forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 26, 2026 1:02 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2824 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 189  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Sibiu
MesajScris: Mie Noi 30, 2011 8:06 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

La Sibiu am avut o zi rece...din nou.....desi a fost senin aproape toata ziua.Cand se lasa frigul in Transilvania...se lasa - nu gluma si, mai mult decat atat, ramane! :) Daca in centru este iarna in toata regula...cel putin dpdv termic...observ ca in extracarpatic vine primavara.La Bucuresti -de exemplu - destul de cald in ultimele zile!Vremea se va incalzi si aici - la acest sfarsit de saptamana, incalzire care vine cu ceva precipitatii sau cel putin asa se pare :)

Sus

MesajScris: Mie Noi 30, 2011 11:17 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Datele lunii noiembrie 2011, comparativ cu MMA 61-90:

Media temperaturilor minime: -5,9C -> abatere negativa: 5,3C
Temperatura medie: -0,4C -> abatere negativa: 4,6C
Media temperaturilor maxime: 6,7C -> abatere negativa: 2,4C

Temperatura maxima: 19,9C
Temperatura minima: -13,2C

28 de zile cu inghet
18 zile cu temperaturi medii negative
6 zile cu temperaturi minime sub limita gerului
5 zile de "iarna"

Precipitatii: 1,4 mm - ~ 4 % din cantitatea normala
Zile cu precipitatii: 5 - 1,1 zile sub medie
Zile cu petice: 2

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2011 12:38 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
6 zile cu temperaturi minime sub limita gerului
5 zile de "iarna"

ce chestie... :)

Sus

MesajScris: Mar Dec 20, 2011 5:41 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

4:40
-1C, ninge slab.
Pe parcursul acestei zile va mai ninge slab, mai ales dupa-amiaza si noaptea.

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2011 8:33 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Mda, in jur de 2-3 cm prin centru si asta apoasa rau. Nici nu m-am asteptat la mai mult.

Sus

MesajScris: Dum Dec 25, 2011 1:15 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Zapada cazuta - acum o saptamana - inca se mai pastreaza - in tot judetul.S-a pastrat pana si zapada de pe copaci.Lucrul acesta a fost posibil in urma temperaturilor coborate de la Sibiu: in jur de - 10 noaptea si -5, -4 pe timpul zilei.Continua sa ninga slab la Sibiu, la aceasta ora.Sunt multumit si cu atat....avand in vedere ca multe localitati din sud inca nu au vazut prima zapada din aceasta iarna ( cu depunere desigur )!

Sus

MesajScris: Mar Dec 27, 2011 12:54 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Presiunea atmosferica la nivelul marii a atins 1043 mb si este posibil ca pana maine dimineata sa mai creasca putin. 8O Trebuie sa ne uitam prin statistici cand s-a inregistrat ultima data o asemenea valoare.

Acum la Sibiu e ceata densa, vizibilitate 200m, temperatura, in crestere, -6°C - indica acum termometrul meu.

Sus

MesajScris: Joi Dec 29, 2011 7:28 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

ceata densa, burnita, ninsoare slaba, polei, temperatura sub 0°.........acesta este tabloul meteo al zilei - la sibiu.oare ce s-a intamplat cu iarna adevarata?

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 7:34 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

[...] Am gasit din intamplare o zi, ceva mai recenta, cu presiunea la nivelul marii mai ridicata, 1045,7 mb in 10 dec 2001, dar atunci cu strat consistent de zapada, asa ca situatia din zilele trecute e una deosebita.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 31, 2011 12:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ninsoare foarte slaba la Sambata de Sus cand am ajuns dar acum nu mai e deloc, scriu din balcon cu laptopul pe un scaun si eu imbracat bine in usa balconului, numai asa am net, am un bec in fata pe stalp si nu e nici un fulg.

