forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 8:55 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mie Noi 18, 2009 1:16 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sa nu uitam martie 1991 sau 92 (nu mai tin minte) in care iceage zicea ca au fost 3 viscole consecutive care au asternut zapada de 1 metru si troiene de 1 metru jumate

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 8:15 am 
Neconectat
Admin
Admin

Absolut mizerabil evolueaza vremea asta :evil: . Nici macar in insula de fantezie a modelelor nu mai apare o speranta 8O . Parca am fi in aprilie cu o suita nesfarsita de dorsale tropicale .....

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 9:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Sa nu uitam martie 1991 sau 92 (nu mai tin minte) in care iceage zicea ca au fost 3 viscole consecutive care au asternut zapada de 1 metru si troiene de 1 metru jumate

Martie '93.

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 9:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Absolut mizerabil evolueaza vremea asta :evil: . Nici macar in insula de fantezie a modelelor nu mai apare o speranta 8O . Parca am fi in aprilie cu o suita nesfarsita de dorsale tropicale .....

Si daca ne uitam la CFS-ul lui Bastardi, decembrie acum este vazuta ca fiind foarte calda, in sud cu 1-2 C peste normal si totodata si ianuarie s-a inmuiat, ramanand normal termic dar cu tendinde calde, din nou in sud. Ramane februarie foarte rece, dar usor, usor, in timp ce ne apropiem de el, probabil ca se va incalzi. Si uite cum esueaza prognoza lui Bastardi care ne daduse atat de multa speranta.

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 9:18 am 
Neconectat
Admin
Admin

Chiar nu se poate sa urmeze alta iarna 2006-2007 :cry: . Trebuie sa se intample ceva :!:
Inca e prea devreme sa concluzionam .

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 10:29 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:

Si totusi exista semnale de posibile raciri in modele, daca le cauti atent. :mrgreen:
De exemplu GFS pentru 24 noiembrie, pune posibilitatea unei deschideri anticiclonice pe vestul Europei. Daca te uiti la partenerii de dupa acea zi, sunt unii care dau rulari agresiv reci. E adevarat ca rularea operationala este data ca fiind calda, sau se intrevede o oarece racorire, dar nimic special. Dar asta nu inseamna ca la 06 sau 12Z nu se poate schimba prognoza in bine. :mrgreen:
Iar insula de fantezie chiar nu are nici o importanta ce fel de vreme proiecteaza, pentru ca are sanse minime de realizare. Luna aceasta de multe ori s-a intamplat ca la T+168 sa apara iarna crunta pentru Romania si acest lucru evident nu s-a realizat. Nu trebuie sub nici o forma sa te descumpane rulari excesiv de calde pe perioade indepartate ca oricum nu au nici o legatura cu realitatea. :lol:

Fişiere ataşate:
Rtavn1441.jpg
Rtavn1441.jpg [ 171.51 KiB | Vizualizat de 603 ori ]
Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 11:27 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Suntem abia la jumatea lui noiembrie. :lol:
Mi se pare normal sa fie o perioada calda si uscata, pana acum cateva zile am avut o gramada de ploi, iar la inceputul lui noiembrie am avut si o racire accentuata care a depus strat de zapada in sudul tarii pe alocuri mai mare decat toata iarna trecuta in Bucuresti. :lol: Deci, tot ce trebuie sa facem e sa asteptam si sa...enjoy the weather :wink:

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 11:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
.enjoy the weather :wink:

..because is the only weather we've got? :P

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 12:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

racire la inceput...:D..tehnic spus da..insa incomparabila abaterea in minus si doar pe primele 3 zile..cu abaterea in plus..a urmatoarelor 15 pana acum..deja la mures abaterea se apropie de 3 grade..si daca o tine tot asa..s-ar putea sa avem cel mai cald noiembrie din istorie...

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 1:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru Bucuresti abaterea maximelor este de doar +1 C. Beneficiind din plin de ceata persistenta, avem sanse reale sa ramanem aproape de medie pana la finalul lunii, chiar daca avem izoterme de 15 C la 850 hPa. ;-D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 18, 2009 1:42 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai da, din ce citesc pe aici, de la sfarsitul anilor 60 pana in anii 80 iernile au fost blande ca acum si am avut si vara cu multe inundatii in 1970, echivalenta cu 2005 in mod sigur. :!: Asta inseamna ca in timpul vietii noastre vom mai avea ierni ca cele din anii 80, daca nu chiar si ca in anii 50. Ramane de vazut cand, adica peste cati ani. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 1:58 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cand vorbim de ierni cred ca ar trebui sa vorbim mai ales de zapezi. In anii 50 anu fost zapezi mari, dar nu au fost 20 de zapezi mari. Au fost cateva. Daca in ianuarie 2008 dupa acel viscol se creeau conditiile sinoptice potrivite pentru formarea inca unei depresiuni mediteraneene am fi putut compara iarna cu cea din 54. Pur si simplu astfel de zapezi sunt nu sunt normale si vin foarte rar...daca urmatoarea va veni peste 1000 de ani atunci da, putem sa zicem ca e o problema. Dar cred ca pana atunci se va pune in aplicare controlul vremii si nu vom mai avea parte oricum de asa ceva.

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 2:38 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Ma cateodata nu stiu de ce disperam asa..vorba mamei mele: mai bine il lasam pe Dumnezeu ca stie el ce sa faca; adica ce o fi o fi..cand eram mic nu aveam calc sau internet cand venea decembrie doar stateam si asteptam sa ninga...si atat:D

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 3:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imi amintesc ca pe CNN si EuroNews , din jumatate in jumatate de ora era starea vremii si aratau de fiecare data prognoza actualizata pe +12 ore.
Imi amintesc ca eram in clasa a IV-a cand s-a deschis langa scoala un club de net ( pc-uri amd kII ) si mergeam dupa ce terminam orele sau dimineata, in week-enduri si intram pe site-u CNN si Euronews, la sectiunea "weather" .
Mai ales toamna spre iarna, mergeam acolo in fiecare zi sa vad cand incep ninsorile :P

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 3:24 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pe vremea cand altii stateau pe mIRC. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]