forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 6:11 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 23, 2015 12:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Viitorul suna ocupat.

Citat:
asa e nea, doar vantul..vine la tine,,,sambata
e prea bun si bine fixat ciclonul din islanda, greu de clintit, sa mai aduca ceva in balcani in afara de ceata, iarna e dusa doar am mai zis. cald si atat.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Ian 23, 2015 1:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
De ce e cert?

Pentru ca nu este amplasat un blocaj scandinav in situatia de fata :)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Vin Ian 23, 2015 5:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cert este ca iarna asta are sanse minime de resuscitare.
Si prin colapsul vortexului polar peste noi, la modul in care e prognozat, nu vad decat muntii sa iasa "fericiti" de iarna. Altfel, circulatia este si va ramane intensa si orientata din vest, sud vest. Nu mai exista acumulari reci la nord de noi, greu ar fi pentru acest vortex sa reuseasca sa creeze ceva frumos.
Sansa noastra era siberianul care din pacate pierde lupta cu Atlanticul, desi era extrem de bine reprezentat la nivel emisferic.

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 5:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De acord cu tine.In iarna asta anticiclonul "sovietic" nu a avut nici o sansa, "calaul" iernii noastre si-a facut bine treaba, din nou :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 7:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Luna asta o sa aiba abatere pozitiva iar februarie la randul ei are sanse destul de mari sa fie si ea usor pe plus( in cel mai bun caz o luna normala). Putem sa mai bifam inca o iarna blanda in care circulatia vestica si precipitatiile sub forma de ploaie, in cea mai mare parte, sunt ca la ele acasa.
Pana acum n-avem nici un viscol major, decat cel din sudul Moldovei,care din pacate a fost scurt si restrans neafectand si vestul Munteniei.
Sansele sa mai avem un al doilea viscol serios incep sa scada pe zi ce trece cu cat ne apropiem de luna martie si nici circulatia nu pare sa ne ajute in acest sens.
Eu unul o sa raman din iarna asta cu amintirea zapezii de la finele lui octombrie,cele cateva zile de ger cu -35 la Intorsura Buzaului si -33 la Brasov, plus deja traditionala incalzire din preajma Craciunului cand am avut in jur de 19 grade, nu mai stiu exact.
Cei mai dezavantajati de aceasta iarna cred ca sunt iubitorii de zapada si frig din partea de vest, unde si mediile vor fi mai ridicate(in ultimele 10 zile am observat numai temperaturi de 10-12 grade ziua,acolo), noi aici in sud am mai avut zile cu ceata persistenta.
Asta este, putea sa fie si mai rau,mai bine asa decat o iarna secetoasa sau excesiv de calda :) .

Heimr fellr, allt dó'
Sólin kólnar, Nótt varir.

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 7:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana acum Bucurestiul are o medie in jurul a -2 grade. Nu cred sa mai creasca cu mai mult de 1 grad ultimele 7 zile. In final va ajunge undeva la -1. Aproape normal.

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 7:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Pana acum Bucurestiul are o medie in jurul a -2 grade. Nu cred sa mai creasca cu mai mult de 1 grad ultimele 7 zile. In final va ajunge undeva la -1. Aproape normal.

Corect, dar noi aici in sud avem medii mici mai mult din cauza cetii si a nebulozitatii in afara de gerul din primele zile ale lunii care a tras media in jos. Altfel cred ca sta treaba in vest si in intracarpatic sau la nivel national.

Heimr fellr, allt dó'
Sólin kólnar, Nótt varir.

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 8:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Incepe sa apara iarna in prognoza..dupa 1 feb..

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 8:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aveam mai multe asteptari de la iarna asta, dar n-a fost sa fie.Poate totusi februarie mai are de gand sa aduca un episod mai serios, chiar si de scurta durata :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 8:45 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu cred ca e cazul sa-i cantam prohodul acestei ierni, inca. . Modelele tind sa cada de acord asupra unei episod de iarna ce ar cuprinde mare parte din continent , la inceputul lunii februarie:

Anomalii 2-7 feb :

Imagine

In primele zile din februarie se pare ca ne vom situa la contactul dintre masele de aer reci, de origine polar-maritima si ramasitele celor calde, tropicale , de saptamana viitoare. De cele mai multe ori rezultatul este un viscol.Sau mai multe :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Ian 23, 2015 11:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca ar iesi prognoza ECMWF la sfs saptamanii viitoare am trece in cateva ore de la 18 grade la 0 grade cu un vant pe masura si precipitatii abundente. Cred ca vom avea o vreme interesanta in urmatoarele 2 saptamani. La ce razboi pare ca va fi intre vortexul polar, ultratropicala si Atlantic nu ne vom plictisi. Orice prognoza cred ca are o marja f mare de eroare in aceste conditii.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 10:01 am 
Deocamdată, până în 5 februarie, inclusiv, ne aşteaptă o perioadă umedă şi rece.
Vreme de iarnă, ninsori şi probabil nişte ger prin depresiuni.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 10:08 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Hai ca usor usor, ECMWF impinge prabusirea vortexului spre vestul Europei. Daca e asa orice sansa de iarna s-a compromis pentru noi. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 10:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

O sa fie zapada prin centrul Europei, in timp ce prin Romania o sa ploua :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 11:29 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Siberianul prea la nord, Vortexul prea la vest. Iarna parca incearca sa ne ocoleasca prin toate partile. Mereu situati la periferia evenimentelor interesante

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]