-42.7 ieri in Suedia, azi -42.0.In Finlanda aproape de -40 azi.Nordul e bocna.Sudul e inzapezit.Se intampla lucruri uluitoare.N-am mai vazut asa ceva niciodata si nu cred ca in ultimii 25-30 de ani s-a mai vazut asa ceva.Cifrele din tari ca Bosnia, Croatia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Italia, Slovenia sunt absolut senzationale.Cateva exemple: Kolasin in Muntenegreu 101cm -10 grade si ninsoare cu descarcari electrice, Zabliak tot in Muntenegru 116cm -14 grade si ninsoare cu descarcari electrice cateva ore bune, Podgorica 50cm, Kukes in Albania 55cm, Shkodra 20cm, Ohrid in Macedonia 30cm, Serbia e integrala sub nameti, sudul are peste 100cm, iar zone din centru cu 40-50cm, Bosnia e senzationala, Sarajevo ninsoare cu descarcari electrice la sub -10 grade si strat in dimineata asta de 101cm

, Mostarul sudic, pe care l-am vizitat, care e plin de plantatii de portocali cat vezi cu ochii si unde oamenii spuneau ca ninge 1 data la 10 ani, are -7 grade si 50cm strat de zapada, daunele probabil sunt totale si enorme, litoralul croat incredibil si el ca piesaj, Split 14cm in dimineata asta, Sibenik -6 grade si 24cm, Zadar 10cm, in toate aceste zone sunt zeci si sute de hectare cu maslini, portocali si prin Split am vazut chiar si curmali.La Roma a nins intreaga noapte si are 10cm de zapada, probabil un record pt ultimii zeci de ani.Torino in nord are 55cm.Centrul Greciei e ingropat si el in zapezi, Kastoria spre exemplu are 45cm.De la ninsorile acelea din 2004 care au ingropat Atena sub aproape 1m de zapada n-am mai vazut asa ceva prin sudul Europei.Trebuie cautate neaparat filmulete cu viscolul la -10 grade insotit de descarcari electrice.Cred ca multe zone din SUA ar fi invidioase pe asa ceva.