forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 26, 2026 11:39 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2824 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 189  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Sibiu
MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 2:04 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Temperatura medie de ieri: -4,9°C.

S-a atins limita gerului. Dupa 23 s-a lasat ceata in oras, la aeroport la 21:00, iar la ANM vizibilitatea atingea 10 km la 00:30.
Cel mai frig, la 00:30, era la Sibiu, -10 grade. Vizibilitatea e intre 0 si 10 km la cele doua statii, iar in centru e de 100 m.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 10:34 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

E o nebuloasa totala ce se intampla acolo.Zici ca statiile sunt apropiate, la cateva sute de metri.Cum naiba la una vizibilitatea e 0.1, iar la cealalta 10km.Si asta nu la un singur interval cand ai putea spune ca ceata a venit dintr-o directie si a ajuns prima data la aeroport sa zicem.Dar ore in sir a fost asa.E ilogic.Era interesant daca mergeai pana acolo.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 10:47 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Nici eu nu inteleg ce se intampla. :!: Asta e chiar SF. Pacat ca n-am avut timp aseara sa ajung acolo. Cert e ca in oras s-a lasat ceata in jurul orei 23. Din ce urmaresc eu, in general statia de la aeroport e mult mai exacta in determinarea vizibilitatii.

Alta faza SF observata de mine asta vara, in mai multe randuri: la statie norii Cirrostratus apareau in raport abia dupa vreo doua ore ce invadau mai mult de jumatate din bolta. :!: :?: Observatorii n-or iesi sa vada ce se intampla, stau la caldurica.... mi se pare penibil! De toata jena ca la o statie cu sir lung de date si CMR regional se fac rapoarte de mantuiala.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 10:54 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si intrebarea vine de la sine: Daca la Sibiu, care un centru regional au loc astfel de SF-uri, ce sa ne mai miram de alte statii mai mici.Nu uita si de dilema de iarna trecuta si de acum 2 ierni cu stratul de zapada, care persista zile in sir voios de doar 1cm in timp ce maximele atingeau 10 grade.Oare ei nu urmaresc deloc rapoartele aeroportuare?Chiar nu se intereseaza sefu' al' mare de acolo, sa faca si el o vizita inopinata asa??II doare in brisca de fapt, asta e raspunsul la toate intrebarile noastre.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 11:02 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cu zapada nu stiu, daca a fost tasata sau s-a format o pelicula de gheata, iar temperatura la sol s-a mentinut la valori in jurul punctului de inghet, e posibil sa se pastreze cateva zile. Iar la peste 50% din suprafata acoperita cu zapada stratul se ia in considerare. Promit ca de3 acum voi face verificari, in masura in care imi permite si timpul. Incerc sa vin si cu dovezi foto :D

Sus

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 12:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

unde mai pui ca sibiul e si statie inclusa in fluxul international !!!

Sus

MesajScris: Dum Noi 27, 2011 12:22 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Observatorii n-or iesi sa vada ce se intampla, stau la caldurica.... mi se pare penibil! De toata jena ca la o statie cu sir lung de date si CMR regional se fac rapoarte de mantuiala.

Vorba lui Caragiale..."dupa bujet"! :wink:

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 1:11 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ieri s-a inregistrat o noua temperatura minima sub limita gerului, a 5-a din aceasta luna. Ultimul an cand in noiembrie s-au mai inregistrat cel putin 5 temperaturi sub limita gerului a fost 1995, dar intr-un alt context, atunci exista zapada pe sol.

Peste zi ceata cu depunere de chiciură si stratusii au facut legea, doar vreo 3-4 ore daca s-a aratat soarele.
Tmax: -1,6, Tmed: -5,5, Tmin: -10,2

00:10
Acum e ceata densa care depune chiciură, iar pe sosele, in unele zone, s-a format polei. Sunt momente in care vizibilitatea scade si sub 50 m. Temperatura este in acest moment de -8°C - destul de mult a coborat, tinand cont de conditii.

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 7:48 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Fantastic cum minima a reusit sa scada pana la -12, -13°C in conditii de ceata si temperaturi mult pozitive de la cateva sute de metri deasupra solului. Am ajuns la a 6-a si ultima temperatura din aceasta luna sub limita gerului. S-a format chiciură groasa, polei pe sosele si temporar a fulguit.

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 9:06 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Este tare interesant : -13° la Sibiu, in conditii de ceata densa. :)

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 9:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ceata a fost subtire totusi - aeroportul raporteaza cer vizibil - iar practic intreaga troposfera foarte uscata - sondajul de Cluj 00z releva umiditati sub 30% practic in toata troposfera, cu un minim de 13% la 850 hPa... asta a favorizat o racire radiativa nocturna continua si intensa. Si la Bucuresti, in conditii practic similare, statia ANM Baneasa a atins o minima de -7.9 C si Ploiesti -8.2 C, asta cu +3.8 C la 850 hPa!!
Romania a fost in luna noiembrie parte a "fabricii" de mase de aer polar continental...

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 10:01 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ceata a fost densa!Abia acum a incepe sa se risipeasca - putin cate putin

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 10:13 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Da, la sol a fost cea mai densa din aceasta toamna.
Au aparut si ceva brese in ceata de curand. Chiciurà are peste 1 cm pe vegetatie.

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 11:13 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Subtire a fost probabil pe verticala, altfel nu are nicio explicatie minima.Probabil ca din cand in cand se semnala cer vizibil, acelea sunt conditiile ideale pt o scadere puternica de temperatura desi e ceata.In momentul cand ceata devine groasa pe verticala, peste 100m scaderea e foarte lenta, aproape inexistenta.S-a vazut asta si la Sibiu zilele trecute, cand stratusii erau la peste 500m, nu erau nopti geroase decat de la 800-900m in sus.Uite in zonele mai joase de pe toata valea Muresului si a Tarnavelor, unde ceata are peste 150-200m grosime, temperatura n-a scazut sub -8 grade.Nici macar la Tarnaveni sau Sarmas, zone mai inalte nu a scazut temperatura, semn ca aici in centru plafonul are o grosime decenta.Oricum, temperatura e una de exceptie in conditiile date.Dar nu bate nici un record.Ziua de 30 noiembrie are niste recorduri formidabile.Foarte multe zone au stabilite recordurile absolute in aceasta zi.Probabil si Sibiul.

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 7:53 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Foarte decenta temperatura aceasta de -13 de la Sibiu :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2824 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 189  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]