forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Apr 17, 2026 11:52 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 947  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: starea vremii Oradea
MesajScris: Sâm Apr 11, 2009 4:02 pm 
Oradea 11 aprilie 2009 16:00

Vreme frumoasa, calda, cer senin,
T=25.1*C, Tsenzor expus=29*C, Tumbra=24.6*C, U=29%, V=20-30km/h-variabil, P=1013.2mb-in scadere, UV=7-atentie!
In orele urmatoare nu se intrevad schimbari, posibile innorari mai pe seara.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 11, 2009 10:01 pm 
Oradea 11 aprilie 2009 22:00

Cer in general senin, cativa nori pe ici pe colo.
T=17.2*C, U=47%, V=10-20km/h-variabil, P=1013.7mb-in urcare.
Prea mari schimbari in aspectul vremii nu vad, masa noroasa din nord-nord-vest se indreapta spre Zalau si Cluj, pe noi ne cam ocoleste. Avem noroc ca muntii Apuseni sunt un burete de precipitatii... ca altfel ne-am infrati cu cei din Baragan la capitolul seceta...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 12:21 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Adica cum sunt un burete de precipitatii, ca daca nu Oradea era un fel de Bragan? Apusenii "fabrica" ei furtuni care lovesc Oradea vara?

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:39 am 
Oradea 12 aprilie 2009 01:40
Cativa stropi de ploaie, nici macar nu au inmuiat praful, vad ca nu prea suntem cuprinsi in planul de precipitatii...

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 10:58 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Adica cum sunt un burete de precipitatii, ca daca nu Oradea era un fel de Bragan? Apusenii "fabrica" ei furtuni care lovesc Oradea vara?

Probabil se referea la faptul ca, datorita muntilor Apuseni, convectia este amplificata.Masele noroase ce vin din directia N-V sunt "saltate" de catre conditiile orografice, astfel ascensiunea aerului cald si umed se face mai rapid, dand nastere la precipitatii mai bogate arealului aflat la N-V de Apuseni.

Efectul opus, intr-o oarecare masura se produce pe versantii sud-estici ai Apusenilor.

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 11:20 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu-s foarte de acord...de regula pe circulatie vestica convectia declansata de apuseni nu are directia vest (spre oradea) decat foarte rar (10-15% din cazuri probabil), ci afecteaza fasia huedin-cluj mai degraba :!:

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 11:47 am 
doodoo scrie:
nu-s foarte de acord...de regula pe circulatie vestica convectia declansata de apuseni nu are directia vest (spre oradea) decat foarte rar (10-15% din cazuri probabil), ci afecteaza fasia huedin-cluj mai degraba :!:

Eu m-am referit la faptul ca datorita bogatiei precipitatiilor din muntii Apuseni in perioadele caniculare nu ducem o lipsa prea acuta de apa.
Asemanarea cu Baraganul se referea la faptul ca uneori temperaturile inregistrate in partea de sud-vest si vest le egaleaza sau le depasesc pe cele din Baragan si avem uneori la fel de lungi perioade de seceta, doar atat.
Si despre fasia Belgrad-Timisoara-Oradea, m-am referit doar la temperaturi excesiv de calde inregistrate in anumite perioade ale verii pe circulatia aerului din nordul Africii.
Asadar nu am facut afirmatii analitice privind circulatia aerului, ci doar observatii.

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 12:23 pm 
Oradea 12 aprilie 2009 12:15
Cer senin, vreme frumoasa si calda, aproape 21 de grade, bate nitel vantul, pomii sunt incarcati de flori si au inceput sa infrunzeasca, peisaj veritabil de primavara.
Pe parcursul noptii am avut parte de cateva perioade de fulgere si tunete insotite de cateva averse de ploaie in urma carora s-a inregistrat 1 litru de apa pe metru patrat.
Pluviometrul statie mele active pe internet nu a inregistrat nimic, celelalte in schimb au facut-o, la fel si pluviometrele tip pahar de plastic gradat.
Se pare ca vom avea parte o zi placuta cu vreme frumoasa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:05 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine pomii au pierdut deja florile si au ramas frunzele (nu chiar toti, dar destui).

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
La mine pomii au pierdut deja florile si au ramas frunzele (nu chiar toti, dar destui).

La clima voastra subtripicala, nu e de mirare. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu cred ca e mai tropicala decat la Bucuresti. Inainte de 2007, maxima absoluta la Slatina era de vreo 40,5, nu stiu daca recordul a fost sau nu doborat in 2007.

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Nu cred ca e mai tropicala decat la Bucuresti.

Evident ca nu e. Noi avem frunze din martie. Ai uitat ca Bucurestiul nu a vazut zapada iarna asta? :P

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 6:35 pm 
Oradea 12 aprilie 2009 18:25

Vreme frumoasa si calda, cer in general senin, cativa nori isi si colo.
Temperatura destul de constanta in ultimele ore, 23*C.
Pe harta cu preluari de imagini din satelit se observa o masa noroasa in formare la granita dintre Slovacia si Ungaria, pare sa se indrepte destul de hotarata inspre noi, sa vedem daca va ajunge pana aici, deocamdata se afla la mai bine de 100 de km de Oradea.

Sus

MesajScris: Lun Apr 13, 2009 12:31 am 
Oradea 13 aprilie 2009 00:30

Cer senin, vant slab, temperatura 15*C.
In urmatoarele ore posibile innorari pasagere.

Sus

MesajScris: Lun Apr 13, 2009 11:57 am 
Oradea 13 aprilie 2009 11:50

Vreme frumoasa, cer senin,
temperatura adapost Stevenson=20.4*C, temperatura senzor expus=31.6*C, umiditate=39%, vant=10-15 km/h-variabil, presiune in scadere usoara=1010.8 mb, radiatie ultravioleta foarte mare cu atentionare=10.
Nu se intrevad modificari in orele urmatoare.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 947  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]