forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 5:10 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14623 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 975  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Vin Sep 25, 2015 4:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iata avem un 29 de grade la Calarasi.

Sus

MesajScris: Vin Sep 25, 2015 9:02 pm 
Cel mai probabil Oradea va termina luna cu o abatere termică pozitivă de 2,5-3 grade faţă de normalul perioadei 1981-2010, la nivelul ţării estimez o abatere pozitivă de 2 grade.

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 10:33 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Temperaturile astea de noiembrie vor scadea destul de mult media acestei luni :)

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 12:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O harta f colorata a nivelului de apa din sol. Moldova si Dobrogea inregistreaza in cea mai mare parte a lor o seceta majora. Muntenia centrala are insa excedent. Imagine

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 3:39 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Se vede ca aceasta caldura ne-a afectat pe toti. Supercell avem temperaturi normale pt ultima zi de septembrie. Medii de 11-12 grade. Acesta e normalul chiar daca pare rece. Mediile nu vor scadea extraordinar de mult, doar fac ca aceasta luna sa numai fie pe podium ci undeva pe locurile 4-5. Cam atat.

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 4:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
Temperaturile astea de noiembrie vor scadea destul de mult media acestei luni :)

Frecție la un picior de lemn, abaterile rămân imense.

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 5:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sorin, eu totusi zic ca maximele sunt mai scazute decat ar fi normal.15 C mi se pare o temperatura mai degraba normala pentru decada a 2 a a lunii octombrie in sudul tarii.E adevarat ca vorbesc fara date in fata acum, dar s-ar putea sa nu ma insel.In Ardeal poate ca astea sunt maximele tipice :)

Nu cred ca se asteptau multi la o rezerva de umiditate atat de buna la finalul lunii :)

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 7:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru sud as spune ca maxime intre 18-22 C sunt "normale" pentru final de septembrie.

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 7:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Corect! 15-16 grade cat au fost maximele in ultimele zile e sub media din ultima decada a lui septembrie numai ca raul a fost deja facut si 5-6 zile cu temperaturi sub medie nu mai pot salva o luna care a avut in mai bine de jumatate din zilele ei niste abateri pozitive foarte mari.
Pana la urma conteaza media lunara ca si iarna cand avem cate o perioada, doua de 4-5 zile cu ger dar in rest mai mult temperaturi mult peste medie si mai mult ploaie/ploaie inghetata decat zapada si per total iese o iarna blanda.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 7:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cantități de precipitații (l/mp) acumulate în intervalul 25.09, ora 8.30 - 30.09, ora 8.30

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 8:20 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

supercell scrie:
Sorin, eu totusi zic ca maximele sunt mai scazute decat ar fi normal.15 C mi se pare o temperatura mai degraba normala pentru decada a 2 a a lunii octombrie in sudul tarii.E adevarat ca vorbesc fara date in fata acum, dar s-ar putea sa nu ma insel.In Ardeal poate ca astea sunt maximele tipice :)

Nu cred ca se asteptau multi la o rezerva de umiditate atat de buna la finalul lunii :)

Da, insa minimele sunt cu siguranta mai mari si asta da medii apropiate de ceea ce ar trebui sa avem in aceasta perioada.

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 10:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In ultimele doua luni,august si septembrie avem statii in sud si sud-vest cu cantitati de precipitatii de peste 200 de l/mp :D in conditiile in care august si septembrie de regula sunt mai sarace in precipitatii fata de mai/iunie.
Slatina lui Neaceasca are aproape 300 de l/mp in mai putin de o luna si jumatate 16 August <-> 29 Septembrie :!: .
Nu stiu cum era estimarea aia de e mereu postata pe site-ul ANM bazata pe ECMWF pentru aceste luni dar probabil vechea poveste, ca in fiecare an, cu cantitati sub medie in jumatatea sudica si usor excedentare in centru,vest si nord.
Astept desertificarea aia din sudul Olteniei de era trambitata pe la televizor acum cativa ani de climatologii lu' peste prajit care in goana dupa senzational se aventureaza in tot felul de declaratii aberante.
Fişiere ataşate:
August.PNG
August.PNG [ 19.83 KiB | Vizualizat de 797 ori ]

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 10:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Chiar ca a plouat mult in niste luni care nu sunt renumite pentru asa ceva.Norocul nostru :)

Apropo de lalaiala cu desertificarea din Campia Olteniei, in 2014, pentru prima data in intreg sirul de observatii, statia de la Bailesti a depasit borna de 1000 mm, iar pana in 2005 Craiova nu a depasit niciodata 1000 mm si a facut-o din nou si in 2014, chiar mai mult decat in 2005.Tot in 2014, statia de la Slatina a inregistrat pentru prima data o cantitate de peste 1000 mm.2005 si mai ales 2014 au inregistrat valori la distanta semnificativa fata de cele mai mari din secolul trecut :)

*** De precizat ca aceste statii nu existau in ani de seama ca 1941 si 1912.

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 11:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca nu a mai vazut atata ploaie in "duetul" august/septembrie de la celebra perioada august/septembrie 2005 :)))

PS: Dunele de nisip din luncile raurilor nu au nici o legatura cu precipitatiile.Dune vedem inclusiv la Carei, in nord-vestul tarii :)

Sus

MesajScris: Mie Sep 30, 2015 11:24 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Nu conteaza pt el.Trebuia sa bata si vantul.

Nici n-are rost Andrei sa mai povestim de climatologii nostri. Asta cu desertificarea Olteniei e clasica.Mai avem si tornadele care nu pot avea loc in Romania. Mai avem banchiza de gheata care va disparea vara complet.De fapt trebuia sa dispara deja.Mai avem cresterea numarului de uragane/taifunuri.Sunt multe "concluzii" trase de climatologi si nu numai de cei romani dupa cativa ani de studii.Eu continui sa spun ca inca habar n-avem cum se autoregleaza aceasta planeta. Din aceasta cauza ma si feresc sa mai spun ceva care are o distanta in timp mai mare de 2 saptamani. As intra in derizoriu, precum anm-ul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14623 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 975  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]