Ma bucur foarte mult ca Sorin a vorbit despre vanatorii de tornade si despre necesitatea formarii unei asociatii de meteorologi amatori , care sa colaboreze cu ANM-ul. Stiu ca asaceva este foarte greu de realizat in Romania, ca e nevoie de sponsori si de oameni de incredere, dar cred ca asta s-ar putea realiza, daca am avea multa vointa. Daca ar fi sa-mi permit vreodata sa strang sumele necesate, as finanta cu placere un astfel de proiect !
Pe mine ma fascineaza de mica fenomenele naturii. Cand eram mica ma interesau foarte mult vulcanii, ziceam ca ar fi grozav sa devin vulcanolog, insa mi-am dat seama ca asta e prea periculos, dificil si greu de realizat. Si acum imi plac vulcanii, insa fenomenele de vreme severa ma preocupa cel mai mult in prezent. Uneori am parte de fenomene frumoase aici la Bucuresti, insa de vulcani nu pot avea parte, decat daca merg prin Italia, America, etc.
Desi e foarte riscant, sincer imi doresc sa vad o tornada, daca ar fi posibil chiar si in Romania, deoarece am inteles ca frecventa acestora se va marii o data cu incalzirea vremii, iar ce s-a petrecut la Facaieni in anul 2002, cred ca este destul de sugestiv. Mi-ar placea sa am o echipa si sa merg dupa tornade cand conditiile sunt prielnice, desi m-as multumi sa fad si ploi de vara cu fulgere, grindina si vant puternic.
Din pacate stiu ca e cale foarte lunga pana acolo, dar incerc totusi sa fiu obtimista in acest sens , mai ales cand vad ca si la noi sunt persoane interesate de meteorologie.
Numai bine !