forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 5:12 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 149  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 2:41 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta este, e in functie de noroc. Canicula imi place ca fenomen extrem, nu si seceta insa.

Am fost nevoit sa fac plimbarea la amiaza ca seara am avut alt program, de restaurant in aer liber, dar de maine incolo mai devreme de ora 20 nu ies.

Amaratii de la tara sunt grav afectati si la inundatii, si atunci jegurile alea de puturi se distrug cu namol, n-ar trebui sa existe localitati fara apa curenta la fel cum n-ar trebui sa existe ogoare ne-irigate, tot zic, trebuie luat exemplu din zonele secetoase vara prin traditie. :mrgreen:

Looks like 2000 reloaded, deci pana in iarna se vor goli lacurile de acumulare si Radu Tanase va vorbi de pe fundul lor. Om fi in zodia caniculei acum dar in iarna am fost in zodia gerului, lucru care nu s-a mai intamplat in nici un an, sa le avem pe ambele. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: Re: AVERTIZARI / ATENTIONARI METEO !!
MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 10:28 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Canicula din 2000 a venit dupa o iarna serioasa.Ianuarie a avut o medie sub normal pe intreg teritoriul.S-au mai intamplat in trecut astfel de lucruri.Si vara lui 1946 a venit dupa o iarna rece.Iar dupa gerul din 1963, vara a fost caniculara, cu multe grade peste medie.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 21, 2012 10:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

M-am uitat la Jiu si cred ca e la 60-70% din debitul care ar trebui sa il aiba acum,deja problema incepe sa fie mai mare din punctul de vedere al secetei.Debitul care l-am vazut in august 2000 a fost cel mai mic din viata mea si inca mai sper sa nu se ajunga asa,cred ca era 40-50%.Vara anului 2003 o pot clasifica ca fiind ploioasa daca ma raportez la ceea ce este acum,unde mai spun ca nici pe departe nu a fost asa canicula.Continua sa ma uimeasca aceste contexte aerosinoptice care in continuare creeaza conditiile astea demne de Seregeti.....

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 1:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

În zilele de miercuri, joi şi vineri valul de căldură va persista în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei. În aceste regiuni se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...38 de grade şi pe arii restrânse, cu precădere în Bărăgan şi Lunca Dunării, 39 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80.
Notă : Valori de 35…36 de grade vor fi local şi în Transilvania. În regiunile vestice şi sud-vestice temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 25....30 l/mp.
La sfârşitul săptămânii, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş.

Fişiere ataşate:
temp_judete_9hrvd6b3gnucdaa6ffjagdkup1cpgg6f_52.png
temp_judete_9hrvd6b3gnucdaa6ffjagdkup1cpgg6f_52.png [ 61.72 KiB | Vizualizat de 747 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 4:41 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Intrebare intrebatoare... de ce prefera sa dea NC-uri cod galben de vant pe Dobrogea si Muntenia pt intreaga zi, in loc sa emita atentionare cod galben cu o zi-doua inainte?!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 24, 2012 5:10 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vantul nu prea exista pentru ANM.

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 6:11 pm 
Si vantul asta are niste reguli, nu poate sa bata de capul lui, deci, nu va grabiti sa criticati, cititi regulamentul de cod galben. :)

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 6:26 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Fara acoperire nu criticam. De ieri, pana azi dimineata au tot emis atentionari NC cod galben de vant pe intervale de cate 6 ore si s-a tot prelungit.

Sus

MesajScris: Mar Iul 24, 2012 7:52 pm 
La noi, in Oradea, in afara de ceva ploicele si ceva vant nimic deosebit, temperaturi medii zilnice pana in 25 de grade, foarte bine. :D

Sus

MesajScris: Vin Aug 03, 2012 9:05 pm 
COD GALBEN
3 august 2012, ora 12:00
Interval de validitate: 04 - 06 august 2012
Fenomene: caniculã şi disconfort termic

În intervalul mentionat vremea va fi canicularã în sudul şi sud-estul ţãrii, unde se vor înregistra frecvent valori termice de 35 ... 38 de grade şi pe arii restrânse, în Câmpia Românã, chiar 39 de grade. Duminicã şi luni valul de cãldurã va cuprinde şi regiunile vestice. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic, la început în zonele de câmpie, apoi şi în cele de deal şi de podiş.

NOTÃ: Valul de cãldurã va persista şi în prima parte a sãptãmânii viitoare, iar Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj în cursul dimineţii zilei de luni, 06 august 2012.

Sus

MesajScris: Vin Aug 03, 2012 9:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am vrut sa postez codul galben de canicula de azi dimineata,da m-am gandit ca a inceput sa devina o atentionare banala in vara asta :lol:

Sus

MesajScris: Lun Aug 06, 2012 10:49 am 
S-a dat si portocaliu, ca tot spuneati ca nu se da.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Valul de căldură va persista luni în toate zonele ţării, iar marţi în sud, centru şi est. Temperaturile maxime vor înregistra frecvent valori de 36....39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU

Luni şi marţi canicula se va intensifica în regiunile sudice şi estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38....40 de grade şi izolat în Câmpia Română se vor înregistra 41...42 de grade.

Notă: Miercuri temperatura aerului va marca o scădere în toate regiunile, astfel încât doar în sudul ţării vor mai fi valori maxime de 35...37 de grade.

Sus

MesajScris: Lun Aug 06, 2012 11:15 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sa fie si harta ca e foarte colorata:

Fişiere ataşate:
orange code.jpg
orange code.jpg [ 98.94 KiB | Vizualizat de 659 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Aug 06, 2012 11:37 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Exact ce spuneam in "ANM sub lupa"...

Sus

MesajScris: Lun Aug 20, 2012 1:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ATENŢIONARE COD GALBEN. În intervalul 21 - 23 iulie, vremea va fi caniculară în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

NOTĂ: În centrul ţării şi în jumătatea sudică a Moldovei, pe arii restrânse, vor fi temperaturi de 35...36 de grade şi se va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.
Valul de căldură se va menţine pe tot parcursul săptămânii şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea sa, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Fişiere ataşate:
atentionare(14).jpg
atentionare(14).jpg [ 99.35 KiB | Vizualizat de 622 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 149  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]