forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 11:38 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Vin Feb 25, 2011 11:35 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pai asta cam depinde de cata sare da primaria pe strazi :lol:

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 1:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

WTF...+3 la aeroportul Cluj la ora 12.30z :!: :!: 8O 8O
Respect, doodoo ... nu mi-ar fi trecut niciodata prin minte evolutia asta pentru Cluj :oops:
Si nici acum nu am vreo explicatie :evil:

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 1:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage scrie:
Respect, doodoo ... nu mi-ar fi trecut niciodata prin minte evolutia asta pentru Cluj

eh...ma simt flatat, nu e cazul iceage :oops: (am avut avantajul terenului propriu totusi...)
+3c mi se pare cam mult...ce zici, sa fi decolat un avion cumva si sa fi urcat mercurul in termometre ? e posibil asa ceva ? :P

s-a adeverit prognoza gfs referitor la temperaturile maxime in zona clujului... :mrgreen:

Ultima oară modificat de doodoo pe Vin Feb 25, 2011 1:49 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 1:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage scrie:
:oops:
Si nici acum nu am vreo explicatie :evil:

Radiatia solara difuza de final de februrie, insotita de lipsa vantului si un strat de nori subtire?
Observ ca si in Bucuresti, desi temperatura masurata este de -3 C si e innorat si ninge, pe masini, pe strada, pe suprafetele mai mult sau mai putin inchise la culoare, zapada de topeste. Soarele este extrem de puternic in aceasta perioada, chiar si acoperit de nori.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 2:00 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

exact asta e si explicatia pt care avem topiri accelerate la temperaturi de 1-2 grade.Asa a fost in tot ardealul,asa e si la mures ninge dar se topeste desi temperatura se invarte pe la 0 grade.Ca sa se evite astfel de topiri in aceasta perioada cand ziua e lunga deja ar trebui temperaturi care sa nu treaca de -5/-6 grade la amiaz.Asta se intampla doar prin nordul moldovei.Dar,totusi mi se pare suspecta temperatura de 3 grade,un salt de 4 grade in 30 de minute asa...in aceleasi conditii.Si la aeroportul mures azi au fost ceva erori...

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 2:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mai ales ca acum temperatura a revenit la -1 la aeroportul Cluj...
Explicatia cu avionul nu mi se pare plauzibila, de obicei temperatura se masoara la peste 100m de axul pistei.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 2:57 pm 
la orele 13:30, ora locală la aeroport

-1 °C
Cer în general noros
Umiditatea: 86%
Punctul de rouă: -3 °C
Vânt: 4 km/h / 1.0 m/s variabil
Presiunea: 1023 hPa (Presiunea stabilă)
Vizibilitatea: 7.0 kilometri
UV: 2
Nori:
Cer în general noros 487 m
(Desupra nivelului solului)
Altitudine: 410 m

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 3:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
Altitudine : 410 m

asta e fals in acte publice 8O 8O 8O

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 4:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu comentez observatiile de la aeroport ca sa nu fiu malitios :mrgreen: de fapt eu le ignor in totalitatea timpului, ca si cum nu ar exista pentru mine acel punct de observatie...
(dar sunt convins ca s-a masurat bine, si statia aspar din dezmirul invecinat a masurat +2c pt scurt timp) :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 4:09 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

gogulica scrie:
Radiatia solara difuza de final de februrie, insotita de lipsa vantului si un strat de nori subtire?
Observ ca si in Bucuresti, desi temperatura masurata este de -3 C si e innorat si ninge, pe masini, pe strada, pe suprafetele mai mult sau mai putin inchise la culoare, zapada de topeste. Soarele este extrem de puternic in aceasta perioada, chiar si acoperit de nori.

