|
Oradea 23 aprilie 2009 11:20
Vreme inchisa, destul de rece, cer mai mult noros, temperatura 11.4*C, vant moderat spre slab, pana la 15 km/h, variabil, sud, umiditate 66%, presiune in urcare 1019.1 milibari. Index UV fotodioda fara filtru 2 Index UV fotodioda cu filltru 0 (conform standardului adoptat la nivel global).
P.S. Am sa fac o precizare pentru cei interesati. Conform instructiunilor detectorului portabil Voltcraft UV1 (copie inregistrata dupa modelul Oregon EBD 612) indexul UV este valoarea intensitatii radiatiei solare intr-o anumita lungime de unda, in cazul nostru, UVB-medii-280-320nm. Acest index este infatisat pe o scala ale carei valori ajung intre 0 si 8 in tarile cu climat moderat, in munti ajunge la 9, valori mai mari pana la 12 pot fi atinse la tropice. In functie de altitudine indexul UV creste cu 10% la fiecare 1000 de metri. La altitudini alpine mai inalte se pot observa valori ridicate ale indexului UV chiar si atunci cand cerul este noros. Eu am sa le afisez pe amandoua, atat valorile inregistrate cu detectorul dotat cu fotodioda fara filtru, cat si pe cele ale detectorului dotat cu fotodioda cu filtru, acesta din urma fiind standardul oficial, de fapt valorile la care se refera Sorifin.
| Fişiere ataşate: |

2195-1190-METE_RGB-12-12-1_europa1500m-ano_0904230800.gif.png [ 115.14 KiB | Vizualizat de 746 ori ]
|
|