forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 11:26 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Mar Feb 07, 2012 10:18 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

incearca sa isi faca drum mai spre nord...deocamdata ansamblul GFS indica o probabilitate de precipitatii mai mare decat la prezenta depresiune
una peste alta, in medium range iarna pare sa ramana in varianta "snowy" :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 10:57 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si sub campul precipitatiilor arata foarte bine duminica-marti, 30-40 mm, dar mai e o gramada de timp pana atunci...
Ecmwf cu pana la 15 mm azi in zona Calafat, s-ar putea depune inca 15 cm noi acolo (deja s-au depus 5 cm la Bailesti)

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 11:18 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte greu de spus ce se va intampla la T+144h, nici nu vreau sa mai vorbesc vreodata de un ciclon de la distanta asta. Prea multe tepe am luat.

Una peste alta, in ansambluri, iarna europeana continua, cu posibilitatea ca februarie 2012 sa ramana ca o luna remarcabila la noi. :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 12:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Prea multe tepe am luat. :)

http://maxcdn.liewcf.com/blog/wp-conten ... e-baby.jpg

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 4:42 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ghinion peste ghinion!La Sibiu sambata si duminica va veni - DIN NOU - cu foehn. :(
Bine ca nu avem strat de zapada....ca nu mai are ce sa topeasca :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 07, 2012 5:52 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Oare dupa gerul ce incepe maine avem iarasi freezing rain in sud?

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 10:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS iarasi baga in program viscole de duminica incolo..

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 10:20 pm 
dupa cum arata prognozele, cu exceptia celor de sorginte americana, daca se vor adeveri, luna februarie va fi una din cele mai reci din istoria observatiilor meteorologice de la noi, poate nu va fi cea mai geroasa dar undeva in primele locuri se va situa
temperaturile astea nocturne de -10, -20 sau chiar mai coborite par sa nu se mai termine, fie ca afecteaza o parte a tarii sau alta
invazia de aer polar dinspre campia rusa si Siberia pare de nestavilit si un generator de aer polar pe o perioada nedefinita
ice age is at the corner, ne face cu ochiul si da un avertisment omenirii, reliefand fragilitatea existentei umane cu toate descoperirile revolutionare
apa la moara pentru documentarele cu iz catastrofic de pe discovery
s-ar putea sa fie doar un episod singular sau ciclic dar daca nu e... am imbulinat-o, pe termen lung

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 10:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iar ECMWF ne arunca in mijlocul unui viscol de 4 zile centrat in Romania. Nu e de gluma..sper sa nu se realizeze.

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 11:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
dupa cum arata prognozele, cu exceptia celor de sorginte americana, daca se vor adeveri, luna februarie va fi una din cele mai reci din istoria observatiilor meteorologice de la noi, poate nu va fi cea mai geroasa dar undeva in primele locuri se va situa

Corect! Prognozele inclina spre ceva similar cu anii '50 deja. Dar sa vedem, prognozele de multe ori gresesc.

Sus

MesajScris: Mie Feb 08, 2012 12:01 am 
sunt tare curios sa vad daca prapadenia asta de GFS de pe wetter3 e cat de cat relevant in prognozele astea polare, in urmatoarea saptamana ne tine in nocturno-matinale de -20 intr-o veselie
se muta polul nord in Romania, extraordinar
parca vad ca la vara se muta ecuatorul tot in Romania
a naibii tara cu climat temperat-continental extrem

Sus

MesajScris: Mie Feb 08, 2012 12:20 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Unde sunt cele 4 zile de viscol din rularea ecmwf?Imi pare ca - dimpotriva - au scazut cantitatile cat si durata precipitatiilor...in aceasta ultima rulare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 08, 2012 2:59 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ecuatorul? Poate Tropicul Racului sa se mute la noi la vara. Dar ecuatorialul in ideea de cald si umed iar nu secetos e de preferat. Asta e continentalismul daca n-avem o Mediterana care sa ne tina mai racoare vara si de cald iarna, vara fierbem/ne prajim si iarna ne congelam, criogenia salveaza Romania in februarie 2012. :D

Eugen zice ca nu pune botul la povestile apocaliptice ale modelelor pe termen lung dar acest ger il sperie de zice ca gata, avem ice age la orizont. In iarna 1995-1996 cu durata din noiembrie pana in aprilie cred ca isi pierduse orice speranta de primavara/vara. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Feb 08, 2012 11:56 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ecmwf scade - in continuare - cantitatile de zapada ptr acest sfarsit de saptamana. :(

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Feb 08, 2012 1:14 pm 
Neaceasca85 scrie:
Ecuatorul? Poate Tropicul Racului sa se mute la noi la vara. Dar ecuatorialul in ideea de cald si umed iar nu secetos e de preferat. Asta e continentalismul daca n-avem o Mediterana care sa ne tina mai racoare vara si de cald iarna, vara fierbem/ne prajim si iarna ne congelam, criogenia salveaza Romania in februarie 2012. :D

Eugen zice ca nu pune botul la povestile apocaliptice ale modelelor pe termen lung dar acest ger il sperie de zice ca gata, avem ice age la orizont. In iarna 1995-1996 cu durata din noiembrie pana in aprilie cred ca isi pierduse orice speranta de primavara/vara. :lol:

gerul in sine nu ma sperie, era vorba doar de durata neasteptat de lunga a acestuia si de perspectivele sumbre regasite pe unele site-uri
ice age-ul mentionat nu e o vorba in vant daca te iei dupa unii savanti, care afirma ca e o posibilitate cat se poate de plauzibila, aducand si argumente in acest sens
e clar ca prognozele pe termen lung se pot defini asa, ce dau azi schimb maine, ce dau maine schimb poimaine si mai vedem
ideea este ca ce se da azi peste 3-4 zile, in multe cazuri, se schimba radical

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]