forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 4:27 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Mie Feb 15, 2012 5:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In cursul noptii care urmeaza nebulozitatea si vantul in intensificare in stratul limita vor limita drastic scaderea temperaturilor, astfel ca minimele de maine vor fi cu 5-10 C mai ridicate decat azi... o zi destul de senina si vantoasa, cu ceva foehn pe Carpatii Meridionali va putea aduce maxima peste 0 C si la Bucuresti pentru prima data dupa 25 ianuarie. Legat de asta, frontul rece va gasi in fata o masa suficient de instabila pentru a suporta convectie profunda - Cb si averse de ninsoare (LI aprox 2, CAPE 50)

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 5:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, vad ca deja sud vestul s-a pozitivat. Nu stiu in ce masura Muntenia va prinde temperaturi pozitive, peste oceanele de zapada supraracite.

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 10:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ninsoare puternica (probabil aversa) raportata la Stana de Vale, care avea la 18z strat de 130 cm. Vizibilitatea totusi 1000m :?:

Sus

MesajScris: Joi Feb 16, 2012 11:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Un link interesant despre Romania Interbelica(si cu ceva date referitoare la clima fiecari judet).

http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

Sus

MesajScris: Joi Feb 16, 2012 1:34 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

0,2 grade la Deva...inca niste statii din sud raporteaza temperaturi pozitive. Incet-incet incepe topirea
La Deva e soare cu nori momentan...

Sus

MesajScris: Joi Feb 16, 2012 9:17 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

39cm in seara asta la Alba-Iulia.S-au razbunat acolo toate acele zile fara strat.Insa de remarcat ce zonal a fost totul.Sebesul la doar 10km distanta are doar 19cm.Sibiul a avut ghinion teribil, la vest de oras a nins serios de tot toata dupa-masa.Probabil ca sunt zone gen Miercurea Sibiului care au acumulat si 20cm noi.

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 3:02 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cateva cantitati de precipitatii de la inceputul anului:

Bucuresti Afumati - 192 mm 8O
Drobeta - 127 mm
Craiova - 164 mm
Turnu Magurele - 167 mm (150 mm pe ianuarie :!: )
Calarasi - 166 mm
Constanta - 125 mm
Tulcea - 146 mm
Barnova - 117 mm
Focsani - 139 mm
Apa-Neagra - 188 mm
Galati - 120 mm
Resita - 138 mm
Cluj - 67 mm (dar doar ninsori)
Stana de Vale - 255 mm

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 6:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ce iarna avem :!: :!: :!:
-27c la miercurea ciuc azi dimineata si nu se mai agita nimeni 8O 8O 8O de parca e ceva banal...
nici sorin nu a observat, plictisit de geruri deja :)

PS - 12 cazuri sub -20c acolo in iarna asta...deja chiar ca e banal... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 6:52 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Eu am observat stai linistit :D.Doar ca e absolut banala acea temperatura pt Ciuc.Si dupa ce vezi -28 la Jimbolia, -27 pe la Bailesti sau Ploiesti, sau -32 pe malul Prutului, nu mai e absolut deloc interesanta.Eu chiar am spus ca nu pricep cum Ardealul a fost ocolit de ger serios.Si doar 12 zile sub -20 la Ciuc.Sa stii ca sunt ani si nu trebuie sa ma duc pana la 1985 cand sunt de doua ori mai multe cazuri sub -20 acolo.Spre exemplu la Mures am avut 6 cazuri de -20 sau sub.Pe la Sibiu cred ca mai multe, 7-8 probabil.