LE: imi stinsara becul nenorocitii, Primaria Sambata n-are bani sa lumineze toata noaptea. :lol:

Sus

MesajScris: Lun Ian 02, 2012 5:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Citind sectiunea Sibiu, am observat ca voi ati spus ca in zona joasa a nins in jurul zilei de 7 Mai 2011... Tare! Nu stiam, probabil ca la tv nu s-a aratat nimik... Voi mai ziceati ca ultima ninsoare s-a inregistrat in Transivania in jurul datei de 30 apr. cel mai tarziu... Permiteti sa va corectez: 5 Mai 1999, cea mai rece zi la temp. max.! A nins consistent in tot Estul Transilvaniei... zapada depusa strat de pana la 5-6 cm, poate si mai mult... Ce ziceti de asta... App., eu consider ca anul 1999 a fost cel mai activ si violent de cand ma stiu... nu mai prind eu asa ceva in viata asta... :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 03, 2012 2:38 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La viscole deloc nu a stralucit 1999, 1991 (cel mai violent viscol in februarie)-1993-1996, cam atat pentru Slatina in afara de recentul 10 februarie 2010 care a facut praf multe linii de medie tensiune lasand in bezna 62 de comune iar releul DRTV Priseaca a picat in acelasi timp cu silozul Semrom Oltenia de la Caracal dupa 2 fluctuatii fantastice in Slatina, scurt-circuite magistrale si flame verzi vizibile in ceata viscolului. :)

Eu am tendinta sa clasific ca cel mai violent an 2006, o perioada ca 3-5 august din acel an sau o furtuna ca 5 august 2006 in care sa se faca intuneric si sa se aprinda becurile stradale in plina zi nu va mai fi in scurta noastra viata, ce e mai rau si am tot regretat pe acest forum e ca aia e singura furtuna ratata de mine, chiar daca TV-ul a picat prin ruperea fibrei RDS-ului cred ca becul a facut ca toti dracii mai ceva ca pe 10.02.2010. :(

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mar Ian 03, 2012 12:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu am tendinta sa clasific ca cel mai violent an 2006, o perioada ca 3-5 august din acel an sau o furtuna ca 5 august 2006 in care sa se faca intuneric si sa se aprinda becurile stradale in plina zi nu va mai fi in scurta noastra viata, ce e mai rau si am tot regretat pe acest forum e ca aia e singura furtuna ratata de mine, chiar daca TV-ul a picat prin ruperea fibrei RDS-ului cred ca becul a facut ca toti dracii mai ceva ca pe 10.02.2010. :([/quote]
---------------------------------------------
Oau, ai ratat-o? eu nu mi-as ierta una ca asta... :mrgreen: Nici eu nu eram in localitatea mea de bastina pe 5 aug 2006... Eram la tara (jud. Neamt), acolo nu a fost cine stie ce, dar tot a cazut curentul cateva ore... Se pare ca in acea zi toata tara a fost afectata de vijelii serioase... Tin minte ca in zilele alea, a fost o vreme foarte activa, cu nori periculosi si a plouat fff mult (> 100 mm)...

Sus

MesajScris: Mar Ian 03, 2012 12:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Uite, chiar acum m-am uitat pe arhivele din caietele meteo ale mele, si se pare ca atuncea, Oltenia a fost cea mai afectata regiune din tara (4-5 aug. 2006) :mrgreen: . Cica s-au inregistrat ruperi masive de paduri... Probabil din cauza furtunilor...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 03, 2012 12:43 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai nici eu n-o sa-mi port ierta acea greseala dar ce pot face, nu pot fi suparat toata viata, am fost 2 ani de zile, mi-a mai trecut dupa ce m-am confesat pe acest forum si nu o sa uit acest episod toata viata. :lol:

O furtuna rupta din rai nu altceva, dar cum nici tu, nici babi din Ploiesti, nici eu si nici gogulica din Bucuresti nu am fost acasa atunci e clar ca Dumnezeu a considerat ca eram prea pacatosi sa ne bucuram de asa ceva, nu am meritat si gata. :mrgreen:

Furtuna in dimineata de 3 august, fulgere in seara de 3, (pe 4 am plecat) furtuna cu gheata mare in seara de 4 iar apoi Apocalipsa in sambata de 5 august, chiar de 2 ori bezna, o data la 11 si reloaded la 13, astea au fost la Slatina, ceva ce nu credeam ca e posibil ca doar de aia am plecat. Daca plecam pe 7 si nu pe 4, ca aveam 2 optiuni de litoral, om ma faceam, mai ales ca pe 12 august 2006 am prins o furtuna la Constanta, apoi in 2007 pe langa cele de acasa am prins pe 31 august o super furtuna la Calimanesti-Caciulata, 2006- singurele pe care le-am ratat, de atunci am boala pe plecarile din localitate din timpul verii, tind sa nu vreau sa plec. :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2824 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 189  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]