forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 07, 2026 11:51 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 4:18 pm 
Neconectat
Admin
Admin

steaua scrie:
steaua scrie:
Situatia pare a fi mai favorabila fata de ce am avut in februarie: impulsuri arctice succesive, iar la interactiunea cu mediterana se vor genera in continuare alti cicloni. Un pattern ce pare a se mentine destul de mult in continuare. Povestea este cam aceeasi de la inceputul iernii incoace. Posibil sa se mai mentina o buna perioada (o luna), incalziri bruste urmate de raciri la fel de bruste. Campul anticiclonic din zona Atlanticului/ UK spune multe...

No asa, ca vad ca toata lumea se lauda... :)

Nu toata lumea :mrgreen: . De exmplu eu nu :mrgreen: .
Si dupa cate am observat nici iceage .....

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 4:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

CaTaLyN scrie:
Nu toata lumea :mrgreen: . De exmplu eu nu :mrgreen: .

Nici mie nu-mi place sa ma laud cu estimarile mele care in 90% din cazuri mi-au iesit. :P lol

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 4:39 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Modelele raman consecvente cu plasarea vortexului polar in N si E Europei , asadar vom fi abordati de o serie de talveguri inca vreo 2 saptamani de acum incolo :lol: . Cel din data de 14 martie are axul orientat direct pe Ardeal , asa cum nu s-a intamplat toata iarna si cat de mult imi doream asta ..... :evil: . Pardon , s-a mai petrecut asta la debutul iernii ( 13-14 octombrie 2009 :mrgreen: ) .

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 4:47 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ala a fost retrograd, a lasat 75% din cantitatile de pp pe traiectorie sudica

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 5:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ciudat este ca viscolul de joi arata mult mai crunt in ecm fata de cel de ieri-azi. 8O

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 5:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da, imi pun mai mari sperante in acela... chiar daca si cel de fata mi-a depasit asteptarile :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 5:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Crezi ca acela este remake '73 ? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 6:28 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Andrei87 scrie:
Ala a fost retrograd, a lasat 75% din cantitatile de pp pe traiectorie sudica

Da , acela a fost ideal pentru Ardeal , cu talvegul orientat NNV-SSE , ideal pentru retrogradarea ciclonului . Axul talvegului din weekend are directia NNE-SSV , putin mai dezavantajos pentru Transilvania , in caz ca o traverseaza . Ar fi fost ideal insa in ianuarie cand aveam strat de zapada ..... pentru ger :evil: . Asa ca acum mai favorabil ar fi o traiectorie mai vestica , altfel din nou sudul ia totul .....

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 6:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sudul e pe val anul asta. Anul trecut voi ati curatat toata luna martie, ninsoare dupa ninsoare chiar si viscol in vest, daca imi amintesc bine. Noi anul trecut am avut 5 cm, doar 5 cm, intre noiembrie si aprilie!! Ce cosmar a fost... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 6:53 pm 
Neconectat
Admin
Admin

La cum evolueaza vremea un singur lucru e clar : inca nu a venit primavara ( si nici n-as vrea sa vina ; vreau sa trecem direct la canicula in aprilie :twisted: )
Sudul iarasi primeste o portie miercuri-joi , inca vreo 10-15 cm in medie , dupa parerea mea . Temperaturile vor fi mai ridicate decat la episodul precedent , dar totusi suficient de scazute pentru viscol si nu ninsoare umeda , cu atat mai mult ca valul de ninsori va patrunde noaptea/dimineata . Ninsori slabe vor fi si in restul tarii , mai putin pe litoral , unde va ploua . Apoi , vineri un alt talveg / front rece in altitudine va trece peste WCN , lasand averse de ninsoare in Transilvania si Maramures . Si inspre weekend , ar trebui sa avem parte de un arctic blast , daca nu gresesc modelele ..... Am observat ca atat GFS , cat si ECMWF sau GME plaseaza talvegul respectiv cu o idee mai la vest , de la o rulare la alta , ceea ce este un semn bun pentru noi ( atata timp cat nu merge prea la vest :lol: ) . Pacat ca energia de ciclogeneza va fi ceva mai redusa ( doar 20-30 m/s pe jet-streak la 300 hPa ) . Insa influenta orografica/pozitionarea Alpilor poate induce o depresiune mai adanca in Mediterana si activitatile convective o pot intensifica . Eu inca mai sper in asta .....

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 6:59 pm 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
Anul trecut voi ati curatat toata luna martie, ninsoare dupa ninsoare chiar si viscol in vest, daca imi amintesc bine. Noi anul trecut am avut 5 cm, doar 5 cm, intre noiembrie si aprilie!! Ce cosmar a fost... :mrgreen:

Nu e adevarat . In Ardeal nu a fost prea multa zapada in martie . Cateva zile cu ninsoare slaba doar .....

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 7:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
vreau sa trecem direct la canicula in aprilie

la de astea garantat nu gasesti adepti pe forumul asta... 8O

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 8:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Sudul iarasi primeste o portie miercuri-joi , inca vreo 10-15 cm in medie , dupa parerea mea . Temperaturile vor fi mai ridicate decat la episodul precedent , dar totusi suficient de scazute pentru viscol si nu ninsoare umeda , cu atat mai mult ca valul de ninsori va patrunde noaptea/dimineata .

Aia nu e zapada umeda, categoric. Judecand dupa intensificarile de vant si faptul ca o sa fie innorat toata ziua si o sa ninga, posibil abundent,nu vom prinde pozitivarea temperaturilor peste zi. Asta este inca discutabil, dar la cum arata ciclonul ala azi, eu cred ca asa s-ar intampla. Cat despre cantitati, nici nu ma mai chinui sa fac vreun pronostic, ca n-are nici un rost. Vorbim dupa. :P
Tot ce e dupa ciclonul de joi e pura fantezie deocamdata. Pentru ca daca e pe discutii de viitor, potentialul ciclon de pe 14 martie pare sa fie mai al dracu decat toate. :D

Ultima oară modificat de gogulica pe Mar Mar 09, 2010 8:25 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 8:24 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

doodoo scrie:
CaTaLyN scrie:
vreau sa trecem direct la canicula in aprilie

la de astea garantat nu gasesti adepti pe forumul asta... 8O

Ba da, eu. :twisted: Trecerea brusca din 2003 a fost faina. Mai bine cu viscole pana in aprilie, martie is convective/thunderstorm bullshit anyway. :mrgreen:

Mai al dracu decat cel de pe 10 feb. nu cred ca e ala din 14 martie. 8O

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 8:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu nu stiu ce a fost asa draconic la cel din 10 februarie. Te referi la cel cu ploaia? Super viscol spalat de ploaie in final. Ala a fost cosmarul meu din toata iarna asta. Si daca trecea de la viscol la 20 C, nu era asa oribil cum a fost ploaia aia dupa atata zapada frumoasa. :cry:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]