forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 12:31 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 149  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 13, 2012 5:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Desi pe vremurile acelea ma simteam foarte inferior in fata lor. :)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Feb 13, 2012 5:41 pm 
Neaceasca85 scrie:
Pare-se ca tinerii pasionati de vreme sunt mult mai de calitate decat majoritatea cocalarilor si a pitipoancelor, in scoala daca erai obsedat de meteo erai privit foarte ciudat. :)

De fapt sunt pasionata de curgerea fluidelor,de mica ramaneam mult timp cu privirea atintita asupra oglinzii apei din o oala pusa pe foc.Apoi o invarteam cu lingura si vedeam cum in mijloc se inclzeste mai mult decat pe margini.O franam uneori si observam turbioanele...Amintiri...Apoi am vazut involburarea din norii de furtuna si am aflat ca au energie proprie,cum prin condensarea apei se elibereaza o mare cantitate de energie(echivalentul energiei absorbite pentru evaporare,peste 600 calorii per gram) Practic am inteles ca isi pot creea propriul fenomen de feed-back,peste o anumita limita si in anumite conditii,se dezvolta de la sine.Interesant e cum se si autodistrug prin precipitatii.Natura...Si imi placea la bunica sa ii scot jeraticul din soba din sopron,se creeau turbioane frumoase la adapostul peretelui,apoi ma fugarea strigand ca ii dau foc la casa...In anumite conditii,se creeau tornade in miniatura.Mai ales cand era timp rece si calm atmosferic.

Sus

Subiectul mesajului: Re: AVERTIZARI / ATENTIONARI METEO !!
MesajScris: Lun Feb 13, 2012 9:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

va urma o primavara...fluida de tot :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 13, 2012 10:19 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Descarcari electrice timpurii? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 10:35 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

In timp ce din nou toata Europa e sub avertizari de coduri pt diferite fenomene, viscol, ninsoare abundenta, vant puternic etc, noi suntem ok.Situatia din interiorul Carpatilor(incluzand aici si Campia de Vest) e de cod galben clar.Ungurii au chiar portocaliu pt judetele pe granita cu Romania.Dar la ei e mai exagerat totul.Chiar si acum pe "cod verde" a nins in Mures sau in Cluj mai mult decat in alte zone pe cod galben.Sa vedem azi la 12 ce se intampla.

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 10:55 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

Tipul mesajului ATENTIONARE METEOROLOGICA
Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 15/02/2012 Ora: 9 Numarul mesajului: 1
Fenomene vizate: ninsori, intensificari ale vantului, viscol
Intervalul: 15 februarie,ora 18 - 16 februarie, ora 18
Zona afectata: conform hartii si textului

Textul mesajului:

COD GALBEN
ATENTIONARE METEOROLOGICA

In intervalul mentionat, in vestul, nord-vestul si centrul tarii va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 10...15 cm si izolat, mai ales in zona Carpatilor Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, 25 cm. In Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si la munte vantul va prezenta intensificari, la rafala depasind 50...60 km/h, si va viscoli ninsoarea.

Nota: Astfel de manifestari se vor semnala temporar si in restul zonei montane. In noaptea de joi spre vineri (16/17 februarie) in regiunile mai sus mentionate valorile de temperatura vor cobori pe arii extinse sub -15 grade.

In funcţie de evoluţia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Vin Mar 02, 2012 12:29 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

BTW, avem de-a face cu prima avertizare exclusiv pt vant puternic.Nu tin minte vreun precedent.Si nu informare, atentie :D.

Sus

MesajScris: Vin Mar 02, 2012 12:44 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Interesant. Precipitatiile vor fi foarte slabe, deci e clar ca avertizarea a fost data doar pentru vant. Dar atunci de ce n-au dat si pentru Transilvania sau sudul Olteniei macar o informare? pentru ca si acolo vantul va sufla foarte tare, chiar daca in Moldova va fi maximul, poate pe la 100 km/h la rafala. Si la Cluj ma astept la rafale de 70-80 km/h.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 03, 2012 4:29 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Andrei87 scrie:
Interesant. Precipitatiile vor fi foarte slabe, deci e clar ca avertizarea a fost data doar pentru vant. Dar atunci de ce n-au dat si pentru Transilvania sau sudul Olteniei macar o informare? pentru ca si acolo vantul va sufla foarte tare, chiar daca in Moldova va fi maximul, poate pe la 100 km/h la rafala. Si la Cluj ma astept la rafale de 70-80 km/h.

Hai mah, lasati-i in pace...sunt meteorologi, nu geografi :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Mar 10, 2012 1:16 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Informare meteo ptr nord, centru si est.O informare de vant si ninsoare.

Sus

MesajScris: Vin Apr 06, 2012 1:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 06/04/2012 Ora: 13 Numarul mesajului: 1
Fenomene vizate: precipitatii mixte, intensificari ale vantului, racire accentuata
Intervalul: 8 aprilie, ora 18 - 9 aprilie, ora 15
Zona afectata: conform textului

COD GALBEN

In intervalul mentionat vremea se va raci accentuat in toata tara. In Transilvania, Moldova si in zona montana, in seara zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.
Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 60 km/h, indeosebi in estul tarii, si de peste 80...90 km/h la munte.

Nota: In cursul zilei de duminica vor fi ploi insemnate cantitativ la munte, precum si in centrul si estul tarii (local peste 20...25 l/mp).

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari meteorologice ulterioare.

Fişiere ataşate:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 29.41 KiB | Vizualizat de 648 ori ]
Sus

MesajScris: Vin Apr 06, 2012 1:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imi cer scuze pentru aranjarea in pagina,timpul este de vina :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Apr 09, 2012 1:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Prima avertizare EVER de bruma :!:

Imagine

Parca s-a mai desteptat un pic ANM-ul la avertizari...ce s-o fi schimbat oare? Ceva prin conducere pe acolo?

Sus

MesajScris: Lun Apr 09, 2012 1:33 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

E, asta da.Mi s-a spus de la statie ca pt bruma se emit avertizari dupa 20 martie si pana la 15 octombrie.Am si vazut cum arata una la inceputul lunii.Public insa e prima data cand se intampla asa ceva.Un bravo din partea mea.La aceasta data bruma care se mentine cateva ore si care e insotita de inghet la sol e foarte periculoasa, desi pe aici inca n-a inflorit niciun pom.Dar bruma serioasa va fi si in sud sau vest, acolo o sa fie mai mare problema, deja vegetatia e mult mai avansata.

Sus

MesajScris: Lun Apr 09, 2012 3:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ce e funny ca am un coleg de serviciu care-l cheama Bruma. I-am trimis si lui avertizarea cu CC la sefi sa-l lase acasa ca ne omoara astfel mugurii( iarasi e funny pt ca langa mine sta un alt coleg cu numele Mugur).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 149  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]