forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Iun 08, 2026 3:11 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:13 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Conform unor prieteni, in aceasta dupa-amiaza in Ludus a plouat abundent si cu gheata, acumulandu-se in unele locuri cativa centimetri.

Sus

MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

confirm.Si la Iernut a plouat intens si una dintre averse a fost insotita de grindina marunta insa foarte deasa peisajul devenind unul de iarna.Gheata a ajuns intradevar in unele locuri si la 2cm.Fara alte fenomene asociate,adica fara vant,descarcari electrice etc.Probabil ceva in genu cum s-a intampla in aprilie cand a mai fost asa o ploaie cu gheata de cativa cm atunci.Izoterma de 0 grade cred ca coborat foarte jos in acel moment.

Sus

MesajScris: Joi Sep 02, 2010 1:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ieri seara la Balea:

Fişiere ataşate:
Balea ieri.jpg
Balea ieri.jpg [ 39.88 KiB | Vizualizat de 699 ori ]

MesajScris: Joi Sep 02, 2010 10:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

stef scrie:
Ca veni vorba de furtuni, am vazut doua evenimente mai violente la trecerea acestui front.
O furtuna azi-noapte, posibil supercelula, la est de Tg. Jiu. A urmat linia Carpatilor.
Imagine

Excelenta observatia stef.
Aceea furtuna a facut prapad la mine acasa, la Novaci, in noaptea de 30-31 august.
A fost cea mai importanta cadere de grindina din ultimii multi ani... Eu cel putin n-am mai vazut asa ceva acolo.
In seara asta abia am aflat ce s-a intamplat cand am vorbit cu ai mai la telefon si de la ei am primit si cateva poze. Via a fost compromsa, iar unele gramezi de gheata nu s-au topit timp de 2 zile.

Adio struguri:
Imagine
Adio must:
Imagine
Gheata:
Imagine

Sus

MesajScris: Lun Sep 06, 2010 3:11 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Fenomenele meteorologice care se vor înregistra vor fi din ce în ce mai violente şi mai frecvente. În următorii ani ne putem aştepta la precipitaţii tot mai abundente, tot mai însemnate cantitativ", a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ioan Sandu.

Sandu a mai menţionat faptul că schimbările climatice din ultima perioadă sunt determinate de efectul de seră suprapus peste cauzele naturale ale încălzirii.

"În acest an, din 12 iunie până în 18 august, nu a existat nicio zi în care să nu avem cod galben, fie de caniculă, fie de ploi abundente. Din iulie suntem membri deplini ai unui sistem mondial de sateliţi care ne permite să prevedem astfel de fenomene cu puţin timp înainte ca ele să se producă, lucru care este foarte important. Acest sistem, chiar şi în acest an, a salvat vieţi, sate şi comunităţi, datorită faptului că putem să anunţăm din timp astfel de fenomene", a declarat Ministrul Mediului Laszlo Borbely, potrivit Mediafax.

Acesta a mai anunţat şi achiziţionarea a opt radare ce pot anunţa cu puţin timp înainte producerea unor tragedii cauzate de condiţiile climaterice. Investiţia este de 50 de milioane de dolari iniţial, urmată de 1, 9 milioane de euro anual.

sursa: Mediafax 06.09.2010

nesimtirea e la ea acasa in ANM.
care sunt vietile si satele salvate???
In satele lovite de ape, oamenii si acum isi plang mortii si isi construiesc casele.
Rusine!

Sus

MesajScris: Lun Sep 06, 2010 3:32 pm 
Tupeu fara limite. Acum recunosc ca arunca si banii degeaba. Cate gafe au facut, inclusiv cel din judetul Bacau pentru care au falsificat diagnoza si au modificat site-ul? Ce radare sa mai cumpere daca le doare in cot ce indica ele? Greata. Important e sa fie 5 directori numai in sediul central dintre care la 2 se suprapun atributiile sa nu mai stie nimeni cine de ce raspunde: prognoza cu tehnici de prognoza la unul modelarea la celalalt. Bravo!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 06, 2010 4:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mai, incompetenta ca incompetenta, asta este, sunt idioti si atata ii duce capul, dar sa sustii exact contrariul la ce nu ai facut? Si mai mizerabil decat falsificarea si apoi eliminarea diagnozei. :x

Mentalitate 100% comunista aici, lumea murea de foame si de frig, dar realizarile erau marete, nivelul de trai al oamenilor muncii era unul ridicat, bravo nene, Partidul-Ceausescu-ANM-Romania :evil: :x Pacat ca PHPBB nu are in default si un emoticon de PUKE, caci asta imi starneste ANM prin declaratia de mai sus. :x

Sus

MesajScris: Lun Sep 06, 2010 9:11 pm 
dacă voi credeţi că achiziţionarea a noi radare şi mai performante pot prevedea fenomenele extreme, să le anunţe în timp util şi care să salveze sate şi vieţi sunteţi la fel de naivi ca senatorii ăia care doreau o prognoză precisă până la calendele greceşti
hai să fim serioşi, nici americanii nu reuşesc asta şi ei faţă de noi din punct de vedere tehnologic sunt în stratosferă
vremea a fost şi va rămâne imprevizibilă, nemţii care din punct vedere economic se uită la noi cu binoclul nu reuşesc nici ei asta
aveţi pretenţia ca o biată ţară din lumea a 3-a cum suntem noi să facă minuni prin ANM şi daţi în ei cu toate tunurile...
arătaţi-mi mie un serviciu meteorologic capabil să anunţe în timp util un fenomen extrem, de alde tornade americane, care să salveze sate sau comunităţi...
le salvează după ce ajung toţi cei vizaţi în rai...

