forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 1:33 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Dum Ian 29, 2023 5:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

dextercioby scrie:
Zăpadă umedă, cred că nu prind cu fie-mea un săniuș mîîine în parcul Tineretului... :(
Cam de cacao pârtia Imagine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Dum Ian 29, 2023 10:54 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Este foarte bine si asa, pana la urma pe viitor am putea sa ne dam iarna pe partie de noroi si sa facem oameni de "zapada" din noroi, daca vom avea norocul asta.
Pana acum in luna ianuarie la mine au cazut 103 l/mp, ceea ce este excelent, pentru ca deja asta inseamna 25% din cantitatea anului precedent, deci daca vom mai avea norocul pe viitor sa prindem niste luni ianuarie asa de ploioase ar fi excelent si cu cat mai multe ploi iarna, cu atat mai bine.
Cu stratul de zapada n-are rost sa ne complicam, mai bine ploi toata iarna, averse de ploaie care sa fie insotite si de descarcari electrice, averse torentiale de vara sa avem iarna cat mai multe, sa se duca sezonul convectiv in toamna si in iarna si sa avem furtuni puternice toamna si iarna, ca vara vom avea sisteme relativ stationare, pe cand toamna si iarna circulatia este alta si potentialul ar fi mult mai mare pentru aceste fenomene.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 30, 2023 3:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nici vara nu au descarcari electrice toate ploile si tu le visezi umed iarna, aloo, tovarasu Agw gugustiuc, revino la realitate, fulgerele iarna chiar daca au mai fost, sunt doar o mega exceptie si nu au cum sa se permanentizeze.

Uite asa la mine vara 2020 a dat numai ploi lipsite de descarcari electrice, chiar si mocanesti in mare parte, adica e greu si vara sa fulgere, daramite iarna, nu, intre octombrie si mai daca ploua, ploua tomnatic si fara fulgere.

Redusa la absurd, clima noastra prea cuminte si temperata are 2 componente permanente: soarele si ploaia mocaneasca ori moderata, restul sunt evenimente rare.

O sa vina vara peste 4 luni si iarasi vom avea discutiile cu norii de blocaj care inhiba convectia.

Sus

MesajScris: Lun Ian 30, 2023 11:41 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nenea Ceasca, aici vorbim despre schimbari climatice majore, care deja se vad si in caracterul precipitatiilor si deja din toamna si pana acum s-a vazut diferenta mare fata de orice alta situatie din trecut.
Am avut ploi torentiale si descarcari electrice pana la final de toamna si inclusiv in iarna, deja nu a mai fost ceva izolat care sa apara intamplator, ci a aparut cu regularitate si asta va fi noua normalitate, pentru ca incalzirea globala produce niste modificari, dar modificarile se fac treptat, nu apare tot deodata si chiar daca temperatura creste la nivel global cu 1 grad sa zicem si apoi ramane acolo 10 ani sau 100 de ani, in acest interval de timp se produc mai multe modificari asociate acestei cresteri, asta insemnand treptat ale configuratii barice, deci altfel de circulatii, apoi treptat fenomenele se modifica in timp, nu se face totul instantaneu.
De asta ramanem treptat si fara ierni, dar nu doar treptat, ci chiar rapid, aici modificarile din cursul iernii fiind deosebit de ample si este de asteptat ca aceste modificari sa persiste si sa continue sa se intensifice, nicidecum sa revenim la normalitatea de acum 10 ani, asta e total exclus.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 30, 2023 12:21 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vise, eu raman convins ca in 5, 10 sau 20 de ani revin iernile avute. Oricum nu fiecare iarna a fost dura ci mereu am avut si ierni blande sau foarte blande. Doar ca nu 5 la rand, nu din 1991 incoace. Poate mai demult.

Teoretic asa zisele modificari nu ar putea decat sa aduca mai multe ninsori apoase sau trecerea la ploaie mocaneasca. Nicidecum convectie severa, intre octombrie si mai e prea slaba radiatia solara pentru asa ceva.

Sus

MesajScris: Lun Ian 30, 2023 1:50 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Poate fi destula convectie si pot sa apara si fenomene severe iarna, mai ales ca iarna se realizeaza circulatii de altitudine mult mai rapide decat vara, cand vin niste cicloni din aia vigurosi. Si am vazut si valori convective la un moment dat destul de mari chiar acum in ianuarie, de peste 400 J/kg.
In climatul mediteranean iarna se produc descarcari electrice la greu, asa ca noi spre aia tindem.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 30, 2023 3:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am vazut, in ianuarie mega combinatie cu curentii jet peste noi, ce ar fi dat vara convectie severa organizata, doar soare la Slatina, 3 fulgere langa munti, nici macar in Caciulata.

Cand s-o termina perioada anosta, in 5-10-20 de ani, trebuie sa inceapa cu un viscol sud vestic oltenesc violent, nu cu ciclon sud-estificat clasic ce favorizeaza de la Bucuresti spre est.

Sus

MesajScris: Mar Ian 31, 2023 8:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

A nins iar in dimineața asta și s-au depus 2 cm. In prognoze nu apărea nimic.

Sus

MesajScris: Mar Ian 31, 2023 9:37 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Acum este ninsoare înghețată, ice pelets.
Imagine

Sus

MesajScris: Mar Ian 31, 2023 9:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru mine a fost prima dimineata in care m-am simtit ca si cum as fi "intr-o iarna". A nins practic peste un strat existent, mai rar asa ceva in Bucuresti, chia daca vorbim de 2 cm...

Sus

MesajScris: Mar Ian 31, 2023 10:23 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ninge abundent cu fulgi mari la Piața Romană
.

Sus

MesajScris: Mar Ian 31, 2023 11:07 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Cam asa arată.. pt câteva ore..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 31, 2023 11:32 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine prea mult soare, acum s-a innorat. Norocos Bucurestiul si pe ninsori si pe furtuni uneori.

Sus

MesajScris: Mar Ian 31, 2023 11:40 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Era de asteptat sa iasa niste ninsori si in zona Bucurestiului dinspre nord/nord-vest, nu neaparat astazi, dar in general pentru toata perioada asta cu ninsori care vor veni dinspre nord-vest. Si sigur va mai ninge dinspre nord-vest, de fapt sambata s-ar putea sa ninga chiar bine daca se pastreaza prognoza.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 04, 2023 4:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Au mai rămas niște frânturi de suprafețe cu zăpada prin cartier la mine, protejate de pădure. In oraș nu mai e nimic de ieri.Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]