forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 12:37 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 12:12 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Bacau -11oC la ora 23. Brrrr

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 2:03 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la mures exista un strat subtire de zapada de ieri dimineata.1cm doar..dar suficient cat sa scada temperatura.aceasta a crescut pt k ..s-a innorat...de o ora si ceva sa inseninat si deja a coborat la -8..si continua sa coboare destul de repede.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 28, 2008 7:14 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Minime inregistrate in aceasta dimineata:
- ĂŽntorsura BuzÄ‚Å

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 31, 2008 12:40 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Doodoo, stii cumva care a fost exact cantitatea de precipitatii cazuta la Constanta in data de 27? Eu am masurat stratul de zapada la incetarea ninsorii si avea 6 cm, era zapada pufoasa, uscata; m-ar interesa o conversie aproximativa din l/mp in centimetri pentru tipul asta de zapada.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 31, 2008 9:53 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

2.1 l/mp...in 27/28 noaptea cat si in 28 dimineata au fost 3cm zapada la statia meteo...deci a fost cam pufoasa si uscata pt ca e mai mare de 1/1 raportul...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 31, 2008 12:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A doua zi, pe 28 cand s-a mai tasat avea 3-4 cm dar chiar pe la 8 seara in data de 27 cand a incetat ninsoarea avea 6. Nu l-am masurat pe cel de pe sol ci pe cel de pe un suport metalic aflat cam la 1 m inaltime. Zona respectiva e ferita de vant deci acumularea e cea care ar fi trebuit sa fie...poate cu 1 cm mai mult punand la socoteala si zapada suplimentara transportata in aer de pe acoperisuri...
Statia meteo nu e decat la cativa zeci de metri de faleza :lol: acolo tot timpul bate vantul, mai tare sau mai incet; si in ziua aia a batut tare deci iti dai seama ca fiind si pulver nu s-a depus prea mare lucru pe iarba lor...
Acum nu stiu acei 2.1 l/mp daca au fost masurati din zapada de pe sol, nu stiu exact ce statie au ei acolo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 03, 2009 9:55 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In ziua de 31 Decembrie am plecat la Sambata de Sus, pe traseul Slatina-Rm Valcea- Valea Oltului- soseaua Sibiu- Brasov. Am plecat cu -7 grade la Slatina la ora 9 si am ajuns acolo pe -9 grade, la ora 13,00. Pe drum, cerul a fost senin, cam din zona localitatii Boita de pe Valea Oltului a inceput ceata deasa, care a persistat pana la Sambata de Sus, unde era soare dar se vedea ceata pe vale. Stratul de zapada a lipsit cu desavarsire pe tot traseul, pana in zona localitatii sibiene Talmaciu, de unde am avut strat subtire, de maxim 2 cm, pana la Sambata de Sus, unde masura in jur de 5-6 cm. Noaptea dintre ani a fost destul de rece, estimez sa fi fost chiar si -15 grade acolo. Ziua de 1 Ianuarie a venit cu o incalzire brusca si cer senin, soarele incalzea bine atmosfera si zapada se topea si cadea de pe copaci. Pe 2 Ianuarie a nins slab toata ziua, cam de la 8 dimineata pana la 1 noaptea, depunandu-se peste 5 cm de zapada peste cea existenta. Astazi cerul s-a pastrat acoperit, cu fulguiala din cand in cand. Pe drumul de intoarcere, cerul s-a inseninat cam de la 30 km de Sibiu, ramanand asa pana la Slatina.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 9:35 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aceasta dimineata cu minime in tara de pana la -21.5 grade la Intorsura Buzaului si temperaturi sub -10 la majoritatea statiilor meteo ne aduce si o curiozitate:
In nordul Moldovei este mult mai putin frig chiar si fata de litoral. Iata cateva temperaturi:
-2 grade Suceava;
-1 grad Tg Neamt si Cotnari;
+1 grad Radauti (maxima pe tara a diminetii in conditiile in care ieri dimineata acolo s-au inregistrat -20 de grade).

Dupa cum se vede si pe harta temperaturilor la nord de tara noastra se afla o banda de aer ceva mai cald adus dinspre Marea Nordului si Marea Baltica de partea nordica a anticiclonului pozitionat deasupra centrului continentului.
Se poate observa si ca, in acest moment, tara cu cea mai mare temperatura este... Norvegia.

Fişiere ataşate:
10.01.2008 - ora 8.00.jpg
10.01.2008 - ora 8.00.jpg [ 26.97 KiB | Vizualizat de 1775 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 11:04 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

De unde vine aer cald dinspre Marea Nordului?? O fi vre-un curent oceanic ce are influente pe acolo?
Uite ceva si aici : http://www.wunderground.com/global/UK.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 11:22 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Curentul Golfului (Gulf-Stream) este un curent oceanic cald de suprafata in Oceanul Atlantic. Acesta se formeaza in Golful Florida si traversand oceanul de la vest la est aducand apa calda pana pe malurile europene ale Atlanticului.
De asta iernile sunt mai blande in tarile din zona respectiva si Marea Nordului, Baltica, precum si fiordurile din Norvegia nu ingheata nici la latitudini foarte apropiate de cercul polar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 2:49 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta e curentul cu care este si teoria aceea oribila cum ca din cauza incalzirii globale se va desprinde o bucata mare de gheata de la polul Nord si-l va opri, provocand inghetarea Europei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 5:25 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Citisem pe undeva cu 2-3 ani in urma ca acest curent isi cam face de cap in ultima vreme, drept care si climatul pe Europa ar fi nitel (mai mult) afectata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 5:48 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la rm-sarat tocmai au fost +8 grade....interesant un profil prin campia romana de la sud la nord: ora 15: zimnicea -4 bucuresti -2 titu 0 ploiesti 3 buzau 5 rm-sarat 8.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 6:24 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

sorifin scrie:
la rm-sarat tocmai au fost +8 grade....interesant un profil prin campia romana de la sud la nord: ora 15: zimnicea -4 bucuresti -2 titu 0 ploiesti 3 buzau 5 rm-sarat 8.

...influenta stratului de zapada mai gros din sudul extrem a fost de vina... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 7:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

stiu...asta am vrut sa subliniez..cata influenta are stratul de zapada..si asupra maximelor si asupra minimelor..de regula se intampla inversu..de la nord la sud mai cald..acum.e invers..si la aceasta ora..la campina si targoviste sunt 0 grade..la bucuresti -6 si la zimnicea si giurgiu -10

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]