Andrei87 scrie:
Luni va fi prima zi cu adevarat supercelulara din sezon. Incepe sa miste atmosfera in sud mai ales.
Nimic nu misca! Doar in zonele din proximitatea regiunilor montane si a zonelor deluroase inalte, cum se intampla mereu in ultimii 6-7 ani.
Fulgera aseara inspre sud-vest, in Bulgaria, chiar si CG-uri, la aprox 5-10 km distanta. Dar chiar cand sa ajunga norul deasupra, s-a pus stop dintr-o data la toate fulgerele, foarte brusc, nici un singur fulger macar, dupa, nici un CC macar... N-am mai vazut asa ceva, de fapt am mai vazut: este ceva specific anilor recenti, de dupa 2018-2019... Foarte dubios.... o dau in conspiratii din alea de circula pe toate retelele de socializare, ca alta solutie nu am.... Parca si vremea asta imi face mie in ciuda, trolleala absoluta
Sau e CIN-ul dracilor aici... Mereu CIN off the charts. Sau o fi Triunghiul Bermudelor, zona crepusculara aici, capatul lumii -padurea intunecata... nu stiu....
Cea mai mare teapa posibila mi-am luat-o... si aseara si azi si toata saptamana asta, si toata luna asta.... In sudul Munteniei ai sanse de 100 de ori mai mari sa nimeresti toate numerele la loto sau sa-ti cada din cer un motor de avion direct in cap, decat sa prinzi vreo furtuna...
Nici 2-3 litri pana acum , luna asta mai, si suntem la jumatatea lunii...
Anul asta este de un milion de ori mai prost si decat 2024 ala. In anii '90 si inceputul anilor 2000 , ploua de rupea saptamanal pe aici cand incepea sezonul cald, toata luna mai + luna iunie.
Furtunile erau FURTUNI, cu trasnete frecvente de tin minte si acum cum se zguduiau toate geamurile casei, vijelii in toata regula, si linii de vijelie cu deplasare rapida, downbursturi de nu vedeam curtile vecinilor. Si nu existau coduri meteo, nu existau avertizari, nu existau modelele inutile de acum, nu existau smartphone-uri, dar furtunile erau furtuni. Acum este numai bullshit.
Ceva s-a schimbat grav, intre-timp, poate doar perceptia mea....