forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mar 16, 2025 7:55 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 12:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da , sunt de acord si bravo pt. ca ai castigat..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 1:00 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

CrazyFrog scrie:
da , sunt de acord si bravo pt. ca ai castigat..

multumesc ...stai sa vedem ce o fi pana la ultima etapa .. :lol: poate ma vad pe ultimul loc :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 1:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Va transmit si eu felicitari pentru castigarea primei etape! :)

Intr-adevar, ar fi si mai interesant concursul daca s-ar mai adauga elemente noi care trebuie preavazute.

Daca a plouat sau nu e un factor foarte important al lui prognoze, poate cel mai important. Trebuie insa sa vedem de unde putem lua datele referitoare la ploaie... Nici pe wunderground.com si nici pe weatheronline.co.uk nu exista in arhiva cantitatea de precipitatii cazuta. Trebuie sa ne mai documentam!

Situatia cerului se poate vedea de pe site-ul ANM. Acoperirea cerului e prezentata sub forma de grafic din ora in ora in functie de cate optimi din bolta cereasca sunt acoperiate de nori. Propun sa prognozam acoperirea cerului din 3 momente ale zilei: 8:00, 14:00 si 20:00.
http://www.inmh.ro/index.php?id=124

Tendinta vremii pe 24/48 de ore e un element relativ si cred ca e mai greu de convertit in puncte. In acelasi timp ar intarzia cu cateva zile afisarea rezultatelor concursului...

Multumesc pentru sugestii!

Ultima oară modificat de catalin pe Lun Feb 25, 2008 8:57 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: hall of frame
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 2:02 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Propun tot in acest forum sa fie deschis un topic "Hall of frame", "sticky", unde sa fie postati castigatorii.
Felicitari castigatorului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 2:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asta e cel mai frumos in meteorologie , faptul ca nu e stiinta exacta , prin faptul ca daca presiunea scade mai mult , se modifica si ceilalti parametrii care trebuie prognozati.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 2:31 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pentru Catalin.Pe weatheronline gasesti tot.Inclusiv temp minima la sol,stratul de zapada,cant de precipitatii cazuta in 6h ,12h,24h,48h,72h maxim wind gust,presiunea,umiditatea etc.Acolo unde is minimele si maximele in coloana aceea vezi k sunt si celelalte date de care ti-am zis.:PSi pt concurs intradevar,felicitari castigatorului si tuturor participantilor.Pentru urmatoarea etapa,intradevar de acord cu propunerea pentru precipitatii si ar fi interesant sa includem si alte fenomene precum apartita cetii,chiciura,vant puternic,grindina etc,dar fara sa fie incluse in acel tabel,acolo sa fie trecute numai alte fenomene meteo iar noi participanitii sa specificam ceea ce credem k va apare.
Si o alta propunere sper sa fiti de acord;;) ce ar fi daca ne-am organiza intr-un fel de......cum sa-i spun,hai sa-i zicem asociatie a meteorologilor amatori cum exista si in alte tari si nu sa fim o alternativa a anmului pt k ei sunt intradevar singura autoriatate competenta autorizata de lege,insa ar fi interesanta o colaborare cu acestia totul sa zic asa...in numele evolutiei stiintei in general si meteorologiei romanesti in special:P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 2:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De acord

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 2:47 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

eu zic ca fiind deja pe acest forum este un pas inainte . Cu timpul si cu aparitia statiilor meteo personale in marile orasele ale Romaniei( pt inceput ) va fi un pas URIAS chiar ( de ce nu ? ) pentru o alternativa a anm-ului .
Daca am avea la dispozitie un radar performant cu update la fiecare MINUT cred ca anm-ul ar trebui sa se teama ( glumesc ) :mrgreen:

O retea de statii meteo personale care in baza datelor primite creaza harti este aici : http://devel.meteonetwork.it/drupal47/node/38

