forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 5:52 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Apr 13, 2012 7:17 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Lipsesc statii: Bobohalma, Balea-Lac, Stanca Stefanesti etc.
@Sorifin, eventual ce au de gand cei de la ogimet, sa cumpere sau nu datele.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu cred ca la cumpara...daca ar fi asa fii sigur ca anemeul ar conditiona vanzarea datelor de nepublicarea lor (mai ales in mediul virtual)

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:08 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Nu stiu.Am intrebat la statie, dar nu se stie nimic.Cei de aici sunt putin mai in varsta si nu le au cu netul :D.Probabil ca undeva mai sus trebuie intrebat.Oricum, actualizarea datelor merge perfect si nu pot decat sa ma bucur.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:21 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
Ramane sa deslusim unele denumiri, printre care Medias, Ineu, Luizi Calugara etc.

dupa coordonate avem asa :
medias = craciunelu de jos (AB) dar sigur nu e OK pt ca se vede clar ca e o statie de munte
ineu = iezer din rodna 100%
luizi calugara = e o localitate la SV de bacau, dar statia sigur nu e acolo (termic se vede ca e undeva in munte)...vimp trebe sa ne ajute...

atasat e lista completa (sper) a statiilor anm...
cu galben am pus cele care au aparut in ogimet recent...
coordonatele boldate nu sunt transformate in centesimale (asa cum sunt celelalte)

mai sapam...

Fişiere ataşate:
synop st.pdf [17 KiB]
Descărcat de 98 ori
Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:28 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Prin simpla plasare a cursorului deasupra vom afla codul statiei. Am mai spus: Medias= Rosia Montana, Luizi Calugara=Bucin, Gurbanesti=Slatina, Oltenita=Platforma Gloria, Chiriac=Oltenita, Boboc=Braila..s.a.m.d.
Codul apare si aici http://www.meteoromania.ro/index.php?id=58, la fel la simpla plasare a cursorului deasupra punctului. Simplu. Numaratoarea creste de la nord la sud.

Ultima oară modificat de steaua pe Vin Apr 13, 2012 10:31 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

daca ai mai spus, am citit pe fuga probabil...thx...:)

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 11:34 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Statiile cu alb sunt statii disparute din cate se pare.Pacat.Unele meritau sa ramana.2 exemple: Campulung Moldovenesc si Rarau.Ce este interesant este ca la Rarau a ramas totul in picioare, iar observatiile continua.Statia a fost preluata de o facultate.Am trecut pe acolo anul trecut si am pozat doar cladirea unde stau observatorii.Statia e in stanga dupa acea coama.Totul se face conform cu ceea ce se facea inainte de 2000.Deci sirul de date nu s-a oprit.

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 4:21 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Vai de capul meu , faza asta cu ogimet este cea mai mare surpriza pe care mi-o puteam imagina 8O .
Ce inseamna sa nu mai accesez forumul ..... ma faceam de ras daca intrebam de unde stiti voi date de la statii :lol: .
Pana adineauri pentru mine ogimetul era in zona "rubbish" :lol: .

Daca stam sa ne gandim ca suntem in anul 2012 , bunavointa ANM de a-si "declasifica" datele parca nici nu mai este chiar o asemenea surpriza . Era destul de inutil sa mai pastreze confidentialitatea rapoartelor synop , intrucat oricum datele orare de la statii se pot arhiva cu usurinta si sunt publice , iar daca vine vorba de realizarea unui studiu climatic ( marea teama ANM ) , aceste date ar putea aproxima destul de bine synopurile . Plus ca oricum aveam la indemana si alte genuri de harti zilnice .....
Sigur ca date de arhiva de dinainte de 2012 vor oferi numai contra cost . Din 2012 incolo sper sa pastreze arhiva publica :D .

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 5:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Doamne-ajuta.Ramane o pauza de fix 10 ani, plus istoria dinainte de 1980.Intre 1980 si 2002 ogimetul e cat de cat ok, chiar daca unele date sunt eronate.Procentul e destul de mic.Sa speram totusi ca vor ramane si ca nu vor mai fi asa multe ratari fix la orele cele mai importante, care ne intereseaza, 18 si 6.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 5:33 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sa nu zicem hop inainte de a sari gardul...eu pana nu vad datele si pe mundomanz nu ma conving ca le-au facut publice...cred ca vorba lui doodoo...teste...

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 5:59 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu-mi vine sa cred ca abia acum m-a picat fisa: culorile de pe harta temperaturilor ANM e inspirata de culorile de pe weathercast! Perfect identice :lol:

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 7:46 pm 
Actualizarea de pe ogimet este cu ani in urma, de abia 8 UTC la ora asta, imi pare bine ca e asa dintr-un punct de vedere, pentru mediile zilnice din valori orare si hexiorare.
Sunt totusi circumspect ca va tine minunea... nu prea imi vine sa cred ca vom avea acces la toate conditiile meteo ca baza de date pentru prea mult timp... nu e asa de darnic ANM-ul...
Ma bazez in continuare pe aeroport si ce mai pestesc de la ANM cand sunt pe faza, asta cu ogimet e prea frumos sa tina...
Mundomanzul merge in continuare pe flux... asa ca, enjoy it while it lasts, bucurati-va cat tine...

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:05 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Andrei87 scrie:
Apropo, plecarea lui Zoli a fost pe buna dreptate, din cauza unei decizii gresite a lui vimp, care s-a lasat usor intimidat de javrele din ANM.

Mai Andrei, plecarea lui Zoli a fost legata de discutiile de pe forum. Ce intimidari? Poate imi scapa mie ceva...?

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:07 pm 
Si revin cu o chestie apropo de datele astea, in toate orasele unde exista aeroporturi ar trebui sa existe o baza de date a ANM-ului paralela cu cea aeroportuara, asa ar fi normal.
Macar o baza de date zilnica ca la unguri.
Din punctul asta de vedere, cu toate progresele facute, suntem foarte inapoiati si obtuzi,
ma refer strict la ANM.
Si apropo de prognoze, chiar si alea pe 12 ore, weathercast e mai aproape de realitate ca ANM-ul.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:11 pm 
vimp scrie:
Andrei87 scrie:
Apropo, plecarea lui Zoli a fost pe buna dreptate, din cauza unei decizii gresite a lui vimp, care s-a lasat usor intimidat de javrele din ANM.

Mai Andrei, plecarea lui Zoli a fost legata de discutiile de pe forum. Ce intimidari? Poate imi scapa mie ceva...?

Chiar, ce intimidari, ai vazut vreun nene de la ANM sa-si dea cu parerea pe forumul asta ?
Zoli s-a simtit ofensat de unele remarci probabil si a renuntat la forum, pacat, ca omul e un pasionat sadea, o pierdere serioasa.
Pe meteoconstanta, la Vlad, are postari foarte interesante legate de ce misca in meteo.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]