forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 03, 2026 4:48 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Vin Dec 30, 2011 1:50 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu am urmarit de multe zile evenimentul asta, dar daca imi spuneai ca sunt sanse sa avem 10 cm nu te-as fi crezut...
De fapt 10 cm e valoarea cea mai plauzibila acum, pentru ca momentul de maxim al ninsorii a trecut, iar vizibilitatea a crescut la 1 km. Totusi, inca ninge cam cu 1 cm/h si nu e exclus un puseu al ninsorii ici-colo. E cam la fel cu ninsoarea din decembrie anul trecut, la fel nu ma asteptam, aceeasi circulatie, tot 10 cm. In conditiile vremii de cacao de pana acum, nu pot decat sa multumesc naturii pentru ce ne ofera...

P.S. varfurile norilor au inceput sa se incalzeasca, e evident ca nu o sa mai tina mult.

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 2:44 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La 01:30 am masurat 6 cm si inca ninge slab, ar fi frumos sa se mai depuna inca 3-4 cm pana maine dimineata, desi sunt multumit si cu ce e acum pe sol. :) Cam in 2 ore s-a depus toata zapada asta. :!: Faina aversa.

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 3:25 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

6 cm s-au masurat si la ANM la 01:30. :) Cel mai mare strat de zapada din tara la aceasta ora. 4 mm cazuti.
Acum precipitatiile si-au schimbat directia dinspre SV si evident Clujul e intr-o gaura. S-a cam terminat pe aici, dar sunt zone in care va mai ninge bine.

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 4:13 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

o poza din timelapse:

Imagine

sper sa iasa dragut :) nu am prins chiar momentul de inceput al ninsorii cand asfaltul era negru, dar tot o sa se distinga ceva...

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 9:55 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

peisaj hibernal clujean incepand de aseara dupa ora 22 :!:

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 7:47 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

9 cm la ANM azi-dimineata si 8 cm la mine. In judet stratul a fost chiar mai mare, cu 15 cm la Dej, care este si cel mai gros strat inregistrat in tara iarna asta.
Temperatura maxima de azi a fost de 1 grad, dar zapada s-a topit in pofida cerului noros, astfel ca acum eu am masurat 4 cm, de doua ori mai putin ca dimineata. In Constanta la 1 grad stratul ar fi rezistat mult mai bine, si acolo si aerul e sarat. Ceva se intampla cu Clujul, probabil se emana ceva compusi pe undeva...

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 7:54 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Misto surpriza din partea vremii la voi la Cluuuj. :mrgreen: A nins de vreo 5 ori fata de cat era prevazut. Mai bine asa decat situatia inversa.

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 7:57 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Andrei87 scrie:
9 cm la ANM azi-dimineata si 8 cm la mine. In judet stratul a fost chiar mai mare, cu 15 cm la Dej, care este si cel mai gros strat inregistrat in tara iarna asta.
Temperatura maxima de azi a fost de 1 grad, dar zapada s-a topit in pofida cerului noros, astfel ca acum eu am masurat 4 cm, de doua ori mai putin ca dimineata. In Constanta la 1 grad stratul ar fi rezistat mult mai bine, si acolo si aerul e sarat. Ceva se intampla cu Clujul, probabil se emana ceva compusi pe undeva...

Pai de ce? In mod normal zapada se topeste si la 0C, cel putin pe timpul zilei. Iar cand ninge la 0 foarte greu se depune fara vant sau fara sol inghetat. Probabil ca la Constanta vantul rece, care isoteste de obicei zapada, face ca topirea sa fie mult mai lenta.

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 8:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Azi am fost la serviciu asa ca poze nema, acum nu mai are rost sa fac pt. ca nu mai e nici pe departe asa frumos.