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 3:02 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

mdaa,asta cu radaru ar fi o idee doar k...$$:)).Dau exemplu SUA cu acei vanatori de tornade si nu numai,ce aparatura sofisticata au,dar isi si permit.Si ce spuneam de colaborarea cu anmu,astia cu tornadele din sua sau mai sunt si altii aici in Europa cu statii personale,datele lor sunt luate in considerare.Bineinteles k ar trebui sa vina un fel de..sa le zic experti care sa aprecieze statia,amplasamentul ei pentru o valoarea exacta a datelor si dak e totul in regula sa conteze datele si pt ei.Ei chiar ar trebui sa fie fericiti pt ca nu isi pot permite sa puna sa zicem 7 statii intr-un oras,si stiti cum e de multe intr-o parte a orasului ploua de numa iar in cealalta e soare,deci ar trebui sa fie bucurosi k is ajutati,dar...probabil k trebe sa mai treaca ceva timp pana o sa prinda ceva creier.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 3:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Exact asta vreau sa fac prin proiectul SSWS, o retea de statii meteo ( nu numai dinalea performante ) prin care se realizeaza harti...etc..
O singura chestie ar fi..din cate stiu trebuie ca anm-ul sa elibereze niste hartii ( autorizatii ) contra-cost.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 3:26 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

am si eu un fel de..sa zicem intrebare de prognoza;))).Ce spuneti sapt.viitoare o sa se depaseasca sau nu recordu de caldura al lunii de 26 grade de la Medgidia???
Eu spun ca...o sa se apropie si sunt sanse sa se depaseasca.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 4:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cred ca o sa se depaseasca, avand in vedere temperaturile ridicate de acuma si faptul ca acestea continua sa creasca.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 7:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Citat:
Pe weatheronline gasesti tot.Inclusiv temp minima la sol,stratul de zapada,cant de precipitatii cazuta in 6h ,12h,24h,48h,72h maxim wind gust,presiunea,umiditatea etc.

Sorin, m-am uitat pe weatheronline, dar la foarte multe orase temp la 5 cm de sol, precipitatiile si alti parametri nu sunt disponibili... Si in cazul umiditatii se da doar umiditatea medie... Poate nu am gasit eu ce trebuie. Ar fi util sa ne dai niste link-uri cu paginile de care ziceai.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 24, 2008 9:49 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... T=2&INT=24
asta e pentru precipitatii,peste 20 de orase din tara si la fel dai acolo in dreapta la parametri si gasesti.

Sus

Subiectul mesajului: Mesaj
MesajScris: Lun Feb 25, 2008 12:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma bucur foarte mult ca Sorin a vorbit despre vanatorii de tornade si despre necesitatea formarii unei asociatii de meteorologi amatori , care sa colaboreze cu ANM-ul. Stiu ca asaceva este foarte greu de realizat in Romania, ca e nevoie de sponsori si de oameni de incredere, dar cred ca asta s-ar putea realiza, daca am avea multa vointa. Daca ar fi sa-mi permit vreodata sa strang sumele necesate, as finanta cu placere un astfel de proiect !
Pe mine ma fascineaza de mica fenomenele naturii. Cand eram mica ma interesau foarte mult vulcanii, ziceam ca ar fi grozav sa devin vulcanolog, insa mi-am dat seama ca asta e prea periculos, dificil si greu de realizat. Si acum imi plac vulcanii, insa fenomenele de vreme severa ma preocupa cel mai mult in prezent. Uneori am parte de fenomene frumoase aici la Bucuresti, insa de vulcani nu pot avea parte, decat daca merg prin Italia, America, etc.
Desi e foarte riscant, sincer imi doresc sa vad o tornada, daca ar fi posibil chiar si in Romania, deoarece am inteles ca frecventa acestora se va marii o data cu incalzirea vremii, iar ce s-a petrecut la Facaieni in anul 2002, cred ca este destul de sugestiv. Mi-ar placea sa am o echipa si sa merg dupa tornade cand conditiile sunt prielnice, desi m-as multumi sa fad si ploi de vara cu fulgere, grindina si vant puternic.
Din pacate stiu ca e cale foarte lunga pana acolo, dar incerc totusi sa fiu obtimista in acest sens , mai ales cand vad ca si la noi sunt persoane interesate de meteorologie.

Numai bine ! :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]