Membru din: Vin Dec 05, 2008 1:00 pm Mesaje: 37838 Localitate: Bistrita
Chiar daca nu a fost un chase ci mai degraba spotting, am considerat ca e pacat ca evenimentele din acea perioada sa nu aiba un topic dedicat. Imi cer scuze anticipat daca pagina aceasta se va incarca greu.
9 iunie:
Noaptea de 9 spre 10 iunie:
Dimineata zilei de 10 iunie:
Supercelula din jurul orei 16:00:
Nu mai avea mult pana sa "produca", insa forfecarea mai slaba in 0-1 km a impiedicat-o s-o faca. Se pot observa cel putin 3 benzi de inflow. Categoric cea mai frumoasa structura de furtuna pe care am vazut-o vreodata. Cel mai aproape ca aspect de tornado alley...
Seara in jurul orei 19:00:
Close motherfucker. Au fost altele si mai aproape dar nu le-am prins pe video.
Asta a cazut cel mai aproape, la 100 m. N-am prins decat o ramificatie superioara, trasnetul a cazut in partea opusa a blocului.
Aici o captura din video:
Treaba nu e buna fara un apus superb:
...dar lucrurile nu se incheiasera, pentru ca avea sa urmeze un spectacol superb de fulgere, cu preferatele mele, anvil crawlers, brazdand cerul. Era prea periculos sa ies afara asa ca am tras cateva de pe geam.
Orele 22:00:
Fulgerele nu mai pareau asa periculoase, asa ca pe la 11 noaptea am decis sa mai ies o data pe camp. Rau am facut, pentru ca s-a format o celula chiar deasupra mea care dadea trasnete foarte apropiate, si din nou am tremurat de frica ca o gaina.
bzzzz....zap!
Si cateva colaje, pentru impresia artistica:
Fin.
Ultima oară modificat de Andrei87 pe Vin Iul 20, 2012 11:30 pm, modificat de 2 ori în total.
Subiectul mesajului: Re: Cluj-Napoca 9-10 iunie 2012
Scris: Vin Iul 20, 2012 10:12 pm
-40 °C
Membru din: Dum Feb 17, 2008 1:00 pm Mesaje: 14553 Localitate: Tg-Mures
Absolut superb materialul.De pus in rama unele instantanee.Bravo si pt munca depusa in folosul forumului.Cred ca ti-a luat cateva ore pana ai terminat postarea.
Scris: Vin Aug 17, 2012 8:02 pm
Tornada
Membru din: Joi Dec 27, 2007 1:00 pm Mesaje: 6269 Localitate: Giroc (TM)
Extraordinar materialul. Am ramas si eu fara cuvinte. Andrei, deja te intreci pe tine. Felicitari pentru fotografii si pentru munca impresionanta depusa ca sa se "urci" pe forum. Sunt sigur ca deja ai suficiente imagini incredibile cu fulgere incat sa deschizi o expozitie serioasa la orice ora.
Scris: Sâm Aug 18, 2012 11:27 pm
Weather Guru
Membru din: Vin Dec 05, 2008 1:00 pm Mesaje: 37838 Localitate: Bistrita
catalin scrie:
Extraordinar materialul. Am ramas si eu fara cuvinte. Andrei, deja te intreci pe tine. Felicitari pentru fotografii si pentru munca impresionanta depusa ca sa se "urci" pe forum. Sunt sigur ca deja ai suficiente imagini incredibile cu fulgere incat sa deschizi o expozitie serioasa la orice ora.
Multumesc Catalin pentru cuvintele frumoase. Din pacate la noi in tara nu exista interes pentru acest tip de fotografie (expozitie pe banii mei nu fac, asta e sigur - decat daca sunt doritori care sa cumpere "exponatele") iar "in afara" sunt altii mult mai buni. Ma rog, eu imi vad de treaba, fac totul din pasiune...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum