forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 03, 2026 2:18 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5263 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Lun Feb 17, 2014 10:43 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo scrie:
fiind temperaturi de 20-21c la olimpiada de ... iarna de la soci, pe mine nu m-ar mira sa apara cativa idioti si sa afirme ca treaba asta e din cauza INCALZIRII GLOBALE (GW) ;)
daca mai stau si ma gandesc poate ca toata tarasenia asta cu alegerea sociului ca gazda olimpica a fost premeditata bine de tot sau chiar bine gandita de cei cu mari interese financiare de pe urma GW (chiar pana la nivel de masoni, mari corupti, etc.)

Absolut CORECT!!! Exact la asta ma gandeam si eu si iata un citat pe wunderground cu ceea ce se intampla pe acolo:

According to an article in the USA Today, more than 100 winter Olympians have signed a petition urging world leaders to fight Sunt prost. "The once-consistent winters that I saw as a young kid are no more, especially near my home in Vermont," U.S. cross country skier Andrew Newell, 30, says in a statement seeking support. At least 105 Olympians from 10 countries have signed on, including 85 Americans. They're asking countries to reduce heat-trapping carbon dioxide emissions, embrace "clean energy" and prepare for a global agreement at the United Nations' climate convention in Paris next year.

Americanii, care au primit de fapt de sus misiunea aceasta.Adica cei mai mari poluatori ai lumii.Evindent, fraierii si tampitii platesc, adica romanii.Las'ca in SUA nu exista nicio taxa de poluare si aia circula cu tancurile alea care consuma 20l la 100km.Evident ca nici taxa de la noi n-a fost propusa de americani, sa nu dau vina pe ei, ci doar buzunarele pungasilor de la conducere beneficiaza de aceasta "taxa de mediu" in timp ce pe raurile montane se petrece un dezastru natural de mediu, iar padurile dispar la secunda.Ipocrizie maxima, romanul n-are nicio treaba.Ii lasa pe altii sa protesteze, la noi e mai importanta draguseanca, idiotii de copii care fug de acasa la manastiri si pt care se face celula de criza, construirea catedralei neamului( care neam?), ruperea sau mentinerea usl, astea-s problemele romanilor.Asa ma bucur ca pot sa plec din rahatul asta ca o perioada nici nu vreau sa mai aud de Romania.Nici n-o sa-mi pun niciun digi, mai bine ma uit la BBC.Cand m-o apuca dorul de parinti cred ca mai degraba le cumpar bilet si ii aduc pe ei o saptamana acolo decat sa vin aici.

Sus

MesajScris: Mar Feb 18, 2014 3:35 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
At least 105 Olympians from 10 countries have signed on, including 85 Americans.

Oau, doar 85 din 105 erau americani? ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 18, 2014 4:10 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da, ma mir ca nu au ales Antalya pentru JO de iarna. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Feb 18, 2014 10:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
Americanii, care au primit de fapt de sus misiunea aceasta.Adica cei mai mari poluatori ai lumii.Evindent, fraierii si tampitii platesc, adica romanii.Las'ca in SUA nu exista nicio taxa de poluare si aia circula cu tancurile alea care consuma 20l la 100km.Evident ca nici taxa de la noi n-a fost propusa de americani, sa nu dau vina pe ei, ci doar buzunarele pungasilor de la conducere beneficiaza de aceasta "taxa de mediu" in timp ce pe raurile montane se petrece un dezastru natural de mediu, iar padurile dispar la secunda.Ipocrizie maxima, romanul n-are nicio treaba.Ii lasa pe altii sa protesteze, la noi e mai importanta draguseanca, idiotii de copii care fug de acasa la manastiri si pt care se face celula de criza, construirea catedralei neamului( care neam?), ruperea sau mentinerea usl, astea-s problemele romanilor.

Foarte bine punctat omule :)

@ Doodoo.Asta cred si eu ca a fost interesul, pur si simplu e extrem de ciudat sa alegi un oras gazda al jocurilor olimpice de iarna care are climat subtropical, unde palmierii sunt ca la ei acasa.Daca tot au luat decizia asta tampita, macar sa se fi desfasurat totul la peste 2000 m altitudine unde intr-adevar Muntii Caucaz primesc cantitati enorme de zapada si nu exista pericolul precipitatiilor lichide sau al incalzirilor sa faca zapada cacafleosh :)

In 2018, JO vor fi la Pyeongchang, Coreea de Sud. Acolo da climat favorabil cu ierni mult mai reci :)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mar Feb 18, 2014 10:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Am incercat sa corectez cu Google dar asta de pe PC stie doar engleza, cel de la laptop imi da in romana sau nici un Goagal nu stie maghiara, de-ale DNS-urilor aiureli.

Pe mine ma contrariaza aia cu Munchen la noi si Munich la nemti, cumnata-mea s-a facut de ras pe tren in Germania. :lol:

Am cautat cu Google, iar in germana se scrie asa: München. Deci noi zicem corect.

Munich e in franceza si engleza.

P.S.: sunt si eu Furtuna... :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 18, 2014 2:57 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:

In 2018, JO vor fi la Pyeongchang, Coreea de Sud. Acolo da climat favorabil cu ierni mult mai reci :)

:)) Da, absolut halucinante aceste locatii alese.

"The highest mountain peak in South Korea is Hallasan (1,950 m)". Adica un vulcan. Si sigur nu se va pleca la super G chiar din varf...
Mai bine se tineau din nou la Sapporo. :)

P.S:

"Satellite image of Korean Peninsula on 3 January 2010, before a record snowfall since 1937 in Seoul area"

http://en.wikipedia.org/wiki/File:FAS_K ... a_250m.jpg

Wow, deci asa arata furtunile istorice de zapada in Coreea de Sud...cata acoperire cu zapada, sunt impresionat ce sa zic. ;) Or sa aduca astia zapada cu vaporul din China in 2018...

Sus

MesajScris: Mar Feb 18, 2014 3:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

Nu sta tocmai rau la ierni :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 18, 2014 3:32 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A masluit careva datele. :P

Sus

MesajScris: Mie Feb 19, 2014 12:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Stratul de zapada pe Mt.Kredarica in Slovenia masoara 500 cm :)

Sus

MesajScris: Mie Feb 19, 2014 7:43 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sigur sunt zone unde atinge si 7-8 metri...probabil ca izolat zapada de acum va prinde si iarna viitoare.
La Balea Lac au fost 370 cm parca prin martie 2009 daca imi amintesc... acum departe de tot de acea valoare.

Sus

MesajScris: Mie Feb 19, 2014 8:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca va urma o primavara si o vara cu multe ploi, zonele respective se vor confrunta cu inundatii istorice :)

Ma gandesc ca in iarna 1969-1970 sigur s-au depasit 400 cm la Balea, tinand cont ca a fost una dintre cele mai umede ierni din istoria meteorologiei romanesti si chiar cea mai umeda pentru unele statii :)

Sus

MesajScris: Vin Feb 21, 2014 5:34 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In '69-'70 stratul la Balea cred ca e posibil sa fi atins si 5 m...Omu pana in iunie a avut vreo 800 mm cred, o sa calculez...si cea mai mare parte cazand la temperaturi negative, inaltimea maxima a zapezii fiind probabil pe la sfarsitul lui mai.

Sus

MesajScris: Vin Feb 21, 2014 11:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte tare! Caldarea Balea oricum e un adevarat depozit de zapada, dar 5 m ar fi intr-adevar un strat de exceptie chiar si acolo.

Sus

MesajScris: Vin Feb 21, 2014 7:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pasul Fedaia, nordul Italiei :)

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Feb 21, 2014 7:33 pm 
În poză eşti tu cu nevastă-ta, aşteptaţi bebe ?!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5263 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]