forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 8:13 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 3:26 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ala a fost norocul meu, ca eram plecat in Turcia, zona Antalya atuncea, mai exact intre 12-19 August.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 4:26 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Oricum nu prindeai mare lucru. In vest a fost mai interesant, inclusiv o furtuna "suspectata" de a fi supercelula, dar care nu arata foarte bine pe radar. In restul tarii nu stiu cum s-a manifestat frontu, dar probabil nu foarte spectaculos.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 4:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

From the USA Today Weather Blog

Al Gore a lansat anul trecut cartea "The Inconvenient Truth". Dar e posibil ca acest titlu sa se potriveasca mai degraba faptelor descrise mai jos;

......................................
John Christy of the University of Alabama-Huntsville reported earlier this month that the Earth’s Sunt prost over the past 30 years has been rather uneven: It’s gotten much warmer in the Arctic and, at the same time, cooler in the Antarctic.

Christy and his colleague Roy Spencer, who are known in some quarters as global warming skeptics, use data from satellites to measure the temperature of the Earth. The more well-known NASA GISS and National Climatic Data Center data sets primarily measure surface temperatures.

Overall, Christy found that Earth’s atmosphere warmed an average of about about 0.72 degree F in the past 30 years, according to NOAA and NASA satellites. More than 80 percent of the globe warmed by some amount. However, while parts of the Arctic have warmed by as much as 4.6 degrees F in 30 years, Christy says that much of the Antarctic has cooled, with parts of the continent cooling as much as the Arctic has warmed

“If you look at the 30-year graph of month-to-month temperature anomalies, the most obvious feature is the series of warmer-than-normal months that followed the major El Nino Pacific Ocean warming event of 1997-1998,” says Christy. “Right now we are coming out of one La Nina Pacific Ocean cooling event and we might be heading into another. It should be interesting over the next several years to see whether the post La Nina climate ‘re-sets’ to the cooler seasonal norms we saw before 1997 or the warmer levels seen since then,” he says.

He adds that most of the warming found in the satellite data has taken place since the beginning of the 1997-98 El Nino, and that Earth’s average temperature showed no detectable warming from December 1978 until the 1997 El Nino.

Meanwhile, the Washington Post reported yesterday that the USA “faces the possibility of much more rapid Sunt prost by the end of the century than previous studies have suggested, according to a report led by the U.S. Geological Survey.”

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 5:32 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

stef scrie:
Oricum nu prindeai mare lucru.

Pai tocmai asta am vrut sa zic, ca am avut noroc ca NU a fost nimic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 7:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ceva de genul "sa moara si capra vecinului" :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 8:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

N-are nici o legatura ce am zis eu cu capra sau tapul vecinului!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 9:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorry... :roll: eu am interpretat ca: "noroc ca nu au fost furtuni in Romania pentru ca nu am fost acolo in perioada aia". daca erau furtuni s-ar fi bucurat vecinul... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 29, 2008 9:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am zis doar "noroc ca nu au fost furtuni in Slatina, ca nu am fost eu acolo", nu si-n restul Romaniei! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 30, 2008 2:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deci era vorba numai de vecinii din Stalina! 8) :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 30, 2008 3:45 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Apropo de Stalina, cica si BRASOVUL s-a dorit a se numi STALIN pe la inceputurile comunismului. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 30, 2008 6:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

chiar s-a si numit "ORASUL STALIN"...era o gluma cum ca alergau cainii dupa masinile cu numar de brasov care pe atunci era "OS"...noroc ca in anii '50 nu prea erau multe masini pe drumuri... :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2 [ DST ]