forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 2:30 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Sâm Ian 17, 2015 12:11 pm 
Dacă se adeveresc prognozele actuale până la sfârşitul lunii, cu ce am am indexat până acum, în NV avem şansa unei medii de 0.5-1 grad.
De la -2 normalul perioadei, interesant. :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 17, 2015 9:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nici o urma de iarna in urmatoarele 2 saptamani cfm GFS. Siberianul pare departe chiar si de Moscova.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 17, 2015 10:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Macar de ar putea veni primavara ca m-am cam saturat de gri-ul asta.Plictisitoare vreme, foarte plictisitoare in ultimul timp.Miroase a fail in estimarea AccuWeather :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 17, 2015 10:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La voi in Oltenia chiar trista iarna asta. Macar aici in Bucuresti mai avem inca zapada. Suntem o pata mica galbena de pe harta ANM. Accuweather anticipa o activitate ciclonica mediteraneana intensa si concomitent cu incursiuni arctice sa avem parte de zapada. A cam fost asa ceva dar nu in a doua parte a iernii ci in prima. Iar in Rusia temperaturile sunt peste medie si nu sub cum au anticipat. Eu zic ca deja e fail prognoza lor.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 17, 2015 10:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
La voi in Oltenia chiar trista iarna asta

Sad but true :))) Cel putin la mine, in afara de intervalele 1-3 decembrie si 27 decembrie-5 ianuarie nu am vazut zapada si aia si atunci a fost in grosimi ridicole pentru standardele regiunii.Din acest punct de vedere e cea mai slaba iarna din ultimii 7 ani.Nu ma incalzea prea mult nici cum ati avut voi in continuare, sa persiste un strat mic, dar totusi e mai bine asa.In oras nu a mai fost aspect ma gandesc, dar la tine Mircea a fost alta treaba :) Cat de calda a fost iarna trecuta, dar zapada aia de 2 saptamani chiar a fost la marele fix pentru ca a fost mare si culmea si temperaturile au stat sub 0 C mai mult timp, nu ca acum sub circulatie de nord-vest.Daca nu va mai fi nici un episod de ninsori semnificative, atunci pentru mine e o iarna fara aspect :)

Nu e exclus ca deceniul 2011-2020 sa fie pana la urma deceniul cu cele mai calde ierni in acest ritm.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 17, 2015 11:04 pm 
Oricum ar fi este interesant ce se petrece, încet, încet descoperim pas cu pas schimbarea în aspectul vremii în raport cu încălzirea globală.
Este cât se poate de clar că încălzirea mărilor şi oceanelor generează mai multă energie care afectează climatul terestru.
Trebuie doar răbdare, vor fi şi episoade suficient de violente sau extreme care să mulţumească amatorii de astfel de chestii. :)

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 1:32 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

GFS 18z coboara putin Siberianul , plasandu-i ultima izobara aproape de linia Prutului. Asta s-ar traduce prin ceva ninsori , macar pentru Moldova. Oricum se pare ca a devenit un trend, 18z sa fie cea mai rece rulare :P

In schimb pentru sud, se intrevad cantitati importante de precipitatii ,in principiu lichide. Acum m-am uitat in arhiva celor de la Meteociel si vad ca GFS-ul cu 5 zile inainte de viscolul din 25 , anul trecut, inca dadea ploaie la greu pe sud. Ar mai fi o speranta..infima :lol:

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 2:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

E o speranta mai mare. Identica situatia actuala cu cea de anul trecut. :mrgreen:
La momentul de maxim vantul in sud atinge suta. Deja incep sa ma entuziasmez intr-un mod stupid. Deci nu imi vine sa cred ca se repeta ce am avut acum fix un an. E incredibil.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2015 4:20 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ar fi bine pentru ca anul trecut am aflat de cancerul lui tata fix in seara viscolului si am mai trait o laie cand mi s-au scufundat toate corabiile si vapoarele in asa fel de credeam ca ajung la nebuni.

De la ora 20 la ora 4 viscol cu ploaie inghetata, de fapt ice storm adevarat, apoi viscol cu ninsoare de la 4 la 11, ninsoare linistita inca 24-36 de ore dupa 25 ianuarie ora 11, asa a fost la Slatina.

In plus, am uitat ca aveam pe drive C salvarile de pe camerele mele din timpul viscolului, inclusiv una cu usa zburata din mana unui client la 7 dimineata, de a crapat geamul cand s-a izbit, am reinstalat Windows, boul de IT-ist nu si-a adus aminte sa faca un back-up cu Acronis si l-am pus sa mi le caute pe mail ca i le-am trimis, le-a gasit dar mi-a dat Reply in loc de Forward si mi-a venit mailul fara atasamentele video. :evil:

Nu m-am mai uitat la acele salvari pentru ca pe unele aparea tata care abia se mai deplasa, a fost la birou in dimineata de 25 ianuarie si m-a chemat si pe mine la ora 10, am dormit atunci de la 5 la 10, cand am iesit de la birou la ora 13, ciuciu viscol, se oprise brusc.

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 11:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Prognoza GFS 00 z are temperaturi surprinzator de coborate la 2m fata de ECMWF ambele avand cam aceleasi temperaturi la 850hPa. In aceasta situatie GFS prognozeaza ninsori de duminica viitoare incolo fata de ECMWF numai ploi. Intre membrii noului GFS nu mai exista un asa mare ecart in ceea ce priveste temperaturile, ceea ce poate dovedi ca modelul s-a imbunatatit vizibil. Si CFS si-a mai schimbat prognoza anticipand o evolutie a Siberianului mai vestica si un februarie mai rece fata de ultimele rulari. Iarna se pare ca inca " se joaca" si nu e exclus sa mai prindem o perioada specifica fie in ultima saptamana a lui ianuarie si/sau in prima jumatate de februarie.

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 12:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sincer ma ingrijoreaza faptul ca ECMWF se mentine cald peste toti membrii ansamblului, iar depresiunea e mult mai nordica decat in GFS.
Bine, daca am invatat ceva in ultima perioada este ca europeanul se trage mereu dupa linia data de modelul american. Poate e inca prea devreme, pana la urma evenimentele sunt dupa T+144h.

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 12:28 pm 
Păi prognozele arătate de pe meteoconsult.fr pe RTV indicau o activitate destul de vizibilă a siberianului pe următoarele 3 luni.
Rămâne de văzut dacă va fi chiar aşa.

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 12:51 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vin ploile...

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 1:05 pm 
La noi plouă de aseară, cu intermitenţe şi destul de slab dar plouă.

Sus

MesajScris: Dum Ian 18, 2015 2:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Doar ploi? Hmmm....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]