Neaceasca85 scrie:
Roberta spune (chiar daca clar asta nu se va realiza in vietile noastre de muste ce suntem) ca daca in Sahara ar reveni musonul de odinioara (pe care India il are desi e tot la tropic) si noi am avea o clima mai buna.
In ce consta acea clima mai buna? Idealul meu e ceva gen tropical umed, si canicula si instabilitate severa, ceea ce nu prea se poate la noi decat cu caracter exceptional. Asta in ceea ce priveste verile. Daca inseamna veri mai reci clar nu achiesez.
Probabil ceva de genul nu agreez, sau nu ma sinchisesc.
De ierni spune ca erau la fel de reci si cu zapada si cand Sahara era verde. Deci aici nu ar surveni modificari, desi eu as vrea mai multe viscole.
PS: nu-mi place cum decurge treaba in iulie 2013, potentialul lunii pare sa fie irosit de o circulatie vestica, oribila.
Am revazut ce am postat exact acum un an si am dat de asta:"achiesez"
Soarele a scazut constant de acum 8000 de ani incoace. Acum, daca NAO va deveni puternic negativ, pe fondul unor ierni din ce in ce mai reci, poate patrunderile reci sa mai aduca ploi de iarna mai adanc in desert.
Cum naiba se comporta Sahara pe NAO puternic negativ vara?
Poate Iceage sa stie mai multe...
Conteaza si "jucaria NAO" pana la un punct. In Sahara conteaza multe detalii ale circulatiei atmosferice, prea multe!
Acum nu e nimic acolo, n-am ce sa postez.