forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 2:16 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2824 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 189  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Sibiu
MesajScris: Mar Oct 09, 2012 6:48 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Interesante aceste diferente. La Cluj tot cu o minima de 1 grad, am avut doar -1 la sol. Sunt curios ce anume produce diferentele, compozitia solului, incarcatura de umiditate din sol?

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 7:01 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

La Mures am avut -2.2 la sol cu o minima de 2.4 in aer.Nu stiu daca s-a raportat bruma ca n-am intrebat :D, dar voi afla eu zilele astea.In primavara am avut un raport de bruma cu o minima in aer de 1.8 grade si tot -2.2 la sol.

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 7:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tu probabil cunosti meteorologii de la statie de poti sa vorbesti cu ei de genul what's up doc :lol:

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 7:56 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

supercell scrie:
Tu probabil cunosti meteorologii de la statie de poti sa vorbesti cu ei de genul what's up doc :lol:

Din 4, ii cunosc bine pe 3 si la stadiul de care zici tu pe 2.N-o cunosc prea bine pe femeia care a venit de 1 an de la Joseni.N-am prea avut tangente cu dansa, si azi tocmai ea era de servici.Mi-a fost rusine s-o intreb daca a raportat bruma.... :lol:

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai poate pentru ca trebuie s-o intrebi in ungureste.

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:04 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Se descurca ea si in romaneste, chiar daca mai greu.E de inteles dupa atatia ani in....era sa zic alta tara :D.Dar nu acela e motivul.Cei de la mediu de la mine din cartier sunt unguri, dar sunt foarte amabili de fiecare data cand ii intreb de precipitatii.Am fost informat ca e mai bine sa nu apelez la dansa pt date.Si nu vreau sa fac probleme nimanui.

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E clar,ramane sa ai noroc sa nu fie ea de serviciu cand sunt evenimente meteo mai aparte :)

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorin stie maghiara oricum, deci nu e problem...:)

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Am fost informat ca e mai bine sa nu apelez la dansa pt date.

De ce, e sifonara?

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

igen :)

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:13 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo scrie:
sorin stie maghiara oricum, deci nu e problem...:)

Mi-ar fi placut sa stiu, dar habar n-am.Inteleg doar unele cuvinte si doar cateodata imi dau seama care e subiectul discutiei.In rest, sunt ca in alta tara :D.

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 9:59 pm 
La noi la statia ANM este o unguroaica mai in varsta dar foarte de treaba, poti sa stai de vb cu ea angro, e tare amabila.
De altfel apelez foarte rar la ANM-ul local, prefer sa injur ANM-ul central si CMR-ul Cluj ca nu-si actualizeaza datele.
Si nici nu ofera o baza de date ca la unguri pe principalele localitati, care e actualizata nonstop, cu tot ce vrei, vant, rafale, precipitatii, presiune, starea vremii, etc
Cred ca daca aveam si Oradea in fluxul 23 nu mai aveam atata bataie de cap, putea sa fie flux 24, dar Oradea nu merita ca e mai important Clujul pe dealul Gruia decat nord-vestul extrem.
Suntem al 2-lea oras ca marime dupa Cluj in Transilvania de Nord-Vest, mai bine n-am fi fost, si nu e relevanta statia noastra, is relevante alte prapadenii de statii, de la papura voda din pod.

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 10:24 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
Si nici nu ofera o baza de date ca la unguri

Nu ca as vrea sa-i apar pe ai nostri, dar ce au ungurii nu este de la serviciul lor de meteorologie profesionist, ci de la amatorii pasionati, care nu prezinta asa mare incredere (calibrare instrumente, pozitionare statii). La capitolul "furnizare date" Ungaria sta infinit mai prost ca Romania.

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 10:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
Suntem al 2-lea oras ca marime dupa Cluj in Transilvania de Nord-Vest, mai bine n-am fi fost, si nu e relevanta statia noastra, is relevante alte prapadenii de statii, de la papura voda din pod.

Clujul, da, e mai important, oricum am lua-o. Dar ai dreptate cu statiile din nord-vest. Daca am exclude statia de la Cluj inchipuiti-va ce seaca ar fi harta in Transilvania (nu ca acum n-ar fi deja). Dupa mine sunt obligatorii introducerea Oradei si a Tg Muresului in flux, optional Timisoara, Brasov si Satu-Mare.

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Oct 09, 2012 11:02 pm 
Din harta asta se vede clar ca nord-vestul e lasat pe din afara, e un gol desavarsit pe acolo.
Interesant e ca Oradea e activa 24/7, cu observatii orare ale starii vremii (nu ca la altii) cel mai mare radar in zona, ba chiar avem 2, unu mai mare si unu mai mic.
Nu stiu care e criteriul, probabil se considera ca Debretinul de la unguri acopera zona asta, desi aia dau pe mundomanz doar 4 rapoarte climatice pe zi, altceva pauza, nu tu rapoarte orare decat pe siteul met.hu, unde sunt cele mai importante orase cu tot ce vrei, nu pe idokep, acolo e altceva.
Mundomanzul preia date de la unguri haotic, aiurea complet, fie ca sunt in flux sau nu, ogimet la fel.
In fine, asta e, fiecare cu norocul de a sta intr-un oras din flux sau sa stea intr-unul la mila rp5 si meteoinfo, ca pentru meteoromania nici nu exista orasele astea, doar alea din flux, cu niste grafice de toata jalea.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2824 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 189  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]