forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Feb 15, 2025 10:03 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Joi Dec 28, 2023 12:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Din pacate ultimele multe ierni m-au facut sa ma entuziasmez un pic la viscolele dobrogene aparute din senin, ca o minune, ca un semn cat de mic de redresare, eu nu ma entuziasmez decat la ceva din extracarpatic, si supercell mi-a taiat-o, poate realist, rece si matematic, sud-estificarea ciclonilor e semn de persistenta a blestematei circulatii de NV.

Tu traiai cu impresia ca asta e semn ca se schimba ceva, iar eu am zis ca nu se schimba nimic si iata ca am avut dreptate.Nu pot sa spun ce nu cred, e vreme, nu suntem la femei :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 28, 2023 2:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

A fost fascinant cu viscol 1991 like dar numai in rural Constanta, nu in oras, chase inutil in orasul Constanta, nu stiu Tulcea daca prindea ceva.

In rural insa 18 localitati lipsa curent peste 1 saptamana, ca Spineni in 1991.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu(Sadu)
MesajScris: Joi Dec 28, 2023 2:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
Andrei87 scrie:
Adica vrei sa spui ca nu iti clatesti ochii cand face Reed chase la lake effect snow? :)

Ba da, evident, dar nu despre asta e vorba.Ideea e ca daca undeva, la sute de km in Romania ninge si e zapada, asta nu inseamna ca trebuie sa imi aduca mie vreun motiv de exaltare, de bucurie iernatica, insa daca tu sau altcineva pune poze si eu vin si spun ca e minunat dar pacat ca nu va rezista, asta nu e negativism.In final crezi ce vrei dar de aci pana a te duce catre spectre personale de genul "get a life", astea sunt lucruri nenecesare, ce nu au treaba nici cu realitatea nici cu topicul, e o desconsiderare catre mine.Daca asta va continua, voi parasi simplu forumul si asta in mod definitiv pentru ca nu imi place o atmosfera de genul; una e critica constructiva si alta e sa o dam in balarii.Plec si nu simt nici nevoia sa ma intorc, nu e mare scula si nu am nici un regret :)

Nu, dar cand spui ca pacat ca nu va rezista ii tai cumva si bucuria celui care beneficiaza de zapada. Adica, se stie ca nu va rezista, e ca si cum i-ai spune unei grase ca e grasa. :lol: :lol:
Eu cel putin, dupa ratarea monumentala a viscolului secolului din 2-4 ian 2008 m-am calit cumva, ma bucur de evenimente si daca nu se petrec unde ma aflu eu. Cata vreme sunt pe teritoriul Romaniei, mai ales. La ciclonul din noiembrie cu 140 km/h nu am simtit niciun regret ca nu am fost acolo, doar m-am bucurat maxim sa vad nebunia si online :)

Sus

MesajScris: Joi Dec 28, 2023 3:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Oricum ai razbunat in mare masura viscolul din 2008, avand parte de viscole foarte bune in 2017 & 2018, la care ai fost prezent :)

Sus

MesajScris: Joi Dec 28, 2023 9:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

+2014 :) Dar am ratat 2010 :(

Sus

MesajScris: Vin Dec 29, 2023 11:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bun, dat fiind ca nu are ce sa se mai modifice, bilantul pluviometric pe anul asta e de 983 mm, ceea ce inseamna un an foarte ploios, iar cu un decembrie normal depaseam bariera de 1000, ca anul trecut.Decembrie a strans doar 25 mm, dar nu e suprinzator si asta pentru ca ,dupa 2017, un singur decembrie fusese secetos si anume 2019.Un an foarte bun pluviometric, deosebit de cald (la Tg-Jiu ar fi locul 1 cu o medie subtropicala de 13.3 :!: , conf meteomanz) si cu un sezon convectiv ce se poate lua la tranta cu oricare dintre cele de top din trecut.La capitolul iarna bineinteles lolistic :) :)

