forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 11:33 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 145 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 5 august 2006 Slatina
MesajScris: Sâm Ian 24, 2009 1:40 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

stiu ca sa vb f mult pe forum despre furtuna respectiva,k altfel nici nu aflam de ea....am o rugaminte....daca cineva poate sa imi lase inca o data linku cu filmarea cand sunau si sirenele de aparare civila........am incercat pe linkurile deja existente da nu mi le deschide

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 24, 2009 2:51 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Filmuletul a disparut ca urmare a unor probleme cu hard diskurile de la Trilulilu. Mai e o versiune pe Youtube, dar se vede execrabil acolo si partea cu sirena lipseste.

Sfat pentru tine, ca probabil nu ai mai postat vreodata pe vreun forum: Nu mai deschide atatea topicuri, ca exista destule in care sa poti vorbi, intri intr-un topic care are titlul in legatura cu ceea ce vrei sa spui si dai acolo "Post Reply" si scrii. :wink:

Sus

Subiectul mesajului: grindina
MesajScris: Mar Ian 27, 2009 9:41 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

la mine pe 5 august a fost nenorocire.a cazut grindina cat oul de porumbel iar vantul a luat acoperisurile mai multor blocuri din oras si a plouat torential doua ore cu pauze de cate 10-15 minute.totul a inceput pe la 10 dimineata cu o ploaie marunta.dupa aceea inspre apus a inceput sa se intunece si norii s-au innegrit in asa hal incat s-a facut noapte in mijlocul zilei,apoi a venit vijelia si ploaia torentiala.grindina a dat spre sfarsit iar spre apus s-au putut observa mai multi nori palnie.a fost una din cele mai puternice furtuni pe care le-am vazut :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 1:18 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Hehe, cred ca i-a crescut inima lui Nea' cand a citit asta. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 2:10 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mihai, unde anume s-a intamplat ceea ce spui aici? Craiova sau judetul Dolj? Craiova parca la ora 8-9 a avut ceva. Andrei, vezi ca citii abia cum la ora 1,12. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 2:37 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

5 AUGUST 2006:

Imagine

Smechera furtuna. :wink:

Imagine luata de pe http://www.woksat.info/wos.html , s-ar putea sa ne foloseasca si mai tarziu

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Mie Ian 28, 2009 2:41 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 2:40 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta e dupa ce a trecut de Slatina. Crede-ma ca la Prostinesti nu a fost nici urma de nor pe cer, pana in jur de 10 August.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 2:43 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Stiu ca e dupa ce a trecut de Slatina dar am pus-o doar asa, sa avem o idee despre cum arata sistemul.

Sus

Subiectul mesajului: vreme rea
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 1:59 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

s-a intamplat in craiova.a inceput de pe la 9 cu o ploaie marunta care nu anunta nimic mai degraba era o zi de toamna.apoi inspre vest a inceput sa se intunece norii avand o culoare neagra cu tente de vinetiu.de mentionat ca ploaia s-a oprit cand cerul a inceput sa se innegreasca spre vest.apoi s-a vazut inspre vest un cnb arcus destul de mare si atunci a inceput ploaia torentiala.dupa 1 ora si ceva de ploaie torentiala a inceput grindina care a tinut vreo 20 de minute.atunci s-a intensificat si vantul si a smuls acoperisurile de pe blocuri si case.2 nori palnie s-au vazut din partea de vest a craiovei,aratau ca o tornada suspendata care nu atingea pamantul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 4:23 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Deci mihai e din Craiova. Ar fi bine sa iti scrii in profil la locatie. Pe 4 August seara ce a fost in Craiova?

La Slatina a fost furtuna mare si pe 3 dimineata si pe 4 seara, cu grindina mare si coltzuroasa. Sambata pe 5 a fost soare pana la ora 11 cand s-a facut complet bezna si a fost Dezastru runda 1, apoi ploaie marunta de la ora 12 pana la 13, cand din nou s-a facut noapte complet si a fost Dezastru Reloaded, la fel ca la 11,30.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 4:31 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In poza pe care am pus-o se vad si Marile Inundatii ale Dunarii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 5:26 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Varful acelor inundatii a fost in Aprilie. Apa a ajuns si in conacul lui Dinescu de la Cetate. A urcat pianul la etaj ca sa nu ii putrezeasca. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: grindina
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 7:09 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

in 4 august pe la 5 dupa amiaza a venit o ploaie torentiala
cu grindina marunta.ploaia nu a tinut mult dar a fost destul de
vijelioasa,cu foarte multe traznete.apoi cerul a inceput sa se
lumineze si atunci am vazut ac castelanus cu usoare nuante
de verzui.noaptea a fost linistita,apoi a venit dimineata de 5 august
pe care nu cred ca o voi uita vreodata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 9:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cum spuneam, trasnete si grindina coltzuroasa si mare la Slatina pe 4 August seara, grinidina mare si la Plesoiu. Insa in sudul judetului Valcea, Vineri seara grindina a facut prapad in comunele Mitrofani, Sutesti si Prundeni, a spart geamuri si tzigle si a distrus toate culturile din gradini. La Mitrofani a cazut timp de 5 minute DOAR GHEATA USCATA, fara nici o picatura de ploaie, primarul acelei comune a spus ca nu a mai vazut niciodata asa ceva, sa cada grindina fara ploaie. Apoi, tot in acea seara, furtuna a facut prapad la Targoviste. La Corbeanca lui Cristian Tzantzareanu din Ilfov un transformator a luat foc de la un fulger.

In noaptea de 4 spre 5 August, userul ema-ema a spus pe acest forum ca a fulgerat non-stop la Bucuresti pana dimineata. Insa in judetul Valcea, in comuna Berislavesti, aflata la vreo 10 km Est de Calimanesti, furtuna a facut dezastru, au fost smulsi brazi din radacini si au spart crucile mormintelor de la Manastirea Berislavesti. In zona Piatra-Olt, aflata la 12 km SV de Slatina, in tot acest interval a fost doar 1 singura furtuna, nu 4 ca la Slatina, 1 singura pe 5 August la ora 12,45. Insa la ora 11, in zona Criva, la 8 km SV de Slatina, grindina cazuta in cantitati impresionante a distrus tot. Nu a fost mare, dar a fost foarte multa.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 9:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In seara de 4 august 2006 au fost averse locale insotite de frecvente descarcari electrice si vant puternic. La primele ore ale diminetii de 5 august a plouat destul de tare la un moment dat si a fulgerat frecvent. Am crezut ca pierd ce e mai frumos. Intr-adevar, a fulgerat aproape toata noaptea, dar a dua zi s-a inseninat, s-a incalzit foarte tare iar dupa-amiaza a urmat marea furtuna, cu ploaie torential de scurta durata, nori foarte spectaculosi si vant foarte intens. Mereu ma gandesc cu mare placere la aceasta vijelie si imi doresc sa var alta si mai puternica !

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 145 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]