Mai ales in Ardeal, unde advectiile reci din straturile joase ale troposferei sunt practic inexistente datorita muntilor. Schimbul maselor de aer se face mai greu, preponderent o masa de aer cald, urmata de una rece. Fara nopti senine, pentru ca efectul radiativ sa se mai resimta, ne putem lua adio de la iarna. Dar Clujul e totusi o zona cu maximele printre cele mai scazute din tara.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 4:22 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eu nu le ignor.sunt foarte folositoare mai ales pt ca in mare, statiile de pe aeroporturi sunt la ceva distanta de statiile anm locale si multe au conditii sensibil diferite.Eu sunt convins ca a fost eroare in schimb...printre multe altele erori pe care le-am vazut pe aeroporturi...observatii gen 48 grade ploaie in loc de ninsoare sau ninsoare la 20 de grade...etc.La fel apar erori si la statiile anm si sunt convins ca la prelucrarea datelor acele erori sunt corectate.Si senzorul meu mai da erori,si sunt ferm convins de altfel mi s-a si confirmat ca si senzorii lor mai dau erori...care sunt corecate ulterior de catre laboratorul de climatologie...inclusiv sondele americanilor din uragane mai dau gres uneori,iar la post-season se corecteaza...

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 4:27 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

steaua scrie:
gogulica scrie:

Mai ales in Ardeal, unde advectiile reci din straturile joase ale troposferei sunt practic inexistente datorita muntilor. Schimbul maselor de aer se face mai greu, preponderent o masa de aer cald, urmata de una rece. Fara nopti senine, pentru ca efectul radiativ sa se mai resimta, ne putem lua adio de la iarna. Dar Clujul e totusi o zona cu maximele printre cele mai scazute din tara.

asta datorita in mare masura amplasarii statiei.La minime e cu totul alta poveste.E ceva gen bobohalma dar la o scara mai mica.Maxime scazute si minime ridicate.Nu ma refer la momentul de fata...asa la modul general.Era pe aici si un tabel cu diferentele dintre statia anm si aeroport

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 10:47 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Lipsa timpului m-a facut sa pun doar acum pozele de vineri. Deci...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

De remarcat e faptul ca dupa ora 08 a inceput sa ninga in averse moderate/puternice, ninsoarea era clar de natura convectiva. Stratul la mine in seara de 25 era de 18 cm, dar presupun ca avea macar 2-3 cm mai mult pe la ora 11 dimineata cand s-a oprit ninsoarea, pentru ca in aceeasi zi s-a tasat foarte mult. As mai avea de zis si ca a fost ninsoarea cea mai imprevizibila pentru mine, ma asteptam la 1-2 cm maxim si de fapt au cazut de vreo 10 ori mai mult...de la inceputul ninsorilor cantitatea de apa acumulata a fost de 21,3 mm.
Acum pot zice cu sufletul impacat ca iarna asta s-a ridicat la nivelul dorintelor mele.

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Dum Feb 27, 2011 11:49 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 11:06 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

fabulos cat de mult a nins identic cu muresu anu trecut in 14 februarie,atunci am avut 25cm....am fost aseara prin cluj insa o buna parte din ea se topise,adica nu mai era peisajul acesta din poze,si prin centru mai erau mormanele de zapada,ele m-au facut sa-mi dau seama cat de mult a nins.Am masurat si eu zapada in diferite puncte.Iata ce mi-a iesit: Gilau la 15km de cluj una m-a scos autostrada,12cm,cluj langa aeroport la iesirea spre dej 7cm,zorilor iesirea spre turda 11cm,turda surprinzator 4cm,cu ocazia asta am aflat si unde se afla statie si ce fel de statie e,statie de deal amplasata pe dealul ce duce spre cheile turzii,asa se explica stratul mai mare si persistent si de acum 2 sapt si in general,deci turda oras 4cm,campia turzii petice,ludus-iernut-mures inexistent

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 11:17 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce am uitat sa zic: la ninsoarea asta autoritatile s-au descurcat cel mai greoi de cand sunt eu in Cluj - zapada framantata de 5 cm chiar si pe strazile principale, ghetus. Poate au ramas fara material antiderapant, nici ei nu s-or fi asteptat sa ninga asa mult asa de tarziu...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]