Highlightlul anului e perioada 14-21 iulie, cu 2 furtuni cu grindina mare, plus o linie de vijelie la pachet, ceea ce ar caracteriza-o a fi cea mai buna saptamana convectiva dintre toate prinse de mine.Niciodata, de cand monitorizez eu, nu au fost 2 furtuni cu grindina mare in aceeasi saptamana, plus o supercelula pe Meridionali, ce a ocolit, dar arata a la Campia Padului.Pe langa astea s-au strecurat si alte DD-uri bune in sezon, plus calupul furtunos din acea noapte din septembrie cu 70 mm.Tot demna de mentionat ar fi ciclogeneza orografica carpatica din iunie cand, tot asa, intr-o noapte, a mai tras un 71 mm.Isi revin miraculos parca lunile iunie dpdv pluviometric (si nu numai) dupa 2019 si sper ca trendul sa continue :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 29, 2023 11:31 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Contrast izbitor intre Bumbesti si Slatina, unde 2023 se ia la tranta cu 2000 ca secetozitate.

Sus

MesajScris: Mar Ian 09, 2024 2:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

27 mm din ciclonul asta si cativa cm de zapada, cat sa se simta totusi atmosfera de iarna :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 09, 2024 3:34 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pe NV, nici la tine nu prea ninge.

Sus

MesajScris: Mar Ian 09, 2024 7:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

aris86 scrie:
Pe NV, nici la tine nu prea ninge.

Nu a fost NV, altfel eram la adapostul circulatiei.Chestia e ca masa de aer rece a ajuns cand s-au cam terminat precipitatiile.Nu e genul de cuplaj tipic pentru zapezi consistente, dar e bine ca a fost si asa :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 26, 2024 3:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De remarcat cat de putina zapada a fost pe partea sudica a Meridionalilor iarna asta, cea mai putina de la iarna 2015-2016 incoace care tot pe El Nino puternic a fost.Se pare ca El Nino puternice nu sunt favorabile zapezilor mari nici macar in munti, in zona asta, dominanta fiind o circulatie nord-vestica scandinavo-baltica.Anii trecuti erau metri de zapada.Ca zapada mare nu a fost jos nici atunci, e altceva :)
.

Sus

MesajScris: Mie Ian 31, 2024 12:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Inspirat de pozele lui mircead, din ianuarie 2017, zic sa vin si eu cu poze de la cel mai tare eveniment meteo zapezistic prins de mine (chiar peste februarie 2012), cel din 14-17 decembrie 2018.Pun cateva, mai ales ca nu eram activ pe forum atunci :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La postul hidro din localitate au fost masurati 74 cm la ora 06 pe data de 17, asta desi ninsoarea a tinut pana dupa pranz.Dat fiind faptul ca variatii de temperatura chiar si de 0.5 C au dictat cat strat se depune, fiind un event la limita, stratul a fost mai mare in afara zonei urbane, unde a fost si mai frig, 80 cm + .Zapada a avut un continut de apa de 130 mm si astfel a fost atat de grea incat unii oameni si-au rupt si lopetile de deszapezire :) De Craciun inca erau 40 cm +, iar pe 07 ianuarie inca mai erau 11 cm, asta desi a tot fost cald incepand de la Craciun, nu ger ca in ianuarie 2017, dar in a 2 a parte a lui ianuarie a venit strat proaspat.Stratul de zapada a tinut astfel 1 luna si jumatate, cred ca numai in 2003 a mai tinut atat fara pauza :)

Toate astea dupa ce in februarie in acelasi an mai avusesem un strat de 50 cm si unul de 25 cm la final de martie.

Sus

MesajScris: Mie Ian 31, 2024 12:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Atunci in zona Uricani-Campu lui Neag au fost 100-110 cm parca.

Sus

MesajScris: Mie Ian 31, 2024 12:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, acolo a fost apogeul, dar si era de asteptat, data fiind altitudinea.Totusi a trecut peste munti ca prin branza :)

Sus

MesajScris: Lun Feb 05, 2024 5:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca tot suntem la capitolul luni februarie calde, diferenta intre cele mai calde luni februarie (dupa 1960) in Oltenia e marginala, insesizabila practic, cu 2016 avand o medie de 6.04 C, respectiv 2002 cu 5.93 C.Remarcabil si februarie 1995 cu 4.73 C :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]