forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 22, 2026 12:08 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Mar Iun 09, 2015 10:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Descarcari electrice, dar celulele sunt prin alte parti, nu au treaba cu zona asta.Sper ca maine sa fie cu noroc.Partea buna de acum este spectacolul electric :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 10, 2015 9:36 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

In 31 iulie 2012 Caciulata si Bumbesti nu au avut nimic si Slatina rupere.

Sus

MesajScris: Mie Iun 10, 2015 5:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tocmai cand ma pregateam de o concluzionare "trista" ceea ce priveste ziua de astazi(dpdv al ploii, ca oraje au tot fost), un traznet serios a fost acompaniant imediat de o binemeritata ploaie torentiala insotita de vant.In sfarsit aceasta vara dovedeste ca "exista " si din acest punct de vedere. Foarte buna este activitatea electrica in acest an pana acum, desi la indicii orajosi de aici e ceva cat se poate de normal :)

Cu 10-15 minute inainte de a face eu poza, arata si mai bine, intre timp s-a mai disipat :)

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Iun 10, 2015 7:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

"picior de ploaie" :)

Sus

MesajScris: Mie Iun 10, 2015 8:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

:)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 12, 2015 2:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bumbesti si Caciulata se pregatesc de actiune:
Citat:
Local în zona carpatică şi subcarpatică a judeţului Gorj (îndeosebi în zona localităţilor Tismana-Bumbeşti-Jiu-Novaci şi Polovragi) şi a judeţului Vâlcea (îndeosebi în zona Malaia-Brezoi-Călimăneşti-Horezu-Berbeşti-Băile Govora)
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor atinge izolat 15-20 l/mp, grindină de mici dimensiuni

Deocamdata furtuna sta pe munti, dar da cate o ghiulea de trasnet alb si rapid de nu poate sa-l cuprinda un singur frame de la petarda de camera de supraveghere pe care o folosesc astia de la Erdeesh, pana si camerele mele au rezolutie mai mare.

Sus

MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asta e o vrajeala de nowcasting.La Bumbesti e soare si sunt cumulonimbusi pe munte, la nord-est cu precadere.De obicei furtunile bune sunt cand nu e nowcasting :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:03 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La Caciulata vant si o mocaneasca, s-a descarcat pe munte, avea un albastru inchis superb norul.

Sus

MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ceea ce ANM-ul vad ca nu stie e faptul ca atunci cand celulele se formeaza foarte departe in "creierii" muntilor nu prea au cum sa furnizeze furtuni zonelor subcarpatice decat daca se completeaza cu dezvoltari noroase suplimentare in apropierea depresiunilor(Bumbesti, Caciulata etc).In cazul in care aerul existent in troposfera e oricum sarac in umezeala, ca si acum de altfel, nici o sansa.Aceasta circulatie trebuie sa se schimbe urgent pentru ca furtunile deja nu mai au combustibil sa supravietuiasca mult timp pentru ca degeaba e doar cald, daca in rest umezeala putina si instabilitate in troposfera medie la cote destul de scazute.E din ce in ce mai rau cu cat avansam in vara din acest punct de vedere pentru ca masa de aer devine tot mai uscata.Vedem furtuni severe si bine organizate prin vestul si centrul continentului si in aceste situatii MCS-uri si supercelule ajung treptat sa fie doar pe youtube.Un iunie clasic nu arata asa ci cu instabilitate generalizata si cantitati mari de ploi.Ce inseamna cantitati normale de ploi pe aici in iunie ? 90-100 mm.

Ultima oară modificat de supercell pe Vin Iun 12, 2015 3:26 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:26 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu vezi pe modele un front organizat pentru luni-miercuri?

Sus

MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acum arata chiar rau, cu o circulatie cum nu se poate mai proasta, adica nord-vestica, iar ceea ce se intampla in acest caz in Oltenia se stie.M-a mancat in ultima perioada circulatia, toate precipitatiile vin din nord, din vest si sud nimic :( Singura furtuna mentionabila de luna asta a venit pe o circulatie estica, alaltaieri.In rest, doar descarcarile electrice, care pana acum anul asta chiar au fost de nota 10.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:38 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine nici alea nu au fost.

Si eu credeam ca ne rup in 2 furtunile la ce diferenta de temperatura se anunta, racire uscata penibila, demult nu am mai avut asa ceva vara, mai bine ar ramane canicula sa bage 40.

Sus

MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu trebuie concluzionat nimic deocamdata, e mult prea devreme.Daca circulatia va fi vestica, atunci am putea vedea o reeditare 7 mai 2015 sau 16 iunie 2010, de exemplu :wink: Scenariul cel mai favorabil in cazul asta s-ar traduce printr-o organizare a furtunilor inca din Serbia, cu intrare prin Banat sau chiar initieri prin Caras-Severin :) Daca furtunile vin dinspre Ungaria, cu intrare prin jumatatea nord-vestica a tarii, pa pa :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Iun 12, 2015 3:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O varianta de asta nu cred ca e posibila...

Imagine

Raman optimist totusi, au fost set-upuri bune si foarte bune, au mai fost si proaste, ca deh e normal; sper ca de saptamana viitoare sa revenim la cele bune.Daca si iunie se va ridica pana la urma la nivelul lui mai ar fi excelent.Pana acum, in ordinea severitatii am furtunile din : 7, 20 mai(foarte apropiate), 24 mai si 10 iunie.Oraje nocturne si diurne destule, dar iunie asta trebuie sa arate mai mult, mai ales la ploi.Daca se va ridica pana la urma la nivelul lui mai ar fi excelent.

Sus

MesajScris: Dum Iun 14, 2015 4:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De mai bine de 2 ore am stat sub o nicovala, din cand in cand cate un fulger si n-a dat decat 2 stropi de ploaie.Mi s-a parut a fi virga in departare.Partea buna e ca astfel temperatura e una placuta, 23 C :)

Pana acum in acest an din punct de vedere agricol totul decurge bine- graul s-a facut, porumbul se dezvolta bine, iar prin gradini legumele sunt foarte ok, exceptand arealele unde a dat mai multa grindina.Fructe sunt cat cuprinde, mai ales cele de perioada asta cum sunt ciresele si visinele.Daca vin ploile saptamana viitoare e perfect, daca nu, vor fi probleme pentru ca a fost deja prea cald si evapotranspiratia in consecinta foarte intensa.La asemenea temperaturi seceta poate sa apara rapid.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]