forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 10:48 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 5:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS-ul de pe 17 nu are nici o legatura cu realitatea. In ianuarie, de exemplu, am avut in ziua 7 viscol de vreo 3 ori. De cate ori s-a intamplat? Niciodata.
Zilele 6-9 ar putea sa lipseasca cu desavarsire din prgnoza pentru ca oricum nu cred ca au sanse de realizare mai mari de 5%.

Cat despre ziua de joi, inca ramane de discutat ce va fi. GFS-ul nu stie pozitia exacta a acelui ciclon pentru acea zi, deci inca sunt posibile rasturnari de situatie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 5:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Daca de-a lungul timpului modelul global american "mi-a castigat increderea" acum incepe usor-usor sa ma dezamageasca...arata 35-40 cm zapada pt Cluj peste numai 3 zile...e evident ca nu vor fi. Ar insemna ca strazile sa arate asa:

Imagine

Zapada se va depune, de asta nu ma indoiesc dar...pana in 5 cm.
GFS e singurul (exclus Skiron-ul care e slab de tot) care ne prezinta un scenariu de iarna brutala in 12 si 13. Restul dau zapada doar pe Moldova, si nu foarte multa.
Totusi ceva se intampla: rularea GFS de ieri 18Z e identica cu cea de azi 06Z, adica iarna autentica, iar rularea GFS de ieri 12Z e identica cu cea de azi, 00Z, adica precipitatii putine, care vor ocoli tara pe la E si temperaturi un pic mai mari.
Nu stiu ce ma face sa cred ca peste o ora vor intra din nou lucrurile in normal(ioc iarna)...pun ramasag!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 6:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu ati citit articolul referitor la GFS unde spunea alb pe negru 8O ca nu trebuie sa se tina seama de rularile de ora 06 si 18 pentru ca sunt FOARTE SLABE ?

deci....

Ultima oară modificat de doodoo pe Mar Feb 10, 2009 6:20 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 6:15 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Alb pe negru? :P

Am citit articolul lui Jesse Farrel dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de mari diferentele si mai ales la un interval atat de apropiat de prognoza.

L.E: frumos, GFS ora 12Z seamana foarte mult cu 06Z. Pentru prima data imi fac sperante. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 9:22 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Ma bucur pentru voi baieti..dar eu o sa fiu trist..ptr ca ciclonul asta de joi prinde muntenia si moldova si nu oltenia..asa ca..:((

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 9:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu cred ca tot ciclonul asta de joi o sa fie o porcarie. Precipitatiile cele mai insemnate cad pe partea calda, la temperaturi usor pozitive, deci probabil ca vor fi mai mult sub forma de ploaie. Cand scad temperaturile, se diminueaza si precipitatiile, deci un mare nimic. Plus ca zilele urmatoare par a aduce pe partea de sud maxime pozitive, deci si daca s-ar depune ceva, s-ar topi imediat.

Pana la urma, mai bine ramaneam la cele 18 C si stiam o treaba. Decat sa ne dea o floscaiala, mai bine deloc. Dar asta este minunata iarna 2008-2009. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 10:51 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Intr-adevar rularea GFS la ora 12Z reia scenariul de ieri si anume racire , ninsori abundente mai ales in Transilvania si Moldova , pe estul tarii si nu numai :mrgreen: fiind foarte posibil sa apara si viscolul . Ar fi mult prea nasol ca GFSul sa se insele si la interval de +36h ! Dupa cum arata modelul de prognoza se pare ca fenomenele interesante vor incepe inca din noaptea de miercuri spre joi si vor consta in ploi destul de insemnate in sudul tarii - cu transformare in ninsoare spre dimineata pe ici colo , ca apoi aria precipitatiilor sa se deplaseze catre NE odata cu ciclonul in cea de-a doua parte a zilei de joi si in noaptea de joi spre vineri . Ninsorile din jumatatea nordica a tarii par destul de consistemte ..... Dar trebuie sa asteptam sa vedem daca si rularile de maine vor confirma acest scenariu care parca este prea idealistic :) .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nici un viscol, vor fi doar ploi si vant, atat in Moldova cat si in sudul tarii. Temperaturile vor fi scazute doar in Transilvania, unde precipitatiile oricum nu par a fi insemnate. Poate vedem ceva interesant duminica, dar dupa ultima rulare GFS, nici atunci nu se va intampla mare lucru. Asta e, ghinion. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:08 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pe ce se spune in seara asta...cea mai mare cantitate de prec o va primi bucovina transilvania si maramuresu..e posibil ca in aceste zone..sa fie strat proaspat de pana la 30cm..iar zonele de munte..chiar sa primeasca un metru de zapada nou nouta..o posibila repetare a episodului de iarna trecuta din sud..doar ca acuma pt nord.ce fain ar fii..deja incep sa visez..si mi ca maine se mai schimba..dar oricum..cert e ca ninsori si frig vor fi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dupa mine principala necunoscuta e cat de mult va retrograda ciclonul asta...asta e foarte greu de prevazut si cu 24 h inainte! Sunt sanse sa intre in Transilvania si sa lase zapada frumusica acolo sau mai e varianta in care retrogradarea va incepe abia in Ucraina...si singura zapada o va vedea Moldova, in Transilvania doar cativa fulgi.
Cat despre sud..imi pare rau pentru voi! :P Probabil circulatia va fi ingreunata din cauza ploii. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:45 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

30 cm... astea is SF-uri :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu zic ca in afara de Carpatii Orientali nu vede nimeni zapada. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 12:23 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Dap. M-am ingrozit cand am vazut diferenta dintre ce arata NMM si ce arata GFS 8O :( .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 12:28 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

O sa fie cam la limita intre ploaie si ninsoare in jumatatea de est a tarii la trecerea ciclonului. Diferenta de 1 grad poate insemna cm buni de zapada sau doar ploaie. Sa vedem...
Joi e ziua cea mare! :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 12:30 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

NMM-ul e oricum o porcarie totala. Au cateodata prognoze de azi pentru maine in care apar ineptii fantastice. NMM-ul e chiar ultima prognoza care merita verificata.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]