forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 10:48 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 12:45 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu e vorba de zilele 6-8..in nord se va raci chiar de maine. Pentru sud insa, unde sansele de precipitatii abundente sunt mai mari si gradul de impredictibilitate se mareste..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 12:49 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu o sa fie o racire serioasa nici in nord. O lapovita scurta nu aduce iarna. Plus ca miercuri se incalzeste din nou, deci...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 1:19 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

de data asta...cam toate modelele duc spre iarna..racire incepand de maine..progresiv cu fiecare zi ce va trece..ajungand ca de vineri maximele sa ramana undeva pe la 0 grade..si se anunta si ninsori,insa nu stim deocamdata cat de insemnate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 1:34 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

GFS e destul de consistent in privinta unui ciclon mediteranean care va aduce zapada weekendul viitor . Pana atunci s-ar putea sa mai avem zapada.
Si mie imi pare absurd sa ma iau dupa o prognoza pe 6 zile, dar de cateva rulari tot cam aceeasi chestie arata. Sa speram ca nu se rastoarna situatia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 1:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

stef scrie:
Si mie imi pare absurd sa ma iau dupa o prognoza pe 6 zile, dar de cateva rulari tot cam aceeasi chestie arata. Sa speram ca nu se rastoarna situatia.

Exact asa a fost la finalul lui ianuarie. Au fost initial niste rulari calde care au alternat cu rulari foarte reci. Apoi au fost vreo doua zile care au aratat o racire serioasa si un inceput de februarie "viscolit" si brusc, dupa 6 ore a aparut o rulare deosebit de calda care s-a dovedit ca fiind varianta finala si reala. Mi-ar place sa cred ca se va adeveri, dar m-am obisnuit ca prognozele pe "rece" sa nu se transforme niciodata in realitate. Nu stiu exact de ce, dar asa se intampla pe GFS.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 3:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Acum gogulica a devenit pesimist. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 3:56 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Oare faptul ca ecmwf e de acord cu gfs va mai relaxeaza? 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 4:13 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu zic sa ne linistim ca nu mai vine nici o iarna anul asta. Chiar se pare ca nu. Toate iernile noastre s-au dus in Anglia anul asta. Oricum ce vreau sa va spun este ca la ploaia de ieri din zona capitalei am ramas putin socat in parcarea din zona comerciala baneasa, cand am vazut pe cer un nor de tip cumulonimbus mammatus de dimensiuni nu foarte mari. Revin cu poze.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 4:28 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Daca am avea vreun user pe forum din zona Calarasiului l-am ruga pe el sa puna poze...aia din zona chiar au avut ce vedea. Pe acolo si-a facut de cap un Cb din colectzia primavara-vara, nu toamna-iarna cum a fost prin Buc. :lol: Temperatura varfului norului a fost suficient de scazuta cat sa pot zice asta...

L.E: Frigul de origine arctica venit din zona Islandei e ultima noastra sansa! :lol:
Oricum, daca GFS arata ninsoare slaba la ora asta pentru Cluj, ce sa ne mai asteptam de la o perioada mai lunga de prognoza...
Ca sa avem o sansa de iarna simularile trebuie sa fie clare(temperaturi de -3 grade ziua...zic) si modelele sa se puna de acord. Pana atunci trebuie sa dam credit doar vremii pe care o observam afara. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 5:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E destul de "dificila" o racire importanta, avand in vedere ca pe partea ruseasca nu prea exista aer rece si stim cu totii ca la noi in sud, frigul vine prin Moldova. E cam greu sa patrunda aer foarte rece doar dinspre Islanda, fara aport "rusesc", poate doar in altitudine si in zonele din interiorul Arcului carpatic. Asa ca inclin sa cred ca o floscaiala-ploaie e cel mai probabil eveniment pentru finalul de saptamana. Bine, cred ca si mai probabil este ca aerul rece sa scape din nou spre Anglia si la noi sa iasa soarele si sa fie 20C. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 5:43 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Daca nu ma insel bucata de ninsoare care a cazut in Bucuresti pe timpul meciului Steaua - Nu Stiu Cine, a fost asociata unui front care a "alunecat" dincolo de Meridionali, venit din NV.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 5:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

corect!
Masele reci de origine maritim arctica (Islanda-groenlanda) pot patrunde pericarpatic prin Moldova daca circulatia in zona Romaniei e suficient de nordica (componenta vestica trebuie sa fie redusa la un minim). In acest caz insa e adevarat ca incalzirea oceanica a stratului limita face ca, in absenta unui strat de zapada, temperaturile diurne cu greu sa se mentina negative la campie in fe-martie, chiar daca la 850 hPa avem si -15 grade :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 8:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si ultimul update la GFS arata deja clasica "inclinare" a sistemului catre vest si din nou racirea "engleza" capata contur. Natura e blocata iarna aceasta pe un singur tip de circulatie si nu stie sa faca altceva. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 9:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Parerea mea e ca racirea nu ne va mai ocoli de data asta!
Ciclonul mediteranean care va sosi in noaptea de marti spre miercuri o sa aduca o usoara incalzire, dar si precipitatii mai bogate (sa vedem pe unde o sa ninga). De joi insa, cam toate sursele dau ca sigura continuarea racirii.
Sa vedem numai cat si unde va ninge pana la urma... Macar la munte stratul de zapada sa-si mai revina, sa mai prind si eu ceva peste 2 saptamani. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 09, 2009 10:00 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Pana si cei de la INMH aproba racirea..

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]