Andrei87 scrie:
Craciun Bun in sudul Olteniei, vorba lu' Raducioiu.
ECMWF a estimat destul de bine stratul de zapada si distributia acestuia!
Andrei87 scrie:
Sa mai zici ceva Dane...
Aseara pe la orele 9-10 seara cand inca erau +5 grade C la mine (cel mai cald din tot sudul tarii) imi cam pierdusem speranta la un strat de zapada astazi. Dar pana la urma, tinand cont de potentialul limitat al contextului actual din aceste zile (n-a fost nici vreun cuplaj cu un anticiclon Est-European, anticiclon Siberian sau Scandinav si un ciclon Mediteranean) a iesit cum nu se putea mai bine, in situatia data.
Pot doar sa spun ca sunt foarte multumit si placut surprins si este una dintre cele mai frumoase surprize din sezoanele recente de iarna, tinand cont mai ales ca astazi este Craciunul!
Si, acum stiu ca pe de o parte incepe sa vorbeasca entuziasmul din mine, dar cred ca iarna aceasta inca nu si-a aratat nici pe departe coltii si adevarata ei putere

...
Iar in urmatoarele cateva saptamani mai toate regiunile din estul si sud-estul Europei (mai ales Romania, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Serbia) au sanse mari sa prinda evenimente de iarna decente; si chiar severe!
Stai numai sa inceapa sa intre bine masele alea de aer arctic, din prima parte a lunii ianuarie, in Bazinul Mării Mediterane, sa vezi atunci spectacol

aris86 scrie:
Sunt premise și pentru alte ninsori în ianuarie/februarie.
Da! Si eu cred la fel