiintifica (vezi documentarul The Great Global Warming Swindle care e foarte contestat de unii). Dar eu cred ca un documentar are un rol esential, de baza, si acela de a deschide putin ochii oamenilor ca acestia sa se informeze mai bine si mai mult, chiar sa verifice datele prezentate si sa le completeze.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 25, 2008 11:25 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Se poate ca incalzirea asta globala sa fie doar o poveste inventata a "grupurilor de interese" vorba lu base. S-au bagat masonii in acest fenomen de incalzire.
Daca ati vazut documentarele "Iluminati" aproximativ aceleasi lucruri ca in Zeitgeist sau Endgame, unde se vorbeste despre "Noua Ordine Mondiala".
http://video.google.com/videosearch?hl=ro&q=iluminati&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 26, 2008 4:46 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Nu stiu....calota glaciara pierde la gheatza din greu si acum se anuntza o noua era glaciara. E cam dezorientanta chestia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 26, 2008 8:05 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

De existat exista dar nu este sigur daca este provocata de catre om, pt ca in unele studii s-a dovedit ca omul contribuie foarte putin la aceasta incalzire, mult mai mult este soarele de vina sau alte radiatii cosmice.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 26, 2008 8:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Avem de a face cu "incalzirea glaciara globala". :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 27, 2008 1:32 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Cert e ca ceva se schimba, fie ca suntem noi de vina, sau natura. In Groenlanda au fost descoperite dovezi ale unei schimbari climatice de 10 grade in 3 ani, care s-a petrecut in urma cu muuult timp. Daca s-ar intampla asa ceva acum, ar fi game over.
Oricate documentare si dezbateri ar fi, adevarul e unul singur si trebuie o privire de ansamblu ca sa ne dam seama ce se intampla. Mai e si chestia cu feedbackul pozitiv. Daca exista incalzire globala cauzata de om, dincolo de un anumit nivel al codoiului, procesul se sustine singur si scapa de sub control.
Faza cu influenta razelor cosmice si a soarelui e adevarata, dar nu stiu cat de mult contribuie la clima. Tin minte ca in urma cu ceva timp, a fost o conferinta care dadea cu noroi nasol de tot in companiile petroliere pe problema schimbarilor climatice. Dupa conferinta, o companie de petrol (s-ar putea sa fie Exxon, nu mai tin minte) anunta ca ofera o suma cu multe zerouri in coada cercetatorilor care demonstreaza ca incalzirea globala nu e cauzata de om. Ceva timp dupa aceea, voila, razele cosmice incalzesc pamantul.
E urat de tot ca sunt interese corporate in favoarea anumitor teorii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 27, 2008 8:40 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

verifica te rog datele cu privire la gheata calotelor... ai sa fii surprins.

dimpotriva, gheata s-a refacut. am articole pe tema asta pe site-ul meu.

http://www.infocon.ro/stiri/2008/08/ghe ... 1-135.html

http://www.infocon.ro/stiri/2008/11/rac ... 8-151.html

http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 27, 2008 9:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

oricum am lua-o, in problema incalzirii globale si a caracterului ei antropic intra foarte multi bani si interese. am spus mai demult ca s-a atins o masa critica in plan economic si politic in favoarea teoriei incalzirii provocate de om si a planurilor globale de reducere a emisiilor prin promovarea noilor tehnologii energetice; in spatele acestui val cred ca sta interesul de a elimina puterea economica si politica a marilor producatori de petrol, de a grabi trecerea la o noua generatie de tehnologie de producere a energiei, care sa nu fie bazata pe arderea combustibililor fosili, oricum in curs de epuizare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 2:09 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Pana la urma, asta e un lucru foarte bun. Pare totusi greu de crezut ca toate emisiile noastre au un impact minim asupra climei. Ar fi interesant de vazut ce influenta au emisiile in provocarea mini-erei glaciare. O noua racire ar fi mishto.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 7:35 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Stef, musca-te de limba (sau de mana), :lol: cum sa fie misto o noua racire? Racire= bye, bye Thunderstorms! I would hate it a lot! :x Am auzit si de o teorie conform careia combustibilii fosili n-ar fi chiar atat de epuizabili pe cat se credea si ca faza cu epuizarea rezervelor de petrol e doar un pretext folosit pentru a creste pretul acestuia. Cica nustiu care zacamant de petrol a carui exploatare incetase mai demult s-a constatat ca s-a refacut! :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 7:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Racirea climei nu ar insemna neaparat reducerea frecventei furtunilor de vara. Dintre ingredientele care compun convectia severa, numai temperatura si intr-o oarecare masura umiditatea s-ar reduce, dar e posibil ca instabilitatea si forfecarea vantului sa fie mai intense... sa nu uitam ca tornadele apar frecvent in zone cu temperaturi medii mai reduse ca ale noastre, in SUA. Sau mai aproape de noi, convectia severa apare adeseori in Rusia si Ucraina, zone cu clima mai rece decat a noastra

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 7:47 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai la mine cele mai multe si cele mai severe furtuni s-au inregistrat intr-o vara in care maximele nu au trecut de 34 de grade. :P

Pe Youtube, la un film cu furtuni cineva dintr-o tara Scandinava spunea ceva de genul " Too bad that Thunderstorms are so rare here. And when they do strike, they are NOTHING but SHIT".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 1:31 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Acuma nu putem zice ca Norvegia e chiar capitala furtunilor, dar mai capata si ei nishte blitzuri din cand in cand. Nu tin minte sa fi vazut pe estofex vreo alerta mai serioasa pentru Norvegia, dar daca dai pe reports database, gasesti si la ei diverse incidente.
Daca nu ma-nsel, o zona nordica mai rece ar insemna furtuni mai tari la noi, ca la fronturile reci diferentza de temperatura ar fi mai mare. Deci, cel putin la inceput, am avea furtuni mai tari. Daca se raceste si la noi, atunci e adios amigos. Atunci ar fi gata si cu recoltele, si cu alte chestii interesante, cum ar fi tarile nordice. Macar ar fi zapada...
Probabil s-ar ajunge la asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=V-DnK-d_sp0

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 3:04 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Prefer sa nu am zapada iarna, dar sa am furtuni k-lumea vara. Imi placea ideea de incalzire globala in sensul ca ducea la inmultirea si acutizarea fenomenelor extreme. Tin minte ce bine m-am simtit in Februarie 2004, cand a fost chestia aia, pe care am povestit-o in "fulgere in timpul iernii", am zis gata, a luat-o pe ulei clima, sa vezi ce furtuni o sa fie la vara. :P

Probabil ca am presimtit vara 2006, cu 2 ani anticipatie. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 3:23 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Pe vara viitoare sper sa avem ceva asemanator cu outbreaku din 15 august 2008 de la vest de noi. Si cand ma gandesc ca prognoza arata frontu pe Romania cu cateva zile inainte... :P . Dar ca de obicei ungurii, slovenii si polonezii au primit ciolanu.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]