Sus

MesajScris: Vin Dec 30, 2011 8:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
peisaj hibernal clujean incepand de aseara dupa ora 22 :!:

ce s-a mai rotit ala prin centru :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Dec 31, 2011 10:05 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:

Problema cea mai mare a fost apa din strat.La Mures spre exemplu am avut noroc ca atunci cand s-a depus stratul acela de 7cm chiar prima data, a nins intreaga zi, apoi seara a fost senin pana la ora 22-23, astfel ca temperatura s-a dus la -10 -11 grade si a inghetat bine stratul, deaia a rezistat atatea zile la temperaturi apropiate de 0 grade, chiar 1-2 grade.Sunt atat de multe componente care intra in calcul incat e foarte foarte greu de prognozat vreo evolutie.In aceeasi zi cand la noi s-au depus 7cm, si Alba Iulia a avut 6cm, acolo maxima a fost de 2 grade si n-a mai nins.Pana seara mai erau petice, iar la noi a scazut doar 1cm.Apoi noroc cu inghetul.

Sus

MesajScris: Lun Ian 02, 2012 10:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

luna decembrie 2011 la cluj, ora de ora :)
Imagine

anul 2011, in usoara revenire termica spre normalitate :!: :!: :!:
Imagine

situatia abaterilor Tmed lunare in anul 2011...echilibru in ansamblu (septembrie si noiembrie la extreme)
Imagine

situatia similara, dar referitoare la abaterile lunare ale maximelor (mediate) ...super abatere in septembrie :!: :!: :!:
Imagine

...idem si pentru minime (mediate)...cu o super abatere in noiembrie
Imagine

Sus

MesajScris: Lun Ian 02, 2012 11:37 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ca intotdeauna excelente graficele doodoo...

Sus

MesajScris: Mar Ian 03, 2012 2:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

caracterizarea anului 2011 dupa model sorifinian :!: :!:
cifrele le pun in oglinda pt o comparatie mai elocventa :mrgreen:

Media anului: 9.1 grade / 8.9 :idea: :idea: :idea:

Maxima anului: 34.0 / 33.7 :!:

Minima anului: -16.4 / -18.6 :!: :!:

Suma de pp: 458.3mm / 509.7 :idea:

Zile cu solul acoperit de zapada: 53 / 48 :(

Zile de iarna: 40 / 46 :!: :!:

Zile cu ger: 17 / 17 :mrgreen:

Zile cu inghet: 141 / 126 :(

Zile de vara: 103 / 89 :!:

Zile tropicale: 21 / 22 :mrgreen:

Zile cu precipitatii: 122 / 121 8O

=> din nou clujul a cam batut muresul cam la toate capitolele mai importante dpdv meteo :mrgreen:
asta e, sorry sorifine ! :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Ian 03, 2012 2:56 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile.Cifrele sunt extrem de apropiate, de altfel si clima celor 2 orase este aproape la fel.Diferentele sunt date de multe ori de amplasarea statiilor, una in lunca, alta pe deal.De aici vin principalele diferentieri, Muresul mai rece iarna, si mai cald vara.Ar fi interesanta o statistica pe ultimii 10 ani.Cred ca ai asa ceva.Ma refer la perioada 2001-2010.O sa postez eu cativa parametri esentiali si tu faci paralela cu Clujul.Ideea cred ca o stim dinainte, adica ne-am dus pe plus peste tot si temperaturi si precipitatii.O sa postez aici principalii parametri:

Temperatura medie: 9.6 grade, abatere de +0.8 grade si o crestere cu 0.6 grade fata 1991-2000 8O

Suma pp: 660.2mm, abatere de +15%.

Maxima decadei: 37.9

Minima decadei: -24.5

Zile de iarna: 40

Zile cu inghet: 129

Zile cu ger: 21

Zile de vara: 77

Zile tropicale: 22

Nopti cu minime <-20.0: 2

Zile caniculare >35.0: 2

Zile cu solul acoperit de zapada: 59

Se observa o clara crestere a cifrelor pe ambele anotimpuri, dar ce este interesant este ca cifrele cuprinse intre 5-20 grade, adica cele care caracterizeaza anotimpurile de tranzitie au ramas neschimbate, ceea ce contrazice teoria cu 2 anotimpuri.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]