Sus

MesajScris: Mar Sep 07, 2010 8:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

babi scrie:
a mai anunţat şi achiziţionarea a opt radare ce pot anunţa cu puţin timp înainte producerea unor tragedii cauzate de condiţiile climaterice. Investiţia este de 50 de milioane de dolari iniţial, urmată de 1, 9 milioane de euro anual.

e vorba de radarele doppler din programul SIMIN cumparate de la americani acum mai bine de 5 ani, in nici un caz de altele noi... :!: :!: :!:

cine a scris asta a gafat-o rau de tot...la final o mai face de oaie cu schimbarile "climaterice" 8O 8O 8O (poate era cu gandul la baile govora, amara, caciulata, etc.)...tu ai comis-o babi ??? :lol:

articolul original - http://www.mediafax.ro/social/fenomene- ... ia-7125193

in schimb ma simt usurat, dupa ce borbely a declarat ca "În America, de exemplu, tornadele pot fi prevăzute cu zece minute înainte de producere. La noi nu sunt tornade, dar acest lucru este esenţial când ai de-a face cu precipitaţii extrem de abundente. Când plouă 160 de litri pe metru pătrat efectiv nu prea ai ce face, dar este important să ştii din timp". :idea:

Sus

MesajScris: Mar Sep 07, 2010 8:57 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Banda asta o tot auzim an de an, desi stirea e veche.

Sus

MesajScris: Mar Sep 07, 2010 9:03 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

doodoo scrie:
babi scrie:
a mai anunţat şi achiziţionarea a opt radare ce pot anunţa cu puţin timp înainte producerea unor tragedii cauzate de condiţiile climaterice. Investiţia este de 50 de milioane de dolari iniţial, urmată de 1, 9 milioane de euro anual.

e vorba de radarele doppler din programul SIMIN cumparate de la americani acum mai bine de 5 ani, in nici un caz de altele noi... :!: :!: :!:

cine a scris asta a gafat-o rau de tot...la final o mai face de oaie cu schimbarile "climaterice" 8O 8O 8O (poate era cu gandul la baile govora, amara, caciulata, etc.)...tu ai comis-o babi ??? :lol:

articolul original - http://www.mediafax.ro/social/fenomene- ... ia-7125193

in schimb ma simt usurat, dupa ce borbely a declarat ca "În America, de exemplu, tornadele pot fi prevăzute cu zece minute înainte de producere. La noi nu sunt tornade, dar acest lucru este esenţial când ai de-a face cu precipitaţii extrem de abundente. Când plouă 160 de litri pe metru pătrat efectiv nu prea ai ce face, dar este important să ştii din timp". :idea:

Exact ce scrie in ce am postat eu, era trecut pe site-ul mediafax. Nimic mai mult!! Am luat cu copy-paste(inclusiv climaterice).
Am intrat si pe linkul postat de tine si vad ca s-a facut o corectare si stirea e mai ampla si mai lunga fata de ce am citit ieri.

Sus

MesajScris: Mie Sep 08, 2010 10:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Romania translatata spre S-V:

Fişiere ataşate:
Romania.jpg
Romania.jpg [ 44.66 KiB | Vizualizat de 690 ori ]

MesajScris: Mie Sep 08, 2010 12:23 pm 
Ia cititi asta. Inseamna ca acest forum este in ilegalitate. :mrgreen: Ne intalnim la Jilava.

Fişiere ataşate:
1.JPG
1.JPG [ 40.86 KiB | Vizualizat de 710 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 08, 2010 12:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Georgeta TERCIU este chiar TERCI. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Sep 08, 2010 1:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Art. 6. - Atributiile Centrului meteorologic national sunt urmatoarele:
...
v) avizarea punerii in circulatie publica a unor date, informatii, avertizari si prognoze meteorologice, altele decat cele cu specific aeronautic, obtinute din activitatea meteorologica desfasurata de alte persoane fizice sau juridice, precum si avizarea tehnica a activitatilor meteorologice de orice fel destinate unor scopuri speciale, altele decat cele consemnate ca atributii ale Centrului meteorologic national;
....

Art. 33. - (1) Constituie contraventie in domeniul meteorologiei, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte:

a) punerea in circulatie publica a unor date, informatii, avertizari si prognoze meteorologice, altele decat cele aeronautice, obtinute din activitatea meteorologica desfasurata fara avizul Centrului meteorologic national;

b) refuzul posturilor publice de radio si televiziune de a aduce la cunostinta publicului, in timp util, informatiile, avertizarile si prognozele meteorologice referitoare la fenomene meteorologice periculoase;

c) patrunderea fara autorizare legala in platforme de observatii, cladiri si in orice alt loc in care se desfasoara activitati specifice Centrului meteorologic national;

d) refuzul proprietarilor sau al celor care activeaza in platforme de observatii, cladiri, incaperi si in orice alt loc in care se desfasoara activitati meteorologice de a permite agentilor constatatori autorizati accesul in interiorul acestora;

e) refuzul detinatorilor de retele meteorologice, in conformitate cu prevederile art. 15 alin. (1) de a pune la dispozitie agentilor constatatori autorizati documentatiile si actele specifice activitatii meteorologice;

f) folosirea de catre o persoana fizica sau juridica a datelor si informatiilor meteorologice in alte scopuri decat cele pentru care au fost solicitate;

g) neprecizarea sursei de informare de catre mass-media, precum si de alte persoane fizice sau juridice care dau publicitatii date ori informatii meteorologice;

Nu reiese defel din referirile la lege ale Ministerului concluzia acestuia...Un link catre ANM nu face nicicum obiectul art 6 litera v) si nici al art 33 lit a), pt ca reprezinta de fapt facilitarea accesului la informatii generate si puse in circulatie publica de catre ANM si nu de catre terti.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]