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 11:45 pm 
stiu ca pentru cei mai multi ceea ce am sa scriu nu prezinta nicio importanta totusi am s-o fac
de vreo cativa ani tin sub observatie tot perimetrul ce ma inconjoara pe o raza de 150 de km
ma refer bineinteles la orasele mari: Satu Mare, Cluj, Arad si din Ungaria: Debretin, Seghed si Solnoc
de mai bine de o luna, poate si mai bine, am observat ca aeroportul local din Debretin mai transmite date pe internet doar in intervalul orar 6UTC-18UTC
nu dupa mult timp am vazut ca si statia meteo ANM Debretin a trecut la observatii de fenomene doar in intervalul 6UTC-18UTC insa ceilalti parametri erau transmisi normal
de cateva zile statia meteo locala a ANM-ului Ungaria din Debretin nu mai transmite date decat in intervalul 6UTC-18UTC, dar ce parametri, temperatura, umiditate si presiune, in rest 0, nu vant, nu precipitatii, de fenomene nici nu se mai pune problema,
este incredibil ca o tara in secolul XXI sa nu aiba intr-un oras mare, la fel de mare ca Oradea, o statie meteo locala, functionala normal
nu am aflat ce se intampla acolo insa mi se pare incredibil, la 30 de km de Oradea, intr-un sat, un taran are o statie meteo si transmite date pe internet asa cum fac si eu sau altii iar un ditamai oras nu e in stare sa aiba o statie meteo,
un localnic din Debretin, pasionat ca mine, transmite date pe internet nonstop iar cea a autoritatilor locale sau din reteaua ANM-ului vecin, doar date partiale si doar ziua
nu am cuvinte
stiu de reactia lui Andrei, si ce ne pasa noua, normal
insa pentru un pasionat de meteo este incredibil
intelegeam ca nu transmiteau date din orasele gen: Marghita, Stei sau Alesd insa dintr-un oras mare ca Oradea nu ma asteptam
puteti sa ma ironizati pe tema asta cat va face placere, nu-mi pasa, am vrut doar sa subliniez un fenomen ingrijorator pentru un pasionat meteo

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 11:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Criza a lovit foarte tare Ungaria, dupa cum stii...probabil au trecut la masuri exceptionale - sa speram temporar

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 11:53 pm 
doodoo scrie:
ce iarna avem :!: :!: :!:
-27c la miercurea ciuc azi dimineata si nu se mai agita nimeni 8O 8O 8O de parca e ceva banal...
nici sorin nu a observat, plictisit de geruri deja :)

PS - 12 cazuri sub -20c acolo in iarna asta...deja chiar ca e banal... :mrgreen:

pt Miercurea Ciuc este absolut banal, serios, daca erau -40 mai ziceam insa sub -30 nici macar nu merita atentie
anul asta polul frigului depresionar a fost cam in vacanta, perimetrul Joseni, Miercurea Ciuc si Sf Gheorghe a avut temperaturi nesteptat de mari fata de zone unde erau -30 lejer si in care rar vezi -20

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 11:55 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
stiu de reactia lui Andrei, si ce ne pasa noua, normal
insa pentru un pasionat de meteo este incredibil

Ce vrei sa zici :?: Adica eu nu sunt un pasionat de meteo? Fa-te mai clar...

Sus

MesajScris: Sâm Feb 18, 2012 12:07 am 
eu am subliniat reactia ta cand am semnalat cazul aeroportului din Ungaria
nu m-am referit la faptul ca n-ai fi pasionat meteo, oricum esti un chaser, te intereseaza mai mult extremele, tipic sportivilor, pasionati de recorduri

Sus

MesajScris: Sâm Feb 18, 2012 12:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
stiu ca pentru cei mai multi ceea ce am sa scriu nu prezinta nicio importanta totusi am s-o fac
---------------------
puteti sa ma ironizati pe tema asta cat va face placere, nu-mi pasa, am vrut doar sa subliniez un fenomen ingrijorator pentru un pasionat meteo

Eu nu ma simt... sa stii ca pe mine ma intereseaza ff mult tot ce scrieti voi pe forum, tot daca cateodata nu prea sunt de acord cu voi... :mrgreen: . Insa e chiar curioasa faza cu Debrecen... Cred ca mai sunt multe localitati importante din Europa in aceeasi stare de fapt... trist... Si eu care credeam ca odata cu avansarea tehnologiei, statii meteo performante si cu date amanuntite se vor infiinta in cat mai multe localitati... vad ca se intampla invers... Si faza cu Kosovo (ca nu mai prezinta date de acolo pe Ogimet sau alte siteuri) :( .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]