forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 8:23 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Mar Mai 08, 2012 5:17 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Revenind la ce se va intampla de sambata, cand contrastul celor doua mase de aer, tropical - preexistent si polar - la NV de Romania, va fi cel mai pronuntat. Odata cu avansarea aerului maritim polar spre sud-est, in procesul de inlocuire a masei de aer tropical, va creste instabilitatea, fapt ce va duce la formarea furtunilor prefrontale. Chiar daca deocamdata nu apare o energie convectiva potentiala prea ridicata pt perioada respectiva situatia are potential. Este important ca avansul masei de aer polar sa se produca mai devreme decat in situatia descrisa de modele, in caz contrar furtunile s-ar forma abia sambata noaptea/duminica dimineata la un potential mult redus, sau mai tarziu, duminica, luni, cu avansarea talvegului spre est.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 08, 2012 7:05 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Din Siberia mai degraba as fi eu sau sorifin la cum nu suportam mai mult de 20-23 de grade indoor, dar totusi afara imi place sa fie fierbinte, de mic am atractie catre tropical, numai lipsa fenomenelor de acolo ma oftica. In Dacie si la 15 grade imi era prea cald la soare asa ca doodoo sa intre in programul Rabla, orice Logan are AC, nu sunt adeptul fitzelor auto mai ales ca nu ma dau in vant dupa volan.

Mosule, trebuie sa intelegi ca aia e o masina proiectata in cele mai inumane vremuri din istoria moderna si anume comunismul si care trebuie eradicata de pe soselele patriei, AC exista din anii '60 sau chiar mai devreme, si bastanii comunisti de la noi aveau. Mi-a placut in Antalya unde orice harb de autocar sau maicrobuz are AC care te desmiarda la fatza. :lol:

Deci sambata noapte un mare cut-off polar ne va lua in plin, din cauza orelor tarzii nu vor fi furtuni ci doar oraje mocanesti iar dupa va fi venit toamna de-a binelea, n-avem ce struguri sa culegem acum.

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 7:30 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Nu cut-off. Aerul polar se va intinde din Groenlada pana prin zona noastra. :!: Centrul Europei va suferi destul de mult de pe urma acestuia, datorita brutalitatii cu care va inlocui masa de aer tropical. Furtuni, frig, inghet.

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 7:44 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Totusi de cateva rulari bune incoace modelele vad CAPE insignifiant, probabil din cauza ca frontul nu apuca sa "suga" umezeala din Mediterana. Nu sunt prea optimist, eventual doar prin centrul EU sa fie ceva mai serios.

@Neaceasca: doodoo pastreaza Dacia pentru ca e nostalgic, a mai zis asta pe forum :P Dar poate ca nici nu simte nevoia sa dea cel putin 6500 E pe un Logan nou, mai ales ca ala e salariul pe 2 ani...

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 8:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Poate totusi ia umezeala din Adriatica,vedem mai bine cu cat ne apropiem de weekend :)

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 8:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ia nu mai bateti campii si vorbiti pe langa ... loganul e pe drum deja, iar dacia e in parcare, rabla fiind terminata de guvernantii unguri...
any comments ??? aud ??? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 8:25 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... O=&PERIOD=
http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... RIOD=&WMO=
Ramane de urmarit. Eu unu sunt optimist. Greu de crezut ca dupa 33+ sa nu urmeze furtuni serioase. Pe circulatia actuala umiditatea vine direct din Atlantic, marile nordice, mai putin din Mediterana.

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 9:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
loganul e pe drum deja

felicitari :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mai 08, 2012 9:59 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/expertcharts?LANG=en&MENU=0000000000&CONT=euro&MODELL=gfs&MODELLTYP=1&BASE=-&VAR=r850&HH=108&ZOOM=0&ARCHIV=0&RES=0&WMO=&PERIOD=
http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... RIOD=&WMO=
Ramane de urmarit. Eu unu sunt optimist. Greu de crezut ca dupa 33+ sa nu urmeze furtuni serioase. Pe circulatia actuala umiditatea vine direct din Atlantic, marile nordice, mai putin din Mediterana.

In campul umiditatii la nivelele superioare nu m-am uitat...si pe mine ma frapeaza ca dupa atatea grade cu plus modelele nu programeaza cine stie ce furtuni. Poate se inseala, desi in momentul asta stau destul de bine pe pozitie. Dar e adevarat si faptul ca in Transilvania oricum nu va fi atat de cald.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 09, 2012 2:56 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Poate furtuni uscate, vant puternic, electrificate, mai putin ploificate sau grindinificate.

Sus

MesajScris: Mie Mai 09, 2012 10:13 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

ECMWF 00z pt. 13-18 mai: PAYBACK TIME WILL COME SOON :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Mai 09, 2012 10:39 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Multa ploaie, dar nu vad potential de severitate...

Sus

MesajScris: Mie Mai 09, 2012 10:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

ECMWF-ul e hardcore de la inceputul saptamanii viitoare. Oricum la interschimbarea masei polare cu cea tropicala, sigur pot sa apara fenomene severe, dar deocamdata e mult prea departe. Daca privim si mai incolo, un nou strat de zapada pe crestele carpatilor, ar fi ceva pentru mijlocul lui mai. :)

Sus

MesajScris: Mie Mai 09, 2012 11:47 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

la cluj ar fi cam 60mm intre 13-18 mai...vor fi averse sustinute si indelungate, dar fara fenomene orajoase, fiind rece bine de tot...doar la intrarea masei reci (noaptea de 12/13 mai) ar fi posibil cate ceva minor...
sa vedem ce va mai fi...gfs e mai calm, dar incet incet se pliaza cumintzel peste ecmwf...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 10, 2012 2:18 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ceva furtuna ca in octombrie 2008 in seara de 12, apoi toamna curata, singurul avantaj e ca ploua mult in mai si vom avea malai si faina. :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]