Cu putin timp inainte sa observ fulgii de ninsoare la un bec stradal, aflandu-ma in magazinul familiei mele dau peste un om ce l-am mai vazut "ca client" de multe ori, si il aud vorbind de atentionarea ANM si zicand ca e curios de ce se va intampla acum. Are de facut drumuri multe cu masina prin judet si se ocupa de chestii ce sunt afectate de vreme, cum ar fi apicultura sau agricultura. Tipul e tanar si am purtat niste discutii cu el despre vreme, inclusiv furtunile de vara.
Mi-a expus niste lucruri interesante observate de el:
-de multe ori vremea din Slatina e total diferita de cea din sudul judetului, de la Caracal in jos, adica intr-o parte poate fi prapad, in cealalta soare;
-daca se prognozeaza vara ploaie la Craiova, cica sa fiu sigur ca Slatina nu primeste nimic, primeste in schimb daca se prognozeaza ceva pentru Bucuresti.

E de parere ca in zona Bals- padurea Sarului e ceva ce "deviaza" cursul curentilor de aer, ce face ca furtunile Craiovene sa ocoleasca Oltul, considerand acest lucru vinovat si de diferenta ploaie/ninsoare din Februarie 2009 intre Bals/Slatina.
- pe 5 August 2006 se afla la pescuit la barajul de la Mosteni (nu stiu exact unde vine asta, poate pe la nord de Slatina), s-a intunecat total si acolo, dar a observat la un moment dat, dupa ce treaba se mai domolise acolo, "orasul negru, negru- bag mana in foc ca in oras a fost TORNADA"- i-am explicat ca ceea ce a vazut a fost de fapt un mezociclon- un nor imens de furtuna care se rotea peste oras.

I-am spus apoi intreg contextul acelei zile si cum ca s-a intunecat in mai tot sudul tarii in acea zi. Si eram si cu vanzatoarea care s-a ingrozit rau atunci si ii trezeam amintiri.