forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 5:58 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Mar 16, 2012 9:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In ceea ce priveste Helsinki esti pe aproape, dar Moskova trece printr-o perioada ceva mai rece momentan.
Helsinki: 0°C / 3°C
Moskova: -14°C / -3°C

Sus

MesajScris: Vin Mar 16, 2012 9:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma bucur ca ai precizat temperaturile din cele 2 orase :) Au fost insa zile in care era mai cald si la Moscova fata de depresiunile din E Transilvaniei.Acu,depinde si de situatia sinoptica :mrgreen:

Ultima oară modificat de supercell pe Vin Mar 16, 2012 9:11 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Mar 16, 2012 9:10 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

La Helsinki doar maxima a fost la fel.Minima a fost cu 14 grade peste cea de la Tg-Secuiesc :D.Cred ca si cerul a fost mai mult noros acolo, pt ca la Ciuc sau Joseni maxima a ajuns la 6-7 grade.

Sus

MesajScris: Vin Mar 16, 2012 9:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Au potential depresiunile astea din Orientali :lol:

Sus

MesajScris: Vin Mar 16, 2012 9:17 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

supercell scrie:
Ma bucur ca ai precizat temperaturile din cele 2 regiuni :) Au fost insa zile in care era mai cald si la Moscova fata de depresiunile din E Transilvaniei.Acu,depinde si de situatia sinoptica :mrgreen:

Daca facem abstractie de depresiunile din Muntii Scandinaviei si nordul Campiei Ruse, depresiunile din E.Ardealului sunt cele mai reci zone ale Europei pe timp de iarna.Potentialul e fantastic si ma mir cum au alte tari precum Slovacia, Cehia sau Polonia minima nationala sub -40.Chiar si Bulgaria are -38.3.

Sus

MesajScris: Vin Mar 16, 2012 9:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sigur au fost si in Romania pe undeva candva -40 de grade si cred ca esti de acord cu mine.Numai ca oficial,"doar" -38.5 la Bod :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 12:12 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Chiar -15, dar nu stim unde.Joseni, Tg-Secuiesc sau Intorsura Buzaului.Oricum si maine dimineata acolo va fi ger.Sa vezi duminica amplitudine.Se va incepe ziua cu -7/-8 grade si se va ajunge la o maxima de 14-15 grade.

Nu cred ca va cobori minima atat de mult acolo duminica.
Cat despre potentialul reliefului, nu sunt de acord, in Alpi, inclusiv Dinarici, sunt gauri cu potential de racire mult mai mare ca in estul Transilvaniei. La fel si in Tatra, orasul Poprad din Slovacia este pozitionat perfect. Bolzano din Italia, Tetovo din Macedonia si chiar Bansko ar fi alte exemple la o privire fugitiva pe harta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 4:32 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

E sase grade la circarul de stat Mike60, se vede ca maine la Bucale temperatura va salta mai mult.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 9:39 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
sorifin scrie:
Chiar -15, dar nu stim unde.Joseni, Tg-Secuiesc sau Intorsura Buzaului.Oricum si maine dimineata acolo va fi ger.Sa vezi duminica amplitudine.Se va incepe ziua cu -7/-8 grade si se va ajunge la o maxima de 14-15 grade.

Nu cred ca va cobori minima atat de mult acolo duminica.
Cat despre potentialul reliefului, nu sunt de acord, in Alpi, inclusiv Dinarici, sunt gauri cu potential de racire mult mai mare ca in estul Transilvaniei. La fel si in Tatra, orasul Poprad din Slovacia este pozitionat perfect. Bolzano din Italia, Tetovo din Macedonia si chiar Bansko ar fi alte exemple la o privire fugitiva pe harta.

Sa stii ca urmaresc cu atentie temperaturile din acele zone si nu seamana deloc cu ce are Ciucul.Nici intensitatea si de durata nu mai zic.In Alpii Dinarici cea mai reprezentativa statie, Ciucul lor sa zic asa, e Sjenica din Serbia, care insa are constant minime mai ridicate.Popradul la fel.De Italia nici nu zic nimic.Singurele gauri sa le zic asa mai reci, probabil ca ar fi prin Alpii din Elvetia, pe la granita cu Italia, Austria, la 2-3000 de metri, sub varfurile alea de 4000m.Acolo se pot realiza minime si mai mici.Dar nu e relevant.Depresiunile Giurgeu si Ciuc eu le consider cele mai reci din Europa cu exceptia Campiei Ruse si depresiunile din nordul Suediei si Norvegiei.Daca te uiti pe harta minimelor din Europa, Ciucul e constant printre cele mai reci orase, chiar si vara.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 11:23 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

In cazul Poprad,chiar daca e amplasat in zona Tatra,nu vorbim despre un climat temperat continental excesiv gen Ciuc.Partea cu Alpii Dinarici,efectiv sunt prea aproape de M.Mediterana si e si latitudinea mai mica,deci oricat ar vrea acele zone nu cred ca au vreo sansa sa bata Ciucul sau Intorsura Buzaului.In Italia nici eu nu cred,la fel,influentele mediteraneene puternice,oricat de depresiune inchisa ar fi,nu e continentalismul acela specific Ciuc,inca odata ma repet.Asta e parerea mea cel putin,nu vreau sa se creada ca vreau sa ma contrazic sau mai stiu eu ce,dezbatem si noi aci,fiecare cu parerea lui.Daca mi se demonstreaza cu date exacte ca am pus rationamentul gresit,jos palaria,numai bine invat ceva in plus :D

Ultima oară modificat de supercell pe Sâm Mar 17, 2012 1:37 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 1:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imaginea satelitara arata inca o zona cu strat de zapada in NV Munteniei...desi numai statia Ploiesti din zona mai raporteaza petice

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 1:36 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

si inca uniform...

P.S. Iasi petice, Barnova 34 cm in aceasta dimineata :!:
si prima temperatura de 20 C din acest an se inregistra la 12:30 la Herculane.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 3:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La ora 14:00 maxima la nivelul intregii tari se inregistra la Bozovici si Herculane: 21°C

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 4:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ora 15:00.Temperatura de 23 grade la Herculane

Sus

MesajScris: Sâm Mar 17, 2012 4:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Desi intr-o zona oarecum montana, e la altitudine joasa si vantul nu prea bate acolo pe valea Cernei. Cam asta e maxima de azi, daca nu se va duce la 24 C. Mi-e greu sa cred ca luni nu vom avea 26-27 C, care ar fi totusi o maxima foarte ridicata pentru decada 2 din martie. Maxima absoluta a lunii 32,8 grade, dar pe 30 martie stabilita.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]