forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 6:19 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Apr 27, 2012 12:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

N-as exclude sudul si estul Moldovei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 27, 2012 8:06 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Chiar ca trebuie sa fii somnorosus ca sa scrii acelasi lucru cu postarea de mai sus, de altfel nu-mi permit sa depasesc ora 4 pe forumuri mai ales cand cel tarziu la 11 trebuie sa fiu la "job" dar si cand sunt liber ca nu prea mai e asa de odihnitor somnul mai tarziu de 4.

...generator vrem sa fim; cu energie lovim; misto piesa Suie din septembrie 2004. Fii atent la combinatia asta-spala-te-n urechi. :lol:

Cam de marti incoace temperatura in camera mea a atins 22,5-23 de grade, pe 26 aprilie am dat drumul al AC prima oara pe 2012-o ora dupa amiaza, o ora azi-noapte, o ora azi dupa amiaza, e cam enervant ca declanseaza des dar azi noapte m-am simtit super, mai facea si laptopul caldura ca orice procesor, asa ca a fost misto, sau astazi dupa amiaza cand aspiratorul scotea destul de multa caldura. Cum zicea sorifin, peste 22 de grade deja e stresant indoor. :)

In Banca Transilvania tineau usa deschisa si era sauna, la mine in birou 21 de grade si m-am simtit bine, inca pot sa nu-mi iau pantalonii scurti acolo. :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 1:29 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

se vede foarte fain progresul vegetatiei din satelit pe o zi eminamente senina...fascinant: http://lance-modis.eosdis.nasa.gov/imag ... .aqua.500m
de remarcat cat verde e in jurul muntilor Banatului comparativ cu nordul Orientalilor

un detaliu pe sudul m-tilor Vulcan arata cum se extinde padurea de foioase pe vai...totusi padurea de conifere arata maroniu, coniferele nu sunt verzi si ele?! :D

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 4:33 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

la 03:30 o temperatura incredibila de 20 de grade la Cotnari si 19 grade la Dumbravita de Codru.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 4:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Se vede chiar foarte frumos stadiul vegetatiei in imaginile postate de tine.
Zonele maronii sunt defapt paduri in mare parte de foioase. Coniferele apar cu verde inchis si sunt in zonele din imediata apropiere a zapezii (in Parang sunt mult mai extinse decat in Retezat-Godeanu).

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 5:06 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

In alta ordine de idei, acum in pragul zilelor cu >30°C mi-am amintit de un alt record de temperatura stabilit in aprilie la care am fost martor la Lille in Franta:

Aprilie 2007 a fost o luna foarte uscata la Lille (0 mm).
In duminica de 15 imi aduc aminte ca s-a nimerit sa fie si clasica Paris - Roubaix, iar eu eram cu 17 km inainte de finis pe sectorul pavat de la "Carrefour de l'Arbre" si in tot praful de acolo soarele se simtea cum arde incredibil de tare pentru luna aprilie.

A doua zi aveam sa aflu ca maxima de 27.9°C inregistrata la Lille reprezinta recordul absolut al lunii.

La fel de interesant a fost si faptul ca apoi, in acel an, nu s-au mai depasit 27.9°C pana in data de 19 iunie (28.1°C).
Daca pentru noi 27.9°C nu reprezinta ceva cu adevarat remarcabil, merita sa mentionez ca un alt lucru care m-a surprins si mai tare este faptul ca acea maxima de 27.9°C inregistrata pe 15 aprilie a fost pe locul 6 in topul maximelor anului 2007.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 1:37 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, cred ca ai dreptate. Totusi nu ma gandeam ca poate fi asa restransa zona padurilor de conifere.

O tema de casa: ce este asta? Se misca de la est la vest si a crescut gradual in intensitate. Nu poate fi astfel eroare de radar, dar nici ploaie pentru ca nu e nici un nor pe cer in afara de cativa cumulusi. Atunci? Urmariti radarul...

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 1:43 pm 
O mica celula in formare, se vede si pe sat24.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 1:44 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Un stol de berze, sau un stol de ceva. Cel mai probabil o eroare. Eugen, nu prea erau nori pe cer la 12:50, n-avea cum sa fie celula.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 2:12 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Totusi se intinde pe vreo 40 km, cat de lat sa fie stolul...
Sigur nu e eroare pt ca se vede clar ca ceva e in miscare acolo.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 2:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cand la Oltenita erau 33 de grade acum cateva zile, la Vf Omu erau doar 2 grade, in aceeasi masa de aer, o diferenta astronomica de 31 de grade pe care eu nu am mai intalnit-o.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 3:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

catalin scrie:
Se vede chiar foarte frumos stadiul vegetatiei in imaginile postate de tine.
Zonele maronii sunt defapt paduri in mare parte de foioase. Coniferele apar cu verde inchis si sunt in zonele din imediata apropiere a zapezii (in Parang sunt mult mai extinse decat in Retezat-Godeanu).

Asa este,Parang cunoaste o mult mai mare extindere a padurilor de conifere fata de Retezat Godeanu si asta datorita infulentelor climatice.Ba chiar in unele locuri din Muntii Godeanu padurea de fag se termina in golul alpin,nu cred ca asa ceva se mai observa altundeva in tara.Eu fiind din zona,am observat cum si in Muntii Vilcan,cu cat te deplasezi mai la vest etajarea vegetatiei devine mai putin clara ,foioasele ajungand la altitudini atipic de mari iar coniferele sunt mai putin extinse.In vestul Meridionalilor poti observa fag si la 1600m altitudine,chiar si mai sus,bineinteles pe versantii sudici sau,remarcabil in zona Muntilor Piule-Iorgovanul numit si Retezatul Mic este ca stejarul ajunge pe alocuri la 1000m altitudine!!! Influentele dinspre Mediterana asupra climatului isi spun cuvantul :D In Parang in schimb se observa mult mai bine etajarea vegetatiei.
Acele zone maronii cred si eu ca sunt paduril de foioase de la peste 1000m altitudine care inca nu au intrat in stadiul de vegetatie.

Ultima oară modificat de supercell pe Sâm Apr 28, 2012 9:07 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 8:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Buna analiza, mai ales ca tu esti de la fata locului. :)

Sus

MesajScris: Sâm Apr 28, 2012 9:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Merci de apreciere Andrei.Pot sa spun ca ma pasioneaza si chestiile astea :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 29, 2012 3:10 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

supercell si sorifin-2 pasionati de vegetatie care ar fi putut fi ingineri silvici, habar n-am si nu tin cont care specii infloresc primele si care ultimele, m-ar fi interesat cand eram mic si ma pasiona biologia, acum am devenit cam afon.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]