|
stiu ca pentru cei mai multi ceea ce am sa scriu nu prezinta nicio importanta totusi am s-o fac de vreo cativa ani tin sub observatie tot perimetrul ce ma inconjoara pe o raza de 150 de km ma refer bineinteles la orasele mari: Satu Mare, Cluj, Arad si din Ungaria: Debretin, Seghed si Solnoc de mai bine de o luna, poate si mai bine, am observat ca aeroportul local din Debretin mai transmite date pe internet doar in intervalul orar 6UTC-18UTC nu dupa mult timp am vazut ca si statia meteo ANM Debretin a trecut la observatii de fenomene doar in intervalul 6UTC-18UTC insa ceilalti parametri erau transmisi normal de cateva zile statia meteo locala a ANM-ului Ungaria din Debretin nu mai transmite date decat in intervalul 6UTC-18UTC, dar ce parametri, temperatura, umiditate si presiune, in rest 0, nu vant, nu precipitatii, de fenomene nici nu se mai pune problema, este incredibil ca o tara in secolul XXI sa nu aiba intr-un oras mare, la fel de mare ca Oradea, o statie meteo locala, functionala normal nu am aflat ce se intampla acolo insa mi se pare incredibil, la 30 de km de Oradea, intr-un sat, un taran are o statie meteo si transmite date pe internet asa cum fac si eu sau altii iar un ditamai oras nu e in stare sa aiba o statie meteo, un localnic din Debretin, pasionat ca mine, transmite date pe internet nonstop iar cea a autoritatilor locale sau din reteaua ANM-ului vecin, doar date partiale si doar ziua nu am cuvinte stiu de reactia lui Andrei, si ce ne pasa noua, normal insa pentru un pasionat de meteo este incredibil intelegeam ca nu transmiteau date din orasele gen: Marghita, Stei sau Alesd insa dintr-un oras mare ca Oradea nu ma asteptam puteti sa ma ironizati pe tema asta cat va face placere, nu-mi pasa, am vrut doar sa subliniez un fenomen ingrijorator pentru un pasionat meteo
|