forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 5:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 175 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 11:18 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Din ce zice Bastardi pe www.accuweather.com ..vine mai degraba iarna decat primavara..el spune ca va fi frig si se va mentine in europa cam vreo 2-3 sapt poate mai mult..si pe finalul lunii va fi si mai frig..deci iarna nu s-a desfasurat inca...:P(parerea lui Bastardi)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 11:38 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu zic sa ne impacam cu ideea, ca iarna anul asta nu mai vedem. Poate o sa mai fie o "fleasca" doua care nu le suport.
Problema e ca nu prea o sa mai vedem ierni in Romania, mai degraba reni :D . Priviti si partea buna din schimbarea asta climatica. Ne-a lasat fara ierni, dar ne da veri cu furtuni din ce in ce mai puternice, chiar si tornade. Daca chiar vrem iarna, mergem la munte. Defapt cum e acum la Predeal cred ca in 5 ani fac astia Aqua Magic in loc de Clabucet.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 11:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

O iarna cu circulatie sudica predominanta peste estul Europei si va arunca in disperare... Europa de vest a avut pana acum o iarna rece, iar Marea Britanie contempla zapezi cum nu au mai fost din 91 incoace; e complet gresit sa credem ca o anomalie ca anul acesta va caracteriza clima Romaniei de acum incolo. Remember 2 words: CLIMATIC VARIABILITY :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 12:15 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

SunFir3 scrie:
Din ce zice Bastardi pe www.accuweather.com ..vine mai degraba iarna decat primavara..el spune ca va fi frig si se va mentine in europa cam vreo 2-3 sapt poate mai mult..si pe finalul lunii va fi si mai frig..deci iarna nu s-a desfasurat inca...:P(parerea lui Bastardi)

Depinde si ce vrea Bastardi sa zica prin Europa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 1:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

stef scrie:
SunFir3 scrie:

Exact! Am impresia ca la el, Europa inseamna UK si Franta si atat. Restul probabil fac parte din Asia in opinia lui. Daca vremea a fost rece in Anglia, Bastardi spune ca a fost rece pentru toata Europa, ceea ce e complet gresit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 5:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage, sa stii ca in ultimii ani aici la cluj am observat o frecventa mult mai crescuta a circulatiei pe componenta sudica cu influente mediteraneene (SV predominanta), in detrimentul circulatiei pe componenta vestica cu influente atlantice (NV si V)...aici sunt unele din cauzele modificarilor din ultima perioada...oare e corect ??? :roll:

asta e valabil si in alte regiuni ale tarii, nu doar pe aici (aici poate e mai pregnant)...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 5:22 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Exact, asta am observat si eu, in ultimii 3 ani se mentine tendinta unei circulatii predominant din SV. Ma refer in special la activitatea ciclonica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 10:49 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Si eu am observat acest lucru, mai ales ca eu stau in SV..:)))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 2:32 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Incepand cu anul 2005, la Slatina furtunile vin numai din SV.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 3:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Poate sa fie numai ceva temporar, am mai postat pe undeva cum geosistemul intotdeauna "incearca" sa restabileasca un echilibru.Aici s-ar putea explica vechea lege a compensatiei , adica sa presupunem ca din 1995 pana in 2005 a existat o circulatie predominant din N-V iarna , urmatorii 10 ani ( 2005-2015 ) sa existe o circulatie din S-V , pentru a restabili echilibrul ( circulatia vestica ).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 3:32 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ok, eu sunt de acord cu legea compensatiei in natura, pentru ca o observ, dar e dovedita cumva stiintific?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 3:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, se observa in mai multe chestii , de exemplu : legea lui Newton "What goes up, must go down", faza cu Global dimming , geosistemul compenseaza incalzirea globala cu formatiuni noroase mai ample, pe. a reflecta cat mai multa caldura in exterior , amplitudinea termica intre vara si iarna , intre zi si noapte , chiar si matematica ... 1 + (-1 ) = 0 si exemplele pot continua... .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 4:17 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Deci concluzia e pana la urma(mama, dublu pleonasm :D ) ca o sa mai avem ierni serioase pana murim! :twisted: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 11:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
stef scrie:
SunFir3 scrie:

Exact! Am impresia ca la el, Europa inseamna UK si Franta si atat. Restul probabil fac parte din Asia in opinia lui. Daca vremea a fost rece in Anglia, Bastardi spune ca a fost rece pentru toata Europa, ceea ce e complet gresit.

Cum si pe la noi prin Europa daca e val de frig pe coasta de est a statelor unite, avem "iarna grea in SUA" :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 05, 2009 11:22 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu vad totusi ca ceva, ceva se schimba de la jumatatea lui februarie.

Se pare ca vom mai avea cel putin un episod de iarna. Sper sa nu fie zapada de tip "fleashca".

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